Szemvizsgálat

szemvizsgálat látásvizsgálat rapidus optika

Látásellenőrzés modern eszközökkel, akár mobilisan

Vizsgálatainkat az elérhető legmodernebb eszközökkel végezzük mind optikai üzletünkben Budapest szívében, mind azokon a helyszíneken, melyekre munkatársaink kiszállnak elvégezni a szűréseket. A szűrést nemcsak az Optika falai között, hanem akár olyan helyszíneken is elvégezzük, ahol nem alakítható ki telepített vizsgáló, hiszen egy, a legmagasabb szakmai elvárásoknak megfelelő mobil szűrőbusszal is rendelkezünk. Fényt derítünk minden korábban észrevétlen látáshibára, a korábbi korrekcióhoz képes fellépő változásokra. Nem látsz közelre vagy távolra? A Rapidus Optika személyre szabottan készült szemüvegei megoldást jelentenek a problémádra.

Látásvizsgálat, látásellenőrzés, szemvizsgálat?
Szemüveg vagy szemüveglencse?

Bármilyen szolgáltatásra is legyen szükséged, mi a lehető legnagyobb odafigyeléssel állunk a rendelkezésedre!
Szeretnél többet megtudni a látásodról, vizsgálatainkról vagy szolgáltatásainkról? Rád vár a Rapidus Optika Blog!

Időpontfoglalás

Kérjük, hogy szemvizsgálatra minden esetben legyenek kedvesek időpontot egyeztetni!
Hívjon minket, vagy küldjön üzenetet weboldalunk segítségével vizsgálati időpont egyeztetése miatt.

Online időpontfoglalás

Rendelési idő

Hétfő – péntek: 10:00-18:00 | optometrista-kontaktológus
Szombat: 10:00-14:00 | optometrista-kontaktológus

Szakorvosi vizsgálatunk jelenleg szünetel

Telefon: 06 70 7788-540

Rendelési idő

Hétfő – péntek: 10:00-18:00 | optometrista-kontaktológus
Szombat: 10:00-14:00 | optometrista-kontaktológus

Szakorvosi vizsgálatunk jelenleg szünetel

Telefon: 06 70 7788-540
Rapidus Optika

Szemvizsgálat árak

Standard látásvizsgálat

 • Optometrista látásvizsgálat
 • Komputeres és hagyományos látásellenőrzés
 • Szemüveg felírás
 • Kontaktlencse illesztés
 • Szemfenék vizsgálat
 • Szín- és térlátás vizsgálat
 • Tanácsadás a Rapidus Optika szakértelmével

15.000 Ft

Pro látásvizsgálat

 • Optometrista látásvizsgálat
 • Polateszt – a kétszemes együtt látás vizsgálata.
 • Komputeres és hagyományos látásellenőrzés
 • Szemüveg felírás
 • Kontaktlencse illesztés
 • Szemfenék vizsgálat
 • Szín- és térlátás vizsgálat
 • Tanácsadás a Rapidus Optika szakértelmével

18.000 Ft

Szemész szakorvosi vizsgálat

 • Szemész szakorvosi látásvizsgálat
 • Komputeres és hagyományos látásellenőrzés
 • Szemüveg felírás
 • Kontaktlencse illesztés
 • Szemfenék vizsgálat
 • Szín- és térlátás vizsgálat
 • Tanácsadás a Rapidus Optika szakértelmével

18.000 Ft

Komplett szemüveg vásárlása esetén, a törzsvásárlói hűségkártyával rendelkező vásárlóinknak a teljes szemvizsgálat árát jóváírjuk, melyet a következő vásárlás során lehet felhasználni!

Szemüvegfelírás

A távollátás vagy rövidlátás a megfelelő dioptriájú szemüveggel könnyedén orvosolható. A dioptria megállapítására csak egy egyszerű és fájdalommentes szemvizsgálat elvégzésére van szükség. Ha vizsgálatra érkezel fontos, hogy előtte 24 óráig ne viselj  kontaktlencsét, hiszen ez befolyásolhatja az eredményeidet.

Ha szemüveget viselsz, hozd mindenképpen magaddal, hogy ez alapján is pontosabb képet kapjunk a látásodról. Amennyiben van rá lehetőséged, korábbi szemvizsgálati leleteidet is szívesen fogadjuk, ezekből fontos információkra tehetünk szert.

