dioptriás napszemüveg szemüveg

Dioptriás napszemüveg lencsék – UV sugárzás elleni védelem

Napszemüveget nem csak azok viselhetnek akiknek ” jó ” a szeme, akiknek nem kell dioptria, ma már kiváló minőségű 100% UV szűrős dioptriás napszemüveg lencséket választhatunk szemüvegesként is. Színes lencsék széles választékát találjuk meg a Zeiss és az Essilor palettáján 12%-95% sötétségig. A %-os érték ugyan nem egyenlő az UV szűrés mértékével, mivel akár egy színtelen lencse is lehet 100% UV szűrős. Visszatérve a színekre: legyen szó egységes színezésről, átmenetes színezésről, esetleg extrém színről, vagy gyógyászati színezésről, választékunk minden színigényt ki tud elégíteni.

Ahogy napkrémmel védjük bőrünket, ugyanolyan fontos, hogy a szemünket is védjük a napsugárzás káros hatásaitól. Ha hosszabb ideig éri szemünket káros UV sugárzás, az növeli a szemkárosodások kialakulásának veszélyét. Ezek egy része visszafordítható, de bizonyos részük maradandó károsodás, és akár a látás teljes elvesztéséhez is vezethetnek. Az UV sugárzással összefüggésbe hozható leggyakoribb szemészeti elváltozások a szürkehályog, a kúszóhártya, retinális elváltozások, de akár rosszindulatú tumorok kialakulása is lehetnek.

UV sugárzás – Valós veszély a szemre nézve!

Az UV sugarak nem csak rövidtávú kellemetlenséget tudnak okozni (vakítás, gyulladás, egyéb szemprobléma), de hosszú távú, visszafordíthatatlan károsodást is, mint a fiatalkori szürkehályog vagy a makula degeneráció. Az UV sugarak teljesen láthatatlanok és nem érezhetőek, amíg még inkább veszélyessé teszi őket. Mindezek következtében a 100%-os UV védelem egész évben elengedhetetlen.

Bizonyos körülmények között az UV sugarak még veszélyesebbek lehetnek:

  • Nyáron, amikor a legmagasabb az UV sugárzás szintje
  • A nap bizonyos időszakában (délelőtt 11 és délután 3 óra között)
  • Bizonyos helyeken az UV sugárzás visszaverődése akár 80%-os is lehet (pl. strandon a homokról, hó felszínéről)

A lencse színének megválasztása

dioptriás napszemüveg lencsékA tökéletes dioptria és a 100%-os UV szűrés mellett a dioptriás napszemüveg lencséknél a szín is nagy választékból választható ki. Attól függően, hogy milyen célra szeretné használni a szemüveget fontos, hogy az ahhoz legjobban illő színt válasszuk. Az általános napszemüveg színek mellett, mint a barna, zöldes-szürke, vagy szürke, sok más szín is szóba jöhet. A halvány sárga, vagy narancssárga színek remek kontrasztfokozó hatásuk miatt vezetéshez, sportoláshoz, vadászathoz, lövészethez is ideálisak lehetnek. A halvány kék szín a szürke háttér elől emeli ki a látványt, például nagy beton felületen, vagy aszfalton emelheti meg a kontrasztot. A barna szín természetesebb kellemesebb látványt nyújt, mert a zöldes árnyalatok felé tolja a látvány színeit, így kellemesebbnek, barátságosabbnak tűnik benne a környezet.

Bármely szín rendelhető egyfókuszú és multifokális lencsékre egyaránt! ( részletekről és rendelhető színekről érdeklődjön üzletünkben )

Három kontraszt-növelő Skylet® szín:

A kék színű fény a legfőbb indoka a szórt fény kialakulásának, amely rontja a látásunkat: a ZEISS Skylet®színei éppen itt nyújtanak segítséget szemünk számára, hála a továbbfejlesztett abszorpciós tulajdonságuknak. Általuk jelentősen növelhető a kontraszt-érzékelés, illetve a színlátás. Az eredmény: nyugodtabb és tisztább látás, még extrém fényviszonyok mellett is.

zeiss fun

FUN

zeiss sport

SPORT

zeiss road

ROAD

Dioptriás napszemüveg – polarizált lencsék

Autóvezetésnél, vízparton gyakori jelenség, hogy a vízszintes felületekről zavaró csillogásként verődik vissza a fény, ami szinte elvakít. Ezeket a csillogásokat csökkenti le a polarizált lencse, így hunyorgás nélküli komfortosabb látást tesz lehetővé extrém fényviszonyok között is. 100% UV szűrős (UVA és UVB). Ajánlott extrém sportokhoz, autóvezetéshez, vízi és téli sportokhoz egyaránt nappali viselésre.

A polarizált szűrővel ellátott napszemüveglencsék titka:
Amikor a fény egy sima felületen tükröződik, például amikor a napfény nedves úttest felszínéről verődik vissza, a víz részlegesen tükrözi a fényt. A tükrözött fénysugarak zavaró káprázást eredményezhetnek. Ez a káprázás csökkenthető a polarizált szűrővel ellátott napszemüveglencséivel, amelyek egyszerűen megszűrik a vízszintesen oszcilláló fényelemeket. A mögöttes fizikai alapelv szerint a tükrözött fény horizontálisan polarizált, a polarizált szemüveglencse függőleges mikrohálós szerkezete pedig megszűri azt, a nyugodtabb látás érdekében.

Dioptriás sportszemüveg lencsék

Kimondottan ívelt szemüvegkeretekbe, napszemüveg keretekbe, ívelt divatszemüvegekbe. Színtelen, fényre sötétedő, polarizált és színes kivitelben egyaránt elérhető. Az egyfókuszú PhotoFusion ( fényre sötétedő ) és polarizált változatban 100%Uv szűrős, de a színtelen változatra is választható opcióként a 100%UV szűrő réteg! Bázisgörbület : 7.00

Mint minden Zeiss lencsét a sport szemüveglencséket is lehet kérni prémium kategóriás Individual változatban, amikor az ön lencséje személyre szabottan készül el a maximális látásélmény érdekében.

Mobil szemészet és optika

Dioptriás napszemüveg készítés

A ZEISS iTerminal segítségével üzletünkben egyszerre kap tanácsot a megfelelő napszemüveg lencse és a legjobb keret kiválasztásához.

Hívjon minket!

+36 70 7788-540

Foglalj időpontot online!