Szemfenék vizsgálat

03 jan
szemfenék vizsgálat

A szem belsejét és a szemfenék állapotát tisztázó szemtükrözés

A szemfenék a szemgolyó hátsó részének belső fala, ahova a pupillán át bejutó fénysugarak érkeznek. Itt található a retina, illetve a benne futó erek, valamint itt egyesülnek látóideggé ennek rostjai. Ez a központi terület felel elsősorban az éleslátásért.

Éppen ezért bizton állítható, hogy a szemfenék vizsgálat a legfontosabb vizsgálati módszer, annak ellenére, hogy egyszerűnek mondható felmérésről beszélünk. Az analízis során a szem belsejét és a szemfenék állapotát tisztázó szemtükrözést végzünk, melynek segítségével fényt deríthetünk az esetlegesen felmerülő problémákra.

A szemfenéki erek eltérései alapján az egész szervezet kisérhálózatának állapotára lehet következtetni cukorbetegség, magas vérnyomás, illetve általános érelmeszesedés esetén.

A szemfenék vizsgálat minden szemészeti panasz esetén indokolt. Különösen fontos lehet, ha

  • a beteg szemfájdalmat érez,
  • a látásélességében (rövid és távollátásban) változás következik be,
  • mással nem magyarázható fejfájása van,
  • agynyomás fokozódás gyanúja áll fenn (elsősorban daganat vagy agyér keringési zavar miatt).

Csoportos szűrés

Cégek számára csoportos szűrést is biztosítunk úgy, ahogyan senki más. Velünk kényelmesen és vesződség nélkül bonyolíthatja le a látásvizsgálatokat, hiszen nem csak mozgó csapatokkal rendelkezünk, akik igény szerint kiszállnak a helyszínre, de egy maradéktalanul felszerelt, a legmagasabb szakmai elvárásoknak megfelelő mobil szűrőbusszal is. Így akár olyan helyszíneken is elvégezzük a szemészeti szűrést, ahol nem alakítható ki telepített vizsgáló. Ez egyrészt kényelmet, másrészt ugyanolyan teljes körű vizsgálatot biztosít, mintha az üzletet kerestük volna fel. A szemfenék vizsgálata szintén elérhető mindegyik helyszínen.