Optometrista szakemberek és szemészek végzik el a látásellenőrzést, így biztos lehetsz benne, hogy a legjobb kezekbe kerülsz.

Objektív és szubjektív látásvizsgálat eredményei alapján pontosan meghatározzuk, milyen dioptriájú lencsékre lesz szüksége páciensünknek. Az új szemüveglencse kiválasztása a látásellenőrzés során kapott információk és a páciens korábbi tapasztalatai, valamint egyedi igényei alapján történik meg, ezt követően adunk árajánlatot. A szemvizsgálat után a szemüveglencsére és annak bevonataira, illetve a szemüvegkeretre kerül a hangsúly. A szemüveg a jövendőbeli viselője elvárásai alapján és a mi optikai szakértelmünk segítségével készül el tökéletesen.

Kontaktlencse illesztés

Fontos, hogy a kontaktlencse lényege maga a kényelem – éppen ezért a lencsének mindig pontosan illeszkednie kell a szemre, hogy a mindennapokban komfortosan, észrevétlenül viselhesse. Ennek érdekében kontaktlencse illesztést végzünk a páciensnek pontosan megfelelő korrekciót és a biomikroszkópos vizsgálatot követően. Felillesztjük a megfelelő méretű lencsét, fél óra elteltével pedig ellenőrizzük az illeszkedést, a látás élességét és a szem esetleges negatív reakcióit.

A tökéletes lencse megtalálása után az optika kényelmében megtanítjuk arra, hogyan helyezze be és távolítsa el a lencsét, így üzletünkből már úgy fog távozni, hogy rutinosan végzi el ezt a korábban körülményesnek látszó feladatot. Tanácsokkal szolgálunk a lencseápolás legmegfelelőbb módjait illetően is, hogy minél hosszabb ideig élvezhesse a kontaktlencse előnyeit és megóvhassa szeme egészségét.

Természetesen ezután is odafigyelünk pácienseinkre, szemük állapotát rendszeres kontrollok által óvjuk. Kettő- és négy héttel az első lencse illesztését követően ellenőrizzük, panaszmentesen megy-e a viselés, ezt követően pedig időről időre térítésmentesen ellenőrizzük látását.

Egy év elteltével újabb teljes szemvizsgálat javasolt, ami előtt a kontaktlencsét le kell venni. Lágyat 1 nappal, keményet legalább egy héttel előtte.

Szemfenékvizsgálat

A legfontosabb vizsgálati módszer, amelynél a szem belsejét és a szemfenék állapotát tisztázó szemtükrözést végzünk. A szemfenéki erek eltérései alapján az egész szervezet kisérhálózatának állapotára lehet következtetni cukorbetegség, magas vérnyomás, általános érelmeszesedés esetén.

A szemfenék vizsgálat minden szemészeti panasz esetén indokolt, különösen fontos lehet, ha

 • a beteg szemfájdalmat érez
 • a látásélességében (rövid és távollátásban) változás következik be
 • mással nem magyarázható fejfájása van
 • agynyomás fokozódás gyanúja áll fenn (elsősorban daganat vagy agyér keringési zavar miatt)

Szürkehályog szűrés

A szürkehályog a szem egy olyan megbetegedése, amely jellemzően idős korban alakul ki, és általában a szemlencse maradandó elhomályosulásához vezet. Eredete többféle lehet, előfordulhat sérülésből eredő vagy veleszületett hajlam eredményeképpen kialakuló, illetve fizikai vagy kémiai behatások miatt megjelenő szürkehályog is.

A páciensek úgy érzékelik a tünetek első megjelenésekor, mintha homályos ablakon keresztül látnák a világot, a színeket egyre fakóbbnak látják, szürkületkor egyre rosszabbul látnak. Egyre nagyobb dioptriájú szemüveget igényelnek, akár kettős látás, erős fény hatására káprázás jelentkezhet. A szakértői diagnózis felállítása ugyanakkor nagyon fontos, mert ezen tünetek más típusú szembetegség jelenlétét is jelezhetik. A pontos diagnózis és a további teendők tehát csakis látásvizsgálat útján határozhatóak meg.

