Szárcsere, csavarcsere, csavarok pótlása

Szárcsere csavarcsere

Szemüvegkeret szárcsere, hiányzó csavarok pótlása a Rapidus Optika látszerész mestere által Budapest belvárosában. A szárcserénél sokaknak eszébe juthat, hogy majd saját maguk megoldják ezt a műveletet otthon, ezért fontos kiemelni: ne tegyük ezt, inkább vigyük hozzáértő szakemberhez! Ugyanis akármennyire egyszerűnek tűnhet a feladat, rengeteg buktatót rejthet.

Milyen szárak léteznek, és milyen problémáink lehetnek velük?

Alapvetően kétféle szemüvegkeret szárat különböztetünk meg: a rugós, illetve a sima szárat. Az első esetén legtöbbször a rugós zsanér szokott kitörni, melynek az a funkciója, hogy a frontrészt a szárhoz csatlakoztassa. Hozzáértő kezek számára könnyűnek mondható ez a feladat, hiszen a szakember rendelkezik a speciális csavarokkal, eszközökkel, de egyébként egy kissé bonyolultabb és több időt vehet igénybe ez a szárcsere. Viszont, a megfelelő rugós csavar zsanérba illesztése után már újra működik is a rugós szárú keret.

Ezen felül bármilyen problémánk van a szárral, rendelhetünk a gyártótól eredeti szárat. Amennyiben az már nem áll rendelkezésre, akkor utángyártott rugós szárak közül választhatunk, melyek már igen nagy választékban elérhetők.

A sima szár tekintetében már egy fokkal könnyebb a javítás. A problémás szárat egyszerűen eltávolítják a csavar kiszedésével, majd a megfelelő, új szár hozzáillesztése után behelyezik a csavart. A szemüvegkeret pedig újra tökéletesen működik.

Mi a helyzet a csavarokkal?

Ezek a kicsi csavarok igencsak sok méretben fordulnak elő. Egyáltalán nem mindegy, hogy hány mm vastagságú csavart alkalmazunk egy-egy keret esetében. Ha valamelyik túlságosan feszíti a zsanért, az nem lesz jó, ugyanígy az sem, amelyik kisebb és elforog benne. Ami túl hosszú, nincs lecsípve, az veszélyes és kényelmetlen is lehet. Belekaphatunk kézzel, vagy akár meg is karcolhatja arcunkat a szemüveg felvétele közben.

Pontosan ezért fontos, hogy minden esetben a megfelelő méretű csavarokkal történjen a keret javítása, illetve a fent felsorolt apró részletekre is maradéktalanul figyelni kell. Éppen ezért ne álljunk neki otthon! A Rapidus Optikában mindenre figyelnek, és szakértő kézzel orvosolják kereteinket.

Mobil szemészet és optika

Szárcsere, csavarok pótlása

A szemüvegkeret szárcseréjét minden esetben bízza szakemberre, még akkor is, ha egyszerűnek tűnik a probléma!

Kapcsolat

Hívjon minket!

+36 70 7788-540

Online adatlap szemüvegjavításhoz

blankGyorsan és egyszerűen kitölthető online adatlap szemüveg javításhoz, feltölthető fényképekkel, melyre 24 órán belül ajánlatot adunk!

Adatlap kitöltése