Szemüveg beállítás, igazítás

szemüveg beállítás

Nagyon fontos, hogy ne végezzünk otthon semmilyen szemüveg beállítást vagy igazítást! Keressük fel inkább a Rapidus Optikát, ahol a keretet egyénileg állítják be a viselő fejére! Hiszen erre konkrét tréninget tartanak a látszerész iskolában, tehát egyáltalán nem egy házilag elvégezhető feladat.

Miket vesznek figyelembe egy szemüvegkeret választása, majd beállítása során?

A viselő arcformája mellett az egyéb anatómiai adottságait is figyelembe kell venni. Keretválasztás során is elengedhetetlen szempont, hogy az megfelelően illeszkedjen majd. Ezen felül természetesen a dioptria mértéke, illetve maga a lencse is döntő szerepet játszik a keret kiválasztása során. Ezt követően történik maga a beállítás.

Ennek során személyre szabják a szárhosszakat, hogy azok kényelmesek legyenek majd a füleknél, és megfelelően tartsák a keretet, hogy ne tudjon lecsúszni. Megnézik, hogy az adott keretet fülre, vagy koponyára kell-e igazítani, majd a szükséges beállítást elvégzik. Rendbe teszik az orrtámaszokat, és azokat is beállítják. Amennyiben valakinek kicsit vastagabb az orra, akkor kicsit nyitni kell a papucsokon, hogy kényelmesebb legyen a szemüveg viselése. Ha valakinek viszont nagyon keskeny az orrcsontja, akkor pedig összébb kell zárni az orrtámaszokat. Egymáshoz közel ülő szemek esetén dönteni kell a papucsokon.

Számtalan apró, pici és finom mozdulat van tehát, melyek segítségével állítani lehet a kereten ahhoz, hogy azok minél kényelmesebbek legyenek.

Hogyan történik a keretek beállítása? Miért ne álljunk neki otthon?

A műanyag keretek szárát általában melegítéssel tudják fülre vagy koponyára igazítani. Ehhez egy hőlégfúvós keretmelegítőt alkalmaznak. Sok vásárló ezt látva azt gondolja, hogy ha esetleg szükség lesz rá, akkor majd otthon a hajszárító segítségével állít a kereten. Ezt szigorúan tilos megtenni! Egyrészt egy ilyen művelet során nem tudjuk maradéktalanul elvégezni a beállítást mi magunk, másrészt pedig a műanyag nagyon könnyen eléghet és felhólyagosodhat a túl meleg levegőtől. Ez természetesen nem szép látvány, és utólag már nem orvosolható. Így bárki, aki ilyenhez folyamodik, megbánja, hiszen ráadásul ez nem egy garanciális probléma, a szóban forgó keretről le kell mondanunk.

Mit tegyünk akkor pontosan?

Ha valami nem kényelmes, nyom, szorít vagy lecsúszik, akkor keressük fel a Rapidus Optikát, hogy pár perc alatt szakértő kezek állítsák be a keretünket. Erre ráadásul még időpontot sem kell kérnünk, hiszen az