Szemvizsgálat

szemvizsgálat látásvizsgálat rapidus optika

Modern eszközökkel akár mobilisan

Vizsgálatainkat az elérhető legmodernebb eszközökkel végezzük mind üzletünkben, mind azokon a helyszíneken, melyekre munkatársaink kiszállnak elvégezni a szűréseket. A szűrést akár olyan helyszíneken is elvégezzük, ahol nem alakítható ki telepített vizsgáló, hiszen egy, a legmagasabb szakmai elvárásoknak megfelelő mobil szűrőbusszal is rendelkezünk. Fényt derítünk minden korábban észrevétlen látáshibára, a korábbi korrekcióhoz képes fellépő változásokra.

Időpontfoglalás

Kérjük, hogy szakorvosi szemvizsgálatra minden esetben legyenek kedvesek időpontot egyeztetni!
Hívjon minket, vagy küldjön üzenetet weboldalunk segítségével vizsgálati időpont egyeztetése miatt.

Kérjen visszahívást!

Rendelési idő

Kéthetente hétfőn időpontegyeztetéssel: 14:30-18:00 | Dr. Jakab Ágnes
Hétfő, kedd, csütörtök: 10:00-12:00 | optometrista-kontaktológus
Szerda, péntek: 14:00-18:00 | optometrista-kontaktológus
Szombat: 10:00-14:00 | optometrista-kontaktológus

Telefon: 06 70 7788-540

Rendelési idő

Kéthetente hétfőn időpontegyeztetéssel: 14:30-18:00 | Dr. Jakab Ágnes
Hétfő, kedd, csütörtök: 10:00-12:00 | optometrista-kontaktológus
Szerda, péntek: 14:00-18:00 | optometrista-kontaktológus
Szombat: 10:00-14:00 | optometrista-kontaktológus

Telefon: 06 70 7788-540

Komputeres és hagyományos látásvizsgálat, szemüveg felírás, kontaktlencse illesztés, szemfenék vizsgálat, szín- és térlátás vizsgálat, tanácsadás.

Ár: 10.000,- Ft.

Komputeres és hagyományos látásvizsgálat, szemüveg felírás, kontaktlencse illesztés, szemfenék vizsgálat, szín- és térlátás vizsgálat, tanácsadás.

Ár: 8.000,- Ft.

Kicsik vizsgálata játszva, barátságos hangulatban speciális eszközök segítségével a még nem, vagy alig beszélő gyermek vizsgálata.

Szemészeti szűrővizsgálat, tompalátás, kancsalság vizsgálata, polateszt. Szín- és térlátás vizsgálat, tanácsadás.

Dr. Serfőző Csilla
gyermekszemész szakorvos,
szemész, refraktív sebész

Kérjük időpontfoglalás esetén hivatkozzon a Rapidus Optikára

Telefon: +36 20 502 1838
www.serfozocsilla.hu

A kétszemes együtt látás vizsgálata. Amennyiben a két szem mozgása, orientációja nem megfelelő, beszélünk rejtett kancsalságról. Jellemző tünetei migrénes fejfájás, térérzékelési problémák, olvasási, tanulási nehézségek, esetenként kettős látás.

Ár: 15.000,- Ft

Szemüvegfelírás

Objektív és szubjektív látásvizsgálataink eredményei alapján pontosan meghatározzuk, milyen dioptriájú lencsékre lesz szüksége páciensünknek. Az új szemüveglencsékre a látásvizsgálatkor kapott információk és a páciens korábbi tapasztalatai, valamint egyedi igényei alapján adunk ajánlatot.

Kontaktlencse illesztés

A kontaktlencse lényege maga a kényelem – éppen ezért a lencsének mindig pontosan illeszkednie kell a szemre, hogy a mindennapokban komfortosan, észrevétlenül viselhesse. Ennek érdekében kontaktlencse illesztést végzünk a páciensnek pontosan megfelelő korrekciót és a biomikroszkópos vizsgálatot követően. Felillesztjük a megfelelő méretű lencsét, fél óra elteltével pedig ellenőrizzük az illeszkedést, a látás élességét és a szem esetleges negatív reakcióit.

A tökéletes lencse megtalálása után megtanítjuk arra, hogyan helyezze be és távolítsa el a lencsét, így üzletünkből már úgy fog távozni, hogy rutinosan végzi el ezt a korábban körülményesnek látszó feladatot. Tanácsokkal szolgálunk a lencseápolás legmegfelelőbb módjait illetően is, hogy minél hosszabb ideig élvezhesse a kontaktlencse előnyeit és megóvhassa szeme egészségét.

Természetesen ezután is odafigyelünk pácienseinkre, szemük állapotát rendszeres kontrollok által óvjuk. Kettő- és négy héttel az első lencse illesztését követően ellenőrizzük, panaszmentesen megy-e a viselés, ezt követően pedig időről időre térítésmentesen ellenőrizzük látását.

Egy év elteltével újabb teljes szemvizsgálat javasolt, ami előtt a kontaktlencsét le kell venni. Lágyat 1 nappal, keményet legalább egy héttel előtte.

Szemfenékvizsgálat

A legfontosabb vizsgálati módszer, amelynél a szem belsejét és a szemfenék állapotát tisztázó szemtükrözést végzünk. A szemfenéki erek eltérései alapján az egész szervezet kisérhálózatának állapotára lehet következtetni cukorbetegség, magas vérnyomás, általános érelmeszesedés esetén.

