Dioptriás munkavédelmi szemüveg készítés

munkavédelmi szemüveg rapidus optika

Dioptriás munkavédelmi szemüveg készítés

Ha a munkavállaló szemsérülést szenved, annak oka lehet a nem megfelelő munkavédelmi eszközök használata. Sokan nem gondolnak a szem védelmének fontosságára a munkahelyen.

Védelem idegen tárgyaktól vagy törmeléktől

A munkavédelmi szemüveg megakadályozhatja, hogy idegen tárgyak vagy törmelék károsítsák látását. Veszélyes repülő tárgyak vagy vegyi anyagok építés, hegesztés, karbantartás és egyéb veszélyes munkák során károsíthatják látását.

Szűri a káros fényeket

A védőszemüveg megóvhatja a szemét a magas fényerő káros hatásaitól. Ezek a lámpák sokféle formában vehetnek minket körül munkavégzésünk és mindennapi feladataink során. A munkavédelmi eszközök használata (például a munkavédelmi szemüveg) segít megvédeni látását ezektől az erős fényforrásoktól.

Megfelel az ízlésnek

A munkavédelmi szemüveg is lehet divatos, tükrözheti a személyiséged. Sokan azért nem viselik a munkavédelmi eszközök ezen változatát, mert úgy érzik, hogy korlátozottak a stílusbeli lehetőségek. Manapság széles választék és testreszabott keretek közül választhat.

Vegyszerek elleni védelem

Ezek gyulladást okozhatnak, olyan állapotot idézhetnek elő, amely során a szem megduzzad és elvörösödik, valamint homályos látást okozhat. Fontos, hogy szemei a védőszemüveg biztonságában legyenek, mert ezek csökkentik az allergiás reakció kockázatát.

Mi az, amire szükség van? – Megfelelő munkavédelmi szemüveg, védőszemüveg.

Ne hagyatkozzon saját vényköteles szemüvegére, hogy megvédje szemét a sérüléstől.

A hibátlanul kivitelezett védőszemüveg viselése segít megelőzni az összes lehetséges veszélyt. Ha többet szeretne megtudni a munkavédelmi szemüveg előnyeiről vagy arról, hogy miként lehet megtalálni a számára megfelelőt, olvassa el az erről szóló blogbejegyzésünket a hírek felületen!

Magas minőségű dioptriás védőszemüvegek

A szemet a munkahelyi kockázatok számos fajtája ellen szükséges speciális védőszemüveggel megóvni. A megfelelő védőszemüveg a mechanikai, optikai, por, gáz, gőz, illetve vegyszerek okozta károsodások ellen is teljes védelmet nyújt.

A dolgozónak természetesen nem csak védenie kell a szemét, tökéletesen is kell látnia, hogy megfelelően végezhesse munkáját. A hagyományos dioptriás szemüvegek ugyanakkor nem használhatóak együtt a védőszemüvegekkel kényelmesen – erre a problémára szolgálunk megoldással magas minőségű korrekciós és dioptriás védőszemüvegeinkkel.

A jó védőszemüveg nemcsak megfelelő viselet, de tökéletes védelmet is nyújt a szemek számára. Először is a legfontosabb a munkakörülmények alapos kivizsgálása és a veszélyforrás meghatározása. A megfelelő védőszemüveg megtalálásához figyelembe kell venni a munkaállomás körülményeit: a fényviszonyokat, a helyi viszonyokat (beltéri vagy kültéri) és a hőmérsékletet. Az eszközök kiválasztásakor és gyártásuk során természetesen a törvényi előírásokra is kötelezően oda kell figyelni!

Védelmet nyújt és javítja a látást

Az, hogy milyen lencsetípusokat és konstrukciókat tudunk ajánlani, elsősorban a szem látásproblémájának jellegétől függ. Készíthetünk egyfókuszú, bifokális vagy akár multifokális lencséket, igény szerint különböző rétegzésekkel és színezéssel ellátva, műanyag vagy edzett üveg alapanyagokból.

A kivitelezésre kedvező és rugalmas megoldásokat kínálunk, melyeket helyszínen egyeztetve, az Ön egyéni igényeihez mérten bocsátunk rendelkezésére.

A dioptriás védőszemüvegeknek nem csak hatékonyan kell fokozniuk a látásélményt, egyben meg kell felelniük a szabványoknak és előírásoknak is, ezért ezen termékeinket a legnagyobb gonddal és szakértelemmel készítjük. Választékunkban megtalálhatóak a Carl Zeiss, az Infield, az UVEX és az Univet cégek által forgalmazott és készített dioptriás védőszemüvegek. Ezek a csúcsminőségű termékek mind rendelkeznek az Európai Uniós Notifikált Tanúsító Szervezet által kiállított, magyar EK típustanúsítvánnyal. A termékek lencsetípustól függően maradéktalanul megfelelnek a vonatkozó S, vagy F munkavédelmi szabványoknak.

Mitől lesz megfelelő minőségű egy védőszemüveg?

Az S vagy F munkavédelmi szabványoknak megfelelő egyszerű vagy dioptriás munkavédelmi szemüvegek mechanikai védelmet is nyújtanak. Ez azt jelenti, hogy képesek megóvni a szemet akár egy 12 m/s (S) vagy 45 m/s (F) sebességgel becsapódó, 6 milliméter átmérőjű acélgolyótól is.

Ahogyan a monitor előtti munkához gyártott védőszemüvegek, úgy más típusú munkavédelmi szemüvegek esetén is használunk különféle színezett lencséket.

Hagyományos használatra egyszerű színtelen látómező színt használunk, míg ha arra van szükség, hogy a dolgozó szürkületben, éles fények hiányában is kifogástalanul lásson, sárga lencsét alkalmazunk. Az enyhén sötétített lencsék akkor optimálisak, ha a munkavállaló beltéren és kültéren egyszerre dolgozik, azaz a fényviszonyok gyakran változnak. Az enyhén sötétített lencse segíti a szemet az alkalmazkodásban és jó látási viszonyokat biztosít ilyen esetben is. Ha az erős fény ellen akarjuk védeni a szemet, tükrös lencsét használunk, általában sárga vagy kék színben, amely kiváló látásviszonyokat biztosít a viselő számára, ám az erős, zavaró fényt visszaveri. A többféle árnyalatban is elérhető sötétített lencsék éles állandó fényben használatosak, gyakorlatilag napszemüvegként. Mindezek mellett speciális esetekben zöld vagy barna, sötétebb lencséket is alkalmazhatunk, amelyek képesek a viselőt megóvni a fokozott fényvédelmet megkívánó alkalmazások során, mint amilyen például a hegesztés.

A szemüveget szükség esetén többféle védőbevonattal is elláthatjuk. Ezek közül a leggyakoribban a karcmentesítő bevonat – amely a szemüveg élettartamát növeli meg elsősorban -, illetve a páramentesítő bevonat – amely a látásélményt segít magas szinten tartani azáltal, hogy meggátolja a pára lecsapódását a szemüveg felületén.

Mobil szemészet és optika

Dioptriás munkavédelmi szemüveg készítés

A kivitelezésre kedvező és rugalmas megoldásokat kínálunk, melyeket helyszínen egyeztetve, az Ön egyéni igényeihez mérten bocsátunk rendelkezésére.

Kapcsolat

Hívjon minket!

+36 70 7788-540

Küldjön üzenetet!  Most aktuális

  alkalmazottak szemvizsgálata

  Az együttműködés előnyei

  Az alkalmazottak szemvizsgálata nem olyan kézenfekvő szolgáltatás, vezetők...

  Tovább
  szűrőbusz

  Szemüveg cégek számára

  Új szemüveget szeretnél? Mi az, amit a jó szemüveg kiválasztásáról tudni k...

  Tovább
  munkavédelmi szemüvegek

  Munkavédelmi szemüvegek

  Saját dioptriád mellett speciális lencsékkel és speciális keretben segítik...

  Tovább