Október: a Látás Hónapja

08 okt
látás hónapja

Lássunk tisztán, ha szemeink állapotáról van szó!

Idén októberben újra főszerepben a látás és szemeink egészsége. A 2005 óta minden évben megrendezett kampány keretein belül nem csak ingyenes látásvizsgálatban részesülhetünk, hanem szakavatott tanácsadásban is a résztvevő optikákban és üzletekben, melyek között a Rapidus Optika is képviselteti magát.

A Magyar Látszerész Szövetség, illetve a hazai optikai szakma tehát ebben az évben is kinevezte az októbert a „Látás Hónapjának”. A kezdeményezés célja, hogy felhívják a figyelmet arra, mennyire fontos törődnünk látásunkkal, és szemeink egészségével. Az éles látás nem csak jobb életminőséget biztosít. Amennyiben törődünk szemeinkkel, még sokáig nem lesz gondunk a látásunkkal.

Ha jól látunk, azt teljesen természetesnek vesszük. Pedig higgyük el, ez egy áldás, és igenis tenni kell érte, hogy ez így is maradjon. Éppen ezért nagyon fontos, hogy a látás romlásával, szemeink védelmével folyamatosan foglalkozzunk. Az idei évben egy igencsak érdekes téma alkotja a kampány fő csapásirányát, méghozzá a kék fény – vagyis a digitális világ okozta hatások – elleni védelem. A legtöbben ugyanis rengeteg időt töltetnek el ebben a világban, és sokan nem is kötik ezzel össze, amikor szemeik elfáradnak, látásuk homályos lesz, vagy éppen elkezd fájni a fejük. Éppen ezért ez a kulcsfontosságú téma mindenkit közelről érint.

látás hónapja

Ezen kívül természetesen még mindig az a fő célja a programnak, hogy felhívja a figyelmet a látásvizsgálat fontosságára, illetve megteremtse az igényt arra, hogy látásunk ugyanolyan egészséges legyen, mint szervezetünk többi része. Ahogy más szűrővizsgálatokra sokkal hamarabb elmegyünk, úgy az egyik legfontosabb érzékszervünk, a szemünk és látásunk sajnos sok esetben háttérbe szorul. A „Látás Hónapja” kezdeményezés ezt hivatott kicsit megváltoztatni. Nem is gondolnánk, mennyi minden derülhet ki egy látásvizsgálat során, melynek segítségével számos más probléma is megelőzhető. Hiszen szemeink romlása nagyon sok esetben összefügg más betegségekkel, legyen szó például a cukorbetegségről, vagy a magas vérnyomásról.

Sokan félnek attól, hogy szemeik romlása szemüveg viselését teszi szükségessé, és inkább homokba dugják a fejüket. Ma már azonban nem csak divatos szemüvegek, hanem számunkra megfelelő kontaktlencsék végtelen skálája várja a pácienseket. Ezen felül olyan védő szemüvegekkel is megismerkedhetünk, melyek könnyebbé tehetik életünket a munkahelyen is.

A rendezvénysorozatban résztvevő, számos hazai optika listáján szerepel a Rapidus Optika is. Így, ha bármilyen problémánk van látásunkkal, vagy csak szeretnénk tisztán látni, milyen állapotban vannak szemeink, keressük fel bizalommal az Optika munkatársait! A program 2018. október 1-jétől egész hónapban, október 31.-ig tart. Amennyiben az ingyenes látásvizsgálat során valamilyen problémára derül fény, úgy segítenek abban, milyen megoldás lehet a legjobb számunkra, esetleges betegség esetén természetesen szakorvosi rendelésre irányítanak bennünket.

Használjuk ki a Látás Hónapját

Vegyünk részt az ingyenes látásvizsgálaton és kérjünk tanácsokat!

A rendezvénysorozatban résztvevő, számos hazai optika listáján szerepel a Rapidus Optika is. Így, ha bármilyen problémánk van látásunkkal, vagy csak szeretnénk tisztán látni, milyen állapotban vannak szemeink, keressük fel bizalommal az Optika munkatársait!