Orrtámaszok, papucsok cseréje.

orrtámaszok cseréje

Milyen orrtámaszok léteznek, és hogyan állítják be azokat?

Az orrtámaszok fém, damilos, illetve fúrt kereteken találhatók, más néven papucsoknak is nevezzük. Nagyon sok viselő vallja, hogy nem szereti a papucsos szemüvegeket, de igazából a legtöbb esetben ilyenkor nem is magával az orrtámasszal van a baj.

Miért lehet kényelmetlen?

Általában egyetlen kérdés elegendő a viselőtől ahhoz, hogy kiderüljön, kényelmetlennek érzi a papucsok felfekvését. Ez akkor fordulhat elő, ha azok nincsenek jól beállítva. A rosszul beállított papucs nagyon kellemetlen bemélyedést/bevágást tud az orrunkon okozni, ami akár fejfájást is eredményezhet hosszú távon.

Viszont, amennyiben helyesen beállítják nekünk, utána már nagyon szépen felül, és akár kényelmesebb is lehet, mint egy jó műanyag keret orr része.

Milyen orrtámaszok léteznek?

Kétféle papucs közül lehet választani, az egyik a pattintós, a másik pedig a csavaros. Ezen belül vannak szilikon légpárnás papucsok, melyek még puhábbak, és még komfortosabb viseletet biztosítanak. Amennyiben egy nagyobb drioptriájú szemüvegről van szó, akkor az nehezebb is. Ilyen esetekben légpárnás szilikon papucsot érdemes a szemüvegre helyezni, ezáltal egy nagyon puha érzéssel illeszkedik az orra.

Időnként mindenképp javasolt a cseréjük

Az orrtámaszok idővel elhasználódnak. Mivel érintkeznek a bőrünkkel, akár az izzadságunk is lecsapódhat rajtuk. Ha valaki erőteljesebben izzad, akkor a papucs kis csavarja bezöldülhet, ahol érintkezik a verejtékcseppekkel. Emiatt az egész orrtámasz zölddé válhat, ami nem egy szép látvány.

A leggondosabb tisztítás mellett is érdemes fél, de legalább egyévente kicserélni őket, hogy mindig friss és tiszta papucsok legyenek keretünkön. A Rapidus Optikában erre is van lehetőségünk, minimális költséggel. Amennyiben cserére kerül sor, fontos, hogy a szakember felismerje, hogy melyik típusú papucsról van szó. Mindig a megfelelő módon a megfelelő új papucsot kell a szemüvegkeretre illeszteni, ezért se álljunk otthon neki a műveletnek!

Mobil szemészet és optika

Szemüvegkeret orrtámasz, papucs cseréje.

A cserét minden esetben bízza szakemberre, még akkor is, ha egyszerűnek tűnik!

Kapcsolat

Hívjon minket!

+36 70 7788-540

Online adatlap szemüvegjavításhoz

blankGyorsan és egyszerűen kitölthető online adatlap szemüveg javításhoz, feltölthető fényképekkel, melyre 24 órán belül ajánlatot adunk!

Adatlap kitöltése