Zöldhályog (Glaucoma) szűrés

A zöldhályog (glaukóma) nem gyógyítható, ám kezelhető betegség, így ma már megelőzhető az általa okozott látásromlás, vakság is, ha időben azonosítják. A probléma korai felismerése a látásellenőrzés alatt kulcsfontosságú (a látásellenőrzés során erre különösen odafigyelünk), a modern technológia által pedig, számítógépes látásvizsgálataink útján akár minimális kis elváltozások esetén is képesek vagyunk felismerni a szem ezen betegségét.

A zöldhályog a negyven év feletti korosztály mintegy két százalékát érinti. Gyakran előfordul, hogy a családon belül halmozottan jelentkezik, ezért érdemes a betegek családtagjait is mielőbb alapos látásvizsgálatnak alávetni. Azoknak, akiknél fennállnak az alábbi rizikótényezők, érdemes kiemelten figyelniük esetleges látással kapcsolatos panaszaikra:

 • emelkedett vagy ingadozó szemnyomás, szűk szemfenéki érhálózat,
 • családtagok körében előforduló zöldhályog,
 • idősebb életkor.

Az általános betegségek vagy rizikófaktorok szintén hajlamosíthatnak szürkehályogra:

 • érszűkület
 • magas vérnyomás
 • cukorbetegség
 • dohányzás és alkoholfogyasztás.

Optikai üzletünkben és telepített vizsgálóinkban, valamint mobil szűrőbuszunkon is érintés nélküli (non-contact) zöldhályog szűrési technikát alkalmazunk. Oldalunkon többet is megtudhatsz ezekről az általános betegségekről.

CFF vizsgálat

A centrális fúziós frekvencia (CFF) vizsgálat a látóideg esetleges károsodásának felfedésére szolgál a szemvizsgálat során. Neurológiai betegségek (például sclerosis multiplex) esetén e vizsgálat során eltérés észlelhető.

A szemorvos a vizsgálat során mintegy 30 centiméter távolságra egy folyamatosan világító fénypontot mutat fel. A betegnek akkor kell jeleznie, ha ez a fény nem egybefüggően világít, hanem vibrálni kezd, majd ugyanezt fordítva, azaz jeleznie kell, amikor a megszűnik a vibrálás, és már állni látja a fényt.

Színlátás vizsgálat

A színlátással kapcsolatos panaszokat jellemzően veleszületett betegségek okozzák, de esetenként szerzett okai is lehetnek az ilyen jellegű zavaroknak.

A látásellenőrzés és vizsgálat során képeket mutatnak a betegnek, melyek azonos világosságú, de eltérő színű kis körökből állnak. Az egészséges színlátási problémákkal nem küzdő szem számára a háttérből betűk, számok vagy alakok rajzolódnak ki, a színtévesztők azonban ezeket csak részben vagy egyáltalán nem látják.

Lang Teszt

A teszt során azt állapítjuk meg, a páciens egészséges térlátással rendelkezik-e. A vizsgálatot akár egészen kis gyermekeken is kockázatok és probléma nélkül elvégezhetjük. A gyermek térlátását azzal vizsgáljuk, hogy a térből különböző mértékben kiemelkedő ábrákat mutatunk neki.

Fontos számunkra az, hogy a szemüveg és a szemüveglencse minden elvárásodnak tökéletesen megfeleljen, ezért komplex szolgáltatással vár téged a Rapidus Optika Budapest belvárosában!

Mobil szemészet és optika

Szemvizsgálat

Vizsgálatainkat az elérhető legmodernebb eszközökkel végezzük mind belvárosi üzletünkben, mind mobil szűrőbuszunk segítségével.

Kapcsolat

Hívjon minket!

+36 70 7788-540

Foglalj időpontot online!

Most aktuális

dolgozói szemuvegek

Szemészeti szűrővizsgálat a Rapidus Optikával: Kényelem és Hatékonyság

A céges látásvizsgálatot szűrőbuszunknak köszönhetően bárhol lebonyolíthatjuk. De miért az ősz a legalkalmasabb erre?

Tovább
lány ajándék szemüvegben karácsonyi háttérrel

Ünnepi ajándék a Rapidustól

Vásároljon a Rapidus Optikában bármilyen komplett szemüveget december 20-ig és legyen szerencsés nyertes.

Tovább
páramentes védőszemüvegben és egy párás védőszemüvegben két ferfi egymás mellett

Páramentes védőszemüveg

A legjobb eredményhez szükséges egy felületkezelés, és akkor garantáltan páramentes lesz a védőszemüveg.

Tovább