A különböző védőszemüveg lencsebevonatok és felületkezelések még komfortosabb végeredményt és magasabb fokú védelmet nyújtanak szemeinknek. A munkavédelmi szemüvegek akkor látják el tökéletesen feladatukat, ha valóban egyéni igények alapján készülnek. Ebbe beleszámít a munkahelyi körülmények, illetve lehetséges veszélyforrások összesége, valamint a látás korrekciója is, amennyiben szükség van rá.

Tükröződésmentesség:

Az átlátszó lencsék az őket érő fénynek körülbelül 8%-át verik vissza. Egyes felületekről – például üveg – kellemetlen tükröződések irritálják a szemeinket. A tükröződéscsökkentő réteg a fényáteresztést akár 99%-ra is növelheti, kizárva ezzel a visszavert fény által okozott irritációt. Ezt a réteget a lencsére kívülről és belülről is rágőzölik, hogy biztosítsa a tükröződésmentesség élményét, ami kifejezetten kényezteti szemeinket. Segítségével jelentősen csökken a különböző felületekről érkező fényvisszaverődés.

Páramentesítő hatás:

A védőszemüvegre kerülhet olyan különleges bevonat is, mely állandó páramentesítő hatást biztosít. Ezzel hatalmas segítséget jelenthet például azok számára, akik maszkban dolgoznak, vagy párásabb munkakörnyezetben mozognak.

Kékfény elleni védelem:

Akik sokat dolgoznak képernyő előtt védőszemüveggel, azoknak fantasztikus segítséget nyújthat a kékfény elleni bevonat. Ezzel nem csak védelmet kapnak a természetellenesen magas arányú kékfénnyel szemben, hanem nyugodt látásban lehet részük.

Karcálló réteg:

Az ideális felületi keménység érdekében legtöbb esetben egy kemény bevonatot alkalmaznak a műanyag lencséken. Ez biztosítja a lencse ellenállóképességét és karcállóságát.

Színezés:

A színezett lencsék kimagasló védelmet jelentenek az intenzív és vakító fényekkel szemben.

A lencse lehet állandóan, tehát eleve színes, ezen belül pedig választhatunk különböző színezési fokozatok között attól függően, mennyire szeretnénk sötét lencsét végeredményül. Amennyiben színezett lencsére van szükség, akkor a szürke, illetve a barna különböző árnyalatai között válogathatunk. A színválasztás elsősorban az egyéni ízlésen múlik, de persze a keret színe is mérvadó lehet. Az árnyalat erősségét tekintve a legfontosabb tényező, hogy milyen környezetben szeretnénk használni majd az adott szemüveget.

A másik lehetőség, hogy fényre sötétedő lencsét választunk. Ebben az esetben a világosabb helyeken automatikusan besötétedik a lencse, sötétebb helyre érve pedig ismét kivilágosodik. A teljesen sötét, illetve teljesen világos verziók között több átmenet is megfigyelhető, hiszen az ilyen típusú lencsék fantasztikusan igazodnak a fényviszonyokhoz. Ezzel rengeteg kényelemet nyújtanak viselőjüknek, például akkor, ha folyamatosan ingázik kinti és benti helyszínek között.

Védőszemüveg felületkezelés-színezés

Felhajtható változatok:

Egyes védőszemüveg típusokhoz kaphatók olyan speciális, felhajtható lencsék, melyek egyedi körülményeknek is megfelelnek. Ilyen esetekben az alapkeretbe kerül a dioptriás lencse – amennyiben szükség van látáskorrekcióra -, a felhajtható lencsék minden esetben dioptria nélküliek.

Didímium lencsék:

A didímium lencsék olyan speciális szűrőréteget adnak, mely nagy elnyelőképességgel rendelkezik. Ennek eredményeként jellegzetesen lila színűek. Segítségükkel az úgynevezett „halványsárga nátriumvillódzás” szűrhető ki. Általában üveggyártásban és üvegmegmunkálás során alkalmazzák őket.

Röntgensugárzás elleni védelem:

A sajátosan szürke színű lencse ásványi anyagokból készül, hogy védje a szemeket a röntgensugárzással szemben. Alkalmazható például olyan munkaterületeken, ahol valamilyen anyagvizsgálattal foglalkoznak.

CBR65 lencsék:

A CBR65 elnevezés egy rövidítés, mely a következő funkciókat rejti magában:

  1. Contrast, vagyis kontrasztnövelés, mely érezhetően kontrasztos és kellemes látásélményt biztosít, még szórt fényben is, megelőzve ezzel a szemek kifáradását.
  2. Bluelight reduction, vagyis kékfénycsökkentés, mely az extrém világos munkahelyekre jellemző kék fényt csökkenti, akár 50%-kal.
  3. Relaxed vision, vagyis nyugodt látás biztosítása, melynek köszönhetően még hosszabb idejű használat alatt sem fáradnak el annyira szemeink.
  4. 65% transmission, vagyis enyhén színezett lencse, ami optimális védelmet nyújt a vakító fénnyel szemben, legyen az erős mesterséges, vagy akár természetes fény, mely kihívások elé helyezné szemeinket.

Polarizációs szűrők:

A polarizációs szűrők elnyelik a szórt sugárzást, amit például egy vízfelület visszatükröződése, vagy bármilyen fényvisszaverő felület okozhat. Éppen ezért különösen ideális olyan munkahelyeken, ahol ezek bármelyike előfordul, például vízparti környezetben.

Hegesztés elleni védelem:

Ez a felhajtható lencsetípus autogén hegesztéshez ideális, mely megbízhatóan véd az UV- és az infravörös sugárzással szemben. Az új szűrőtechnológiájú, szürkére színezett lencse viselése tökéletes színérzékelést biztosít a hegesztési folyamatok közben is.

Univet felhajtható didímium lencsék

Munkavédelmi szemüveg készítés

Rapidus Optika

A védőszemüvegek kivitelezésre kedvező és rugalmas megoldásokat kínálunk, melyeket helyszínen egyeztetve, az Ön egyéni igényeihez mérten bocsátunk rendelkezésére.