A szemfenék vizsgálat minden szemészeti panasz esetén indokolt, különösen fontos lehet, ha

 • a beteg szemfájdalmat érez
 • a látásélességében (rövid és távollátásban) változás következik be
 • mással nem magyarázható fejfájása van
 • agynyomás fokozódás gyanúja áll fenn (elsősorban daganat vagy agyér keringési zavar miatt)

Szürkehályog szűrés

A szürkehályog jellemzően idős korban alakul ki, és általában a szemlencse maradandó elhomályosulásához vezet. Eredete többféle lehet, előfordulhat sérülésből eredő vagy veleszületett hajlam eredményeképpen kialakuló, illetve fizikai vagy kémiai behatások miatt megjelenő szürkehályog is.

A páciensek úgy érzékelik a tünetek első megjelenésekor, mintha homályos ablakon keresztül látnák a világot, a színeket egyre fakóbbnak látják, szürkületkor egyre rosszabbul látnak. Egyre nagyobb dioptriájú szemüveget igényelnek, akár kettős látás, erős fény hatására káprázás jelentkezhet. A szakértői diagnózis felállítása ugyanakkor nagyon fontos, mert ezen tünetek más típusú szembetegség jelenlétét is jelezhetik. A pontos diagnózis és a további teendők tehát csakis látásvizsgálat útján határozhatóak meg.

Zöldhályog (Glaucoma) szűrés

A zöldhályog (glaukóma) nem gyógyítható, ám kezelhető betegség, így ma már megelőzhető az általa okozott látásromlás, vakság is, ha időben azonosítják. A probléma korai felismerése kulcsfontosságú, a modern technológia által pedig, számítógépes látásvizsgálataink útján akár minimális kis elváltozások esetén is képesek vagyunk felismerni a betegséget.

A zöldhályog a negyven év feletti korosztály mintegy két százalékát érinti. Gyakran előfordul, hogy a családon belül halmozottan jelentkezik, ezért érdemes a betegek családtagjait is mielőbb alapos látásvizsgálatnak alávetni. Azoknak, akiknél fennállnak az alábbi rizikótényezők, érdemes kiemelten figyelniük esetleges látással kapcsolatos panaszaikra:

 • emelkedett vagy ingadozó szemnyomás, szűk szemfenéki érhálózat,
 • családtagok körében előforduló zöldhályog,
 • idősebb életkor.

Az általános betegségek vagy rizikófaktorok szintén hajlamosíthatnak szürkehályogra:

 • érszűkület
 • magas vérnyomás
 • cukorbetegség
 • dohányzás és alkoholfogyasztás.

Üzletünkben és telepített vizsgálóinkban, valamint mobil szűrőbuszunkon is érintés nélküli (non-contact) zöldhályog szűrési technikát alkalmazunk.

CFF vizsgálat

A centrális fúziós frekvencia (CFF) vizsgálat a látóideg esetleges károsodásának felfedésére szolgál. Neurológiai betegségek (például sclerosis multiplex) esetén e vizsgálat során eltérés észlelhető.

A szemorvos a vizsgálat során mintegy 30 centiméter távolságra egy folyamatosan világító fénypontot mutat fel. A betegnek akkor kell jeleznie, ha ez a fény nem egybefüggően világít, hanem vibrálni kezd, majd ugyanezt fordítva, azaz jeleznie kell, amikor a megszűnik a vibrálás, és már állni látja a fényt.

Színlátás vizsgálat

A színlátással kapcsolatos panaszokat jellemzően veleszületett betegségek okozzák, de esetenként szerzett okai is lehetnek az ilyen jellegű zavaroknak.
A vizsgálat során képeket mutatnak a betegnek, melyek azonos világosságú, de eltérő színű kis körökből állna. Az egészséges színlátási problémákkal nem küzdő szem számára a háttérből betűk, számok vagy alakok rajzolódnak ki, a színtévesztők azonban ezeket csak részben vagy egyáltalán nem látják.

Lang Teszt

A teszt során azt állapítjuk meg, a páciens egészséges térlátással rendelkezik-e. A vizsgálatot akár egészen kis gyermekeken is kockázatok és probléma nélkül elvégezhetjük. A gyermek térlátását azzal vizsgáljuk, hogy a térből különböző mértékben kiemelkedő ábrákat mutatunk neki.

Mobil szemészet és optika

Szemvizsgálat

Vizsgálatainkat az elérhető legmodernebb eszközökkel végezzük mind üzleteinkben, mind azokon a helyszíneken, melyekre munkatársaink kiszállnak elvégezni a szűréseket.

Kapcsolat

Hívjon minket!

+36 70 7788-540

Küldjön üzenetet!  Most aktuális

  szalay-szabolcs

  Mobilszűrés Covid idején

  A koronavírus idején is vannak olyan jogszabályi kötelezettségek, amiknek meg kell felelni

  Tovább
  ZEISS Progressive SmartLife Individual

  Személyre szabott ZEISS lencse

  ZEISS Progressive SmartLife vagy DriveSafe Individual lencse ajándék prémium márkás kerettel

  Tovább
  látásszűrés szemvizsgálat

  A látásszűrés fontossága

  Miért menjünk el szemvizsgálatra, ha nem érzékeljük, hogy gond lenne? Milyen időközönként szükséges a látásszűrés?

  Tovább