CFF vizsgálat

06 jan
cff vizsgálat

Látóideg vezetési sebességének mérése

A CFF, vagyis a kritikus fúziós frekvencia vizsgálat a látóideg esetleges károsodásának felfedésére szolgál. Az analízis során a látóideg vezetési sebességét mérik. Ez nagyon fontos például olyan betegség fennállásakor, mint a sclerosis multiplex, illetve egyéb neurológiai betegségek esetén. Ilyenkor a vizsgálat során eltérés észlelhető.

Hogyan történik a CFF vizsgálat?

A szemorvos a vizsgálat során mintegy 30 centiméter távolságra egy folyamatosan világító fénypontot mutat fel. A betegnek akkor kell jeleznie, ha ez a fény nem egybefüggően világít, hanem vibrálni kezd. Ezt követően a feladat ennek a fordítottja, vagyis akkor kell újra jeleznie, amikor megszűnik a vibrálás, és a fény már folyamatosan világít.

A vizsgálat egy frekvenciaértéket ad, mely olyan helyzetben, mikor a látóideg vezetése károsodott, jóval alacsonyabb lesz. A kor előrehaladtával szintén mutathat némi eltérést ez az érték, de korántsem olyan nagy különbséggel, mint a fent említett esetekben.

Csoportos szűrés

Cégek számára csoportos szűrést is biztosítunk úgy, ahogyan senki más. Velünk kényelmesen és vesződség nélkül bonyolíthatja le a látásvizsgálatokat, hiszen nem csak mozgó csapatokkal rendelkezünk, akik igény szerint kiszállnak a helyszínre, de egy maradéktalanul felszerelt, a legmagasabb szakmai elvárásoknak megfelelő mobil szűrőbusszal is. Így akár olyan helyszíneken is elvégezzük a szemészeti szűrést, ahol nem alakítható ki telepített vizsgáló. Ez egyrészt kényelmet, másrészt ugyanolyan teljes körű vizsgálatot biztosít, mintha az üzletet kerestük volna fel.