Munkavédelmi napszemüveg?

Többfunkciós védőszemüvegek - akár munkavédelmi napszemüveg is lehetne az elnevezésük

30 máj
munkás munkavédelmi napszemüvegben és védősisakban

Bár olyan, hogy munkavédelmi napszemüveg nem létezik, mégis akad afféle lehetőség, ami teljesen megfelelne ennek az elnevezésnek. Nézzük, milyen védőszemüvegekről, illetve felületkezelésekről van szó, és kiknek ajánlatos viselni ilyesmit! Közben persze az is ki fog derülni, miért is állja meg a helyét a többfunkciós jelző.

Sima vagy dioptriás védőszemüvegek különböző felületkezelésekkel

Munka, illetve szabadidős tevékenységeink közben is rendkívül fontos az éles látás. Ez sokaknak csak szemüveggel vagy kontaktlencsével biztosított. Ilyen esetekben nem egyszerű védőszemüveg használata javasolt, hanem a legkényelmesebb és legbiztonságosabb megoldást a dioptriás védőszemüveg jelenti. Ezen felül többféle felületkezeléssel tehetjük még egyedibbé a védőszemüvegünket, mely így maximálisan garantálja szemünk biztonságát. Ezek a felületkezelések főként aszerint ajánlottak, hogy milyen körülmények között fogjuk viselni az adott védőszemüveget. Ide kell sorolni például a fényviszonyokat, a hőmérsékletet, illetve minden egyes fenyegető veszélyforrást, ami ellen védelmezni kell szemünket. További kényelmet szolgálhat a pára-, valamint a karcmentes felületkezelés, ahogy a színezett vagy kifejezetten sötét lencsék alkalmazása is.

Védőszemüveg és napszemüveg egyben

Ezzel el is érkeztünk ahhoz a ponthoz, ahol kiderül, miért is lehet helyes elnevezés a „munkavédelmi napszemüveg” egyes esetekben. A színes lencsék kifejezetten segítenek abban, hogy munkavégzés közben ne fáradjon el a szemünk, amennyiben erős fényhatásnak vannak kitéve egész nap. A szürke, vagy még sötétebb munkavédelmi szemüvegek nyugodt látást biztosítanak, közben maximális védelmet nyújtanak a káros UV-sugarakkal szemben is. Éppen ezért teljes mértékben alkalmasak arra, hogy napszemüvegként hordjuk őket, csak éppen sokkal többre hivatottak.

Milyen munkák esetén ajánlott ez a típus?

Főként azoknál a foglalkozásoknál elengedhetetlen egy ilyen munkavédelmi napszemüveg viselése, ahol a dolgozó szinte egész nap kénytelen a kinti, sokszor erős napfényben tartózkodni. Egy kertészetben például folyamatosan a kültéri fényviszonyokkal kell számolnunk, ahogy egy építkezés alkalmával is. Olyan esetekben, amikor víz közelében folyik a munka, még tovább lehet fokozni a munkavédelmi szemüveg komfortskáláját az úgynevezett víztaszító felületkezeléssel. Ez kiszűri a kellemetlen csillogást és tükröződést, amit a víz generál. Bármilyen kültéri munkánk is van, egy biztos: érdemes olyan munkavédelmi szemüveget választanunk, mely egyben napszemüvegként is funkcionál. Az pedig eszünkbe se jusson, hogy sima napszemüveggel próbáljuk oldani az erős napfény kellemetlen hatásait, hiszen szemünket egy percig sem hagyhatjuk védtelenül olyan munkálatok közben, amikor egyébként a védőszemüveg használata elengedhetetlen lenne!

Magas minőségű munkavédelmi szemüveg készítés

Rapidus Optika

Kulcsfontosságú, hogy egyéni igények felmérésével, illetve a saját adottságok figyelembevételével készüljön a munkavédelmi napszemüveg. A Rapidus Optikában minden egyes szempontot figyelembe véve kapunk segítséget, hogy a számunkra legoptimálisabb szemüveggel tudjuk végezni munkánkat.

Sürgős ajánlatra van szüksége?

Hívjon minket!

Orvosi védőszemüveg készítés