Elülső biomikroszkópos szemvizsgálat

02 jan
biomikroszkópos szemvizsgálat

Szemvizsgálat réslámpával

A szemvizsgálatok között az egyik legkorszerűbb a biomikroszkópos vizsgálat, mely tulajdonképpen a szem elülső részének, különböző nagyításokon történő vizsgálata, az úgynevezett réslámpa segítségével. Célja a szem alaposabb megítélése, illetve mélyebb rétegeinek feltérképezése.

Ez a szűrés felöleli a kötőhártya, az ínhártya, a szaruhártya, a szemlencse és elülső csarnok teljes körű kivizsgálását. A kötőhártya egy vékony, a szemhéj hátsó részét borító, átlátszó réteg, mely visszahajlik és fedi az ínhártyát, egészen a szaruhártya széléig. Legfőbb feladata a szem védelme a kisméretű idegen testek, illetve a kórokozók ellen. Az ínhártya a szemgolyó külső, vastag, fehér burka, mely biztosítja a szemgolyó vázát és védelmét a különböző sérülésekkel szemben. A szaruhártya a szemgolyó külső védőburkolatának az elülső, áttetsző része, melynek a bejövő fény törésében van nagyon fontos szerepe. Bármelyikkel is adódik probléma, az kihathat egész szemünkre.

A korszerű készülék működése a nagy fényerejű, rés alakú, egy pontból kiinduló fény, valamint a két szemmel történő egyidejű nézésre alkalmas mikroszkóp kombinációján alapszik. Ez lehetővé teszi, hogy a vizsgálat igencsak nagy pontossággal mutasson eredményt, bármely – a fenti felsorolásban említett – szemrészletről is legyen szó.

Csoportos biomikroszkópos szemvizsgálat

Cégek számára csoportos szűrést is biztosítunk úgy, ahogyan senki más. Velünk kényelmesen és vesződség nélkül bonyolíthatja le a látásvizsgálatokat, hiszen nem csak mozgó csapatokkal rendelkezünk, akik igény szerint kiszállnak a helyszínre, de egy maradéktalanul felszerelt, a legmagasabb szakmai elvárásoknak megfelelő mobil szűrőbusszal is. Így akár olyan helyszíneken is elvégezzük a látásszűrést, ahol nem alakítható ki telepített vizsgáló. Ez egyrészt kényelmet, másrészt ugyanolyan teljes körű vizsgálatot biztosít, mintha az üzletet kerestük volna fel. A biomikroszkópos szemvizsgálat szintén elérhető nem csak üzleteinkben, hanem a szűrőbuszokon is.