Dioptriás munkavédelmi szemüveg készítés

munkavédelmi szemüveg rapidus optika

Munkavédelmi szemüveg készítés

A munkavédelmi szemüveg megakadályozhatja, hogy például egy építkezés során idegen repülő tárgyak vagy törmelékek károsítsák a látást, de hegesztés, karbantartás és egyéb veszélyes munkák során is megvédik szemünket. Ezen felül a védőszemüvegek vegyi anyagok elleni védelemre is tökéletesen alkalmasak lehetnek. Ha a munkavállaló szemsérülést szenved, annak oka lehet a nem megfelelő munkavédelmi eszközök használata. Sajnos sokan nem is gondolnak a szem védelmének fontosságára a munkahelyen. 

Védőszemüveg kínálatunk

Választékunkban megtalálhatóak a Carl Zeiss, az Infield, az UVEX és az Univet cégek által forgalmazott és készített dioptriás védőszemüvegek. Ezek a csúcsminőségű termékek mind rendelkeznek az Európai Uniós Notifikált Tanúsító Szervezet által kiállított, magyar EK típustanúsítvánnyal. A termékek lencsetípustól függően maradéktalanul megfelelnek a vonatkozó S, vagy F munkavédelmi szabványoknak.

ZEISS vedőszemüveg
Infield vedőszemüveg
Uvex védőszemüveg
Univet védőszemüveg

Magas minőségű dioptriás munkavédelmi szemüvegek

Ne hagyatkozzon saját vényköteles szemüvegére, hogy megvédje szemét a sérüléstől. A hibátlanul kivitelezett dioptriás védőszemüveg viselése segít megelőzni az összes lehetséges veszélyt. A szemet a munkahelyi kockázatok számos fajtája ellen szükséges speciális szemüveggel megóvni. A megfelelő védőszemüveg a mechanikai, optikai, por, gáz, gőz, illetve vegyszerek okozta károsodások ellen is teljes védelmet nyújt.

A dolgozónak természetesen nem csak védenie kell a szemét, tökéletesen is kell látnia, hogy megfelelően végezhesse munkáját. A hagyományos dioptriás szemüvegek ugyanakkor nem használhatóak együtt az általános védőszemüvegekkel kényelmesen – erre a problémára szolgálunk megoldással magas minőségű korrekciós és dioptriás munkavédelmi szemüvegeinkkel.

A jó védőszemüveg nemcsak megfelelő viselet, de tökéletes védelmet is nyújt a szemek számára. Először is a legfontosabb a munkakörülmények alapos kivizsgálása és a veszélyforrás meghatározása. A megfelelő szemüveg megtalálásához figyelembe kell venni a munkaállomás körülményeit: a fényviszonyokat, a helyi viszonyokat (beltéri vagy kültéri) és a hőmérsékletet. Az eszközök kiválasztásakor és gyártásuk során természetesen a törvényi előírásokra is kötelezően oda kell figyelni!

Munkavédelmi szemüveglencse – védelmet nyújt és javítja a látást

Az, hogy milyen lencsetípusokat és konstrukciókat tudunk ajánlani, elsősorban a szem látásproblémájának jellegétől függ. Készíthetünk egyfókuszú, bifokális vagy akár multifokális lencséket, igény szerint különböző rétegzésekkel és színezéssel ellátva, műanyag vagy edzett üveg alapanyagokból. A dioptriás védőszemüvegeknek nem csak hatékonyan kell fokozniuk a látásélményt, egyben meg kell felelniük a szabványoknak és előírásoknak is, ezért ezen termékeinket a legnagyobb gonddal és szakértelemmel készítjük.

A kivitelezésre kedvező és rugalmas megoldásokat kínálunk, melyeket helyszínen egyeztetve, az Ön egyéni igényeihez mérten bocsátunk rendelkezésére.

Mechanikai védelmet nyújt

A minőségi munkavédelmi szemüvegek mechanikai védelmet nyújtanak. Kizárólag a megfelelő címkével ellátott szemüvegek alkalmazhatók védőszemüvegként. A mechanikai szilárdságot a szemüveg lencséjén és keretén egyaránt osztályozzák.

Vegyszerek elleni védelem

A veszélyes anyagok gyulladást okozhatnak, olyan állapotot idézhetnek elő, amely során a szem megduzzad és elvörösödik, valamint homályos látást okozhat. Fontos, hogy szemei a védőszemüveg biztonságában legyenek, mert ezek csökkentik az allergiás reakció kockázatát.

Szűri a káros fényeket

A munkavédelmi szemüveg megóvhatja a szemét a magas fényerő káros hatásaitól. Ezek a zavaró és káros fények sokféle formában vehetnek minket körül munkavégzésünk és mindennapi feladataink során. A megfelelő munkavédelmi eszközök használata viszont segít megóvni látását ezektől az erős fényforrásoktól.

Megfelel az ízlésnek és testreszabható

A munkavédelmi szemüveg is lehet divatos, ami tükrözheti a viselő személyiségét. Sokan azért nem alkalmazzák a munkavédelmi eszközök ezen változatát, mert úgy érzik, hogy korlátozottak a stílusbeli lehetőségek. Holott manapság már széles márkaválaszték és testreszabott keretek közül választhatunk.

Hogyan zajlik a dioptriázható védőszemüvegek rendelése?

Időpontfoglalás és tanácsadás:

A dioptriás munkavédelmi szemüvegek tekintetében nagyon fontos, hogy maximálisan megfeleljenek az adott munkahelyi körülményeknek, illetve teljes védelmet nyújtsanak a lehetséges kockázatokkal szemben. Nem mindegy például, hogy egy orvosi-, vagy fogászati rendelőben fogják viselni a védőszemüveget, vagy éppen egy építési kivitelező vállalatnak van szüksége szemüvegekre a dolgozói számára. Éppen ezért nagyon fontos a tanácsadás, melynek keretein belül akár a telephelyre is ki tud menni egy szakértő, hogy személyesen mérje fel az adottságokat, milyen kritériumoknak kell eleget tennie a munkavédelmi szemüvegeknek. Ezen belül igen fontos tényező, hogy beltéri vagy kültéri munkahelyről van szó, milyenek a fényviszonyok, milyen a hőmérséklet és milyen veszélyek fenyegethetik a szemeink világát.

Céges látásvizsgálat:

Ahhoz, hogy minden szempontból tökéletes védőszemüveget kaphassunk, nem csupán a feljebb említett munkahelyi körülmények mérvadók. Hiszen a dolgozók látásával is tisztában kell lenni egytől egyig. Ezt a részt könnyíti meg a szemészeti szűrőbusz adta lehetőség, mely helyben, akár a telephelyen kínál lehetőséget arra, hogy minden részlet helyére kerüljön egy füst alatt. Az előzetesen felmért igényeknek megfelelő kollekció ezáltal helybe érkezik, megkönnyítve dolgunkat. A látásszűrést követően így azonnal megtörténhet a dioptriázható munkavédelmi szemüvegek testreszabása: kiválaszthatjuk a keretet, a lencsét, valamint azt is, milyen védőfelületekre lesz szükség.

A testreszabott védőszemüvegek legyártása és kiszállítása:

A technológia folyamatos optimalizálása lehetővé teszi, hogy a legyártott termékek megfeleljenek a legszigorúbb szabványoknak és követelményeknek, vagy akár túl is szárnyalják azokat. A tökéletes eredmény elérése érdekében a hagyományos módszerek helyét átvette a digitális gyártás, mely csupán a legmodernebb számítógépekkel, illetve összetett számítási programok segítségével lehetséges. A különböző számítási programok kombinációjának alkalmazása lehetővé teszi, hogy a maximális vizuális élmény mellett komfortos és könnyen megszokható legyen a végeredmény. Az egyedileg gyártott és elkészített szemüvegek az összes kritériumnak megfelelnek, minden szempontból. Ezt természetesen egy vizsgálati eljárás is bizonyítja, melyen minden védőszemüveg átesik a gyártást követően. Csak ezután lehet használatba adni őket. Ennek nyomát mind a lencse, mind pedig a keret is tartalmazza, méghozzá gravírozva. A kiszállítás tehát csak azután történik meg, ha a védőszemüveg megkapta ezt a tanúsítványt.

Mobil szemészet és optika

Munkavédelmi szemüveg készítés

A kivitelezésre kedvező és rugalmas megoldásokat kínálunk, akár az Ön telephelyén is!

Kapcsolat

Hívjon minket!

+36 70 7788-540

Foglalj időpontot online!

Mitől lesz megfelelő minőségű egy védőszemüveg?

Minden egyes védőszemüveg arra hivatott, hogy megvédje viselője szemét mindennemű veszéllyel szemben, ami a munkahelyén előfordulhat. Éppen ezért igencsak komoly vizsgálatokon kell átesnie minden egyes terméknek ahhoz, hogy valóban rendeltetésszerűen funkcionálhasson. Csak a megfelelő címkével ellátott szemüvegek alkalmazhatók védőszemüvegként, hiszen csak így lehetünk biztosak abban, hogy maradéktalan védelmet nyújtanak a lehetséges hatásokkal szemben.

Az S vagy F munkavédelmi szabványoknak megfelelő egyszerű vagy dioptriás munkavédelmi szemüvegek mechanikai védelmet is nyújtanak. Ez azt jelenti, hogy képesek megóvni a szemet akár egy 12 m/s (S) vagy 45 m/s (F) sebességgel becsapódó, 6 milliméter átmérőjű acélgolyótól is.

A munkavédelmi szemüvegek tanúsítványai

Mechanikai szilárdság

A mechanikai szilárdság vizsgálata dönti el azt, hogy egy védőszemüveg „S, F, vagy B” besorolást kap. A vizsgálat során különböző sebességű ütés éri a szemüveget.

Korrózióállóság

Ahhoz, hogy a munkavédelmi szemüveg kerete ellen tudjon állni a szélsőséges környezeti viszonyoknak, fontos megvizsgálni a korrózióállóságát.

Por, és részecskék elleni védelem

Elengedhetetlen tulajdonság a védőszemüvegek tekintetében, hogy védelmet biztosítsanak a kis részecskék okozta sérülésekkel szemben.

UV védelem

A szórt fény egy olyan optikai hatás, mely csökkenti a kontrasztot és elhomályosítja látásunkat. Az előírt UV-védelm miatt különböző teszteket és méréseket végeznek.

Látómező, oldalsó védelem, fedési terület

Egy optimális védőszemüveg nem akadályozhat a tökéletes látásban, ezáltal persze a munkavégzésben sem. Megfelelő látómezővel kell rendelkeznie, melyet egy szimulációs vizsgálat segítségével vizsgálnak.

Emelkedett hőmérséklet, öregedésállóság

Az extrém hőmérsékleti hatás elleni – T jelzéssel feltüntetett – védelem egyik fontos vizsgálata, hogy a szemüveget 55°C-os hőmérsékletnek teszik ki egy teljes órán keresztül.

Optikai lencse besorolása

A védőszemüveg lencséje annak függvényében, hogy milyen fokú az optikai torzítása, lehet eseti (3-as besorolású), alkalmankénti (2-es besorolású), illetve állandó (1-es besorolású) viselésre alkalmas.

Anyag- és felületminőség

A tesztelés során olyan hibákat keresnek és zárnak ki, melyek rontanák az optikai minőséget. Ilyen lehet például a karcolás, valamilyen zárvány, buborékok megjelenése, vagy felhősödés.

Védőszemüveg lencsebevonatok

A munkavédelmi szemüveget szükség esetén többféle védőbevonattal is elláthatjuk. Ezek közül a leggyakoribban a karcmentesítő bevonat – amely a szemüveg élettartamát növeli meg elsősorban -, illetve a páramentesítő bevonat – amely a látásélményt segít magas szinten tartani azáltal, hogy meggátolja a pára lecsapódását a szemüveg felületén.

Színezett védőszemüveg lencsék

Ahogyan a monitor előtti munkához gyártott számítógépes védőszemüvegek, úgy más típusú munkavédelmi szemüvegek esetén is használunk különféle színezett védőszemüveg lencséket. A lencse lehet állandóan, tehát eleve színes, ezen belül pedig választhatunk különböző színezési fokozatok között attól függően, mennyire szeretnénk sötét lencsét végeredményül.

Mikor milyen színezett védőszemüveg javasolt?

Hagyományos használatra egyszerű színtelen látómező színt használunk, míg ha arra van szükség, hogy a dolgozó szürkületben, éles fények hiányában is kifogástalanul lásson, sárga lencsét alkalmazunk. Az enyhén sötétített lencsék akkor optimálisak, ha a munkavállaló beltéren és kültéren egyszerre dolgozik, azaz a fényviszonyok gyakran változnak. Az enyhén sötétített lencse segíti a szemet az alkalmazkodásban és jó látási viszonyokat biztosít ilyen esetben is. Ha az erős fény ellen akarjuk védeni a szemet, tükrös lencsét használunk, általában sárga vagy kék színben, amely kiváló látásviszonyokat biztosít a viselő számára, ám az erős, zavaró fényt visszaveri. A többféle árnyalatban is elérhető sötétített lencsék éles állandó fényben használatosak, gyakorlatilag napszemüvegként. Mindezek mellett speciális esetekben zöld vagy barna, sötétebb lencséket is alkalmazhatunk, amelyek képesek a viselőt megóvni a fokozott fényvédelmet megkívánó alkalmazások során, mint amilyen például a hegesztés.

BLOG

páramentes védőszemüvegben és egy párás védőszemüvegben két ferfi egymás mellett

Páramentes védőszemüveg

A legjobb eredményhez szükséges egy felületkezelés, és akkor garantáltan p...

Tovább
munkás munkavédelmi napszemüvegben és védősisakban

Munkavédelmi napszemüveg?

Nézzük, milyen védőszemüvegekről, illetve felületkezelésekről van szó, ami...

Tovább
fogorvosi védőszemüveg loupe

Fogászati védőszemüveg

A legtöbb fogászati védőszemüveg olyan kialakítással rendelkezik, hogy tök...

Tovább
orvos védőszemüvegben egy kémcsövet néz

Orvosi védőszemüveg

Rengeteg kritériumnak kell megfelelnie egy orvosi védőszemüvegeknek, A jó ...

Tovább
védőszemüveg használata

Miért fontos a védőszemüveg?

A munkahelyi baleseteknek körülbelül 20%-át a szemeket ért sérülések teszi...

Tovább
irodai szemüveg

Irodai dolgozó szemüveg

Milyen előnyei vannak a számítógépes védőszemüvegnek? Még nincs késő, ha ő...

Tovább
alkalmazottak szemvizsgálata

Az együttműködés előnyei

Az alkalmazottak szemvizsgálata nem olyan kézenfekvő szolgáltatás, vezetők...

Tovább
szűrőbusz

Szemüveg cégek számára

Új szemüveget szeretnél? Mi az, amit a jó szemüveg kiválasztásáról tudni k...

Tovább
munkavédelmi szemüvegek

Munkavédelem szemüveggel

Saját dioptriád mellett speciális lencsékkel és speciális keretben segítik...

Tovább