A kérdések kérdése: szemüveg vagy kontaktlencse?

Tévedés azt hinni, hogy a szemüveg kizárólag gyógyászati segédeszköz. Hamarosan kiderül, hogy pontosan micsoda, de előtte jöjjön a kérdések kérdése, az örök dilemma: szemüveg vagy kontaktlencse? Mit tehetünk ha észrevesszük, hogy látásunk romlik? Melyik az ideális választás a szemüve g vagy a kontaktlecse? Esetleg mindkettő?

A munkavállalók teljesítménye is sokban múlik az éles látáson

Cégek, szervezetek, sportegyesületek vagy akár rendezvények számára tökéletes választás, hogy csoportos szemészeti szűrést, szemüvegkészítést végeztessenek. A Rapidus Optikas szemészeti szűrőbusszal, avagy mobiloptikával készült fel az ilyen feladatokra. Ezt a lehetőséget mutatja be Szalay Szabolcs A tűéles látás podcastjában.

Az optikus ugyanolyan bizalmi szakma mint amilyen a nőgyógyászat

Ezernyi veszélynek vagyunk kitéve a szemünk világát tekintve. Hiszen a világhálón tengernyi információt találunk, de ez azzal jár, hogy gyakorlatilag boldog-boldogtalan osztja az észt a szemészettel kapcsolatban. Hogyan igazodhatunk ki az információ áramlatban és legfőképp: kinek higgyünk? Egyszer és mindenkorra tisztáznunk kell, hogy bizony az optikus is egy bizalmi szakma. A szemészet is olyan bizalmi elven alapuló dolog, mint a nőgyógyászat. Szalay Szabolcs elmondja, hogy 40 éves kor alatt kétévente, 40 fölött évente ajánlott ellenőriztetni a szemünket.

A látásproblémák is okozhatnak fejfájást

Hányszor hallottuk már életünk során, hogy a jelekre bizony figyelni kell? És ebben most nincs semmiféle spirituális töltet, nem is szeretnék közhelyekkel dobálózni, de… Amikor sokat könnyezik vagy még rosszabb: ég a szemünk… Amikor már nehezebben olvassuk a mobiltelefonunkon a szöveget… Amikor folyton fáj a fejünk és fáradékonyabbak vagyunk, azok bizony jelzések a szervezetünktől. A tűéles látás podcastjában Szalay Szabolcs elmondja, mit tegyünk, ha az előbb felsorolt tünetek közül bármelyiket is tapasztaljuk.

Okosabbnak tűnünk szemüvegben?

Régóta él az a kép az emberekben, hogy a szemüveges emberek intelligensebbek az átlagnál. A bíróságokon a vádlottak is gyakran próbálkoznak afféle trükkökkel, hogy okosabbnak tűnjenek, azt remélve, hogy így elterelhetik az erőszakos bűncselekmények látszatát, de most kapaszkodjanak meg, még a védőügyvédek is gyakran felteszik az úgynevezett kamuszemüveget, hogy eszesebbnek higgyék őket.

Valóban károsak a drogériákban kapható olvasószemüvegek?

Van egy téma, amiről eddig csak keveset beszéltünk, pedig ez a kérdések kérdése. A lényeg. Valóban károsak a drogéráiában mindössze párszáz forintért kapható olvasószemüvegek? Érdemes a szemünk világát a spórolás szempontjából veszélyeztetünk?

Milyen a jó munkavédelmi szemüveg?

Szalay Szabolcs a Rapidus Optika ügyvezetője beszél Pordán Petrával és Somogyi Zoltánnal a Sláger FM-ben.

slager-fm

Megúszhatjuk a szemüveget 40 felett?

Úgy vigyázunk valamire, mint a szemünk fényére! Ezt a mondást nem nagyon kell megmagyarázni, főleg annak, aki szemüveges, azonban azokat sem nyugtatnánk meg teljesen , akik abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy nem kell hordaniuk szemüveget. Erről kérdezték Szalay Szabolcsot

Rapidus Optika – Stílus, életérzés energia

Legyen bármiről is szó optikai üzletünkben minden stílushoz és élethelyzethez megtaláljuk a legmegfelelőbb látáseszközt. Nézze meg promóciós kisfilmünket.

Több mint 20 éve magánembereknek és cégeknek országszerte

Büszkék vagyunk rá, hogy az egyik legképzettebb csapattal rendelkezünk az országban, amely bármilyen optikai jellegű kihívással képes szembenézni.

Céges látásvizsgálat munkaidőben

Animációs kisfilmünkkel betekintést nyerhet hogyan lehetséges a legegyszerűbben lebonyolítani a szemészeti szűrővizsgálatot.

Gyermekszemészet

Dr. Deák György szemész főorvosunkkal forgatott D. Nagy Orsi az Életre Fel a trendek magazinja ahol a gyermekszemészet volt ezúttal a téma.

Napszemüveg kalauz

D. Nagy Orsi (ATV – Életre Fel a trendek magazinja) és Szalay Szabolcs (Rapidus Optika) mondja el miért fontos a napszemüveg viselése és milyen opciók közül választhatunk.

Hogyan történik egy szemvizsgálat?

D. Nagy Orsi járt nálunk, hogy megnézze hogyan történik egy szemvizsgálat a Rapidus Optikában – ATV Életre fel!

Szemészeti szűrőbusz

Cégek, szervezetek, sportegyesületek vagy akár rendezvények számára tökéletes választás, hogy csoportos szemészeti szűrést, szemüvegkészítést végeztessünk. Ezt a lehetőséget mutatja be Szalay Szabolcs a Rapidus Optika ügyvezetője.

Szemüveg vagy kontaktlencse?

Mit tehetünk ha észrevesszük, hogy látásunk romlik? Melyik az ideális választás a szemüveg vagy a kontaktlecse? Esetleg mindkettő? Mik a kizáró tényezők? Kiderül az Életre Fel a trendek magazinja riportjából!