Services Tags: látásvizsgálat

szemfenék vizsgálat

Szemfenék vizsgálat

A szem belsejét és a szemfenék állapotát tisztázó szemtükrözés

A szemfenék a szemgolyó hátsó részének belső fala, ahova a pupillán át bejutó fénysugarak érkeznek. Itt található a retina, illetve a benne futó erek, valamint itt egyesülnek látóideggé ennek rostjai. Ez a központi terület felel elsősorban az éleslátásért.

Éppen ezért bizton állítható, hogy a szemfenék vizsgálat a legfontosabb vizsgálati módszer, annak ellenére, hogy egyszerűnek mondható felmérésről beszélünk. Az analízis során a szem belsejét és a szemfenék állapotát tisztázó szemtükrözést végzünk, melynek segítségével fényt deríthetünk az esetlegesen felmerülő problémákra.

A szemfenéki erek eltérései alapján az egész szervezet kisérhálózatának állapotára lehet következtetni cukorbetegség, magas vérnyomás, illetve általános érelmeszesedés esetén.

A szemfenék vizsgálat minden szemészeti panasz esetén indokolt. Különösen fontos lehet, ha

  • a beteg szemfájdalmat érez,
  • a látásélességében (rövid és távollátásban) változás következik be,
  • mással nem magyarázható fejfájása van,
  • agynyomás fokozódás gyanúja áll fenn (elsősorban daganat vagy agyér keringési zavar miatt).

Csoportos szűrés

Cégek számára csoportos szűrést is biztosítunk úgy, ahogyan senki más. Velünk kényelmesen és vesződség nélkül bonyolíthatja le a látásvizsgálatokat, hiszen nem csak mozgó csapatokkal rendelkezünk, akik igény szerint kiszállnak a helyszínre, de egy maradéktalanul felszerelt, a legmagasabb szakmai elvárásoknak megfelelő mobil szűrőbusszal is. Így akár olyan helyszíneken is elvégezzük a szemészeti szűrést, ahol nem alakítható ki telepített vizsgáló. Ez egyrészt kényelmet, másrészt ugyanolyan teljes körű vizsgálatot biztosít, mintha az üzletet kerestük volna fel. A szemfenék vizsgálata szintén elérhető mindegyik helyszínen.

szemvizsgálat látásvizsgálat rapidus optika

Látásvizsgálat

Komputeres és hagyományos látásvizsgálat az elérhető legmodernebb eszközökkel.

Nyugodtan kijelenthető, hogy az egyik legfontosabb érzékszervünk a szemünk. Amennyiben valamilyen probléma lép fel látásunkkal, természetes, hogy megijedünk. Nem csak kellemetlen jelenség a látásromlás, de mindennapi életünket is diszkomfortossá teszi. Hiszen akár a megszokott dolgokba is bezavarhat, és megnehezíthet bármilyen tevékenységet.

Nem is szabad halogatni, ha úgy érezzük, valami nincs rendben szemeink éleslátásával. Nem csak kényelmetlenséget, hanem veszélyforrást is jelenthet, legyen szó például a vezetésről, vagy akár a munkánk elvégzésének akadályoztatásáról. Amennyiben nem megyünk el látásvizsgálatra, és nem kezdjük el hordani adott esetben a számunkra megfelelő szemüveget, vagy kontaktlencsét, akkor sajnos további romlásra is számíthatunk. Emellett sok esetben elengedhetetlen, hogy akkor is elmenjünk szűrővizsgálatra, ha nem veszünk észre magunkon változást. Ezt indokolhatják egyes munkakörök például.

A Rapidus Optika az elérhető legmodernebb eszközök segítségével nyújt teljes körű szolgáltatást a látásvizsgálatban is. Üzleteinkben mind a komputeres, mind pedig a hagyományos vizsgálatokra is lehetőség adódik, melyek segítségével fényt derítünk minden – akár korábban észrevétlen – látáshibára. Emellett rávilágítunk az esetlegesen felmerülő, korábbi korrekcióhoz képest fellépő változásokra is.

Csoportos szűrés

Cégek számára csoportos szűrést is biztosítunk úgy, ahogyan senki más. Velünk kényelmesen és vesződség nélkül bonyolíthatja le a látásvizsgálatokat, hiszen nem csak mozgó csapatokkal rendelkezünk, akik igény szerint kiszállnak a helyszínre, de egy maradéktalanul felszerelt, a legmagasabb szakmai elvárásoknak megfelelő mobil szűrőbusszal is. Így akár olyan helyszíneken is elvégezzük a látásszűrést, ahol nem alakítható ki telepített vizsgáló. Ez egyrészt kényelmet, másrészt ugyanolyan teljes körű vizsgálatot biztosít, mintha az üzletet kerestük volna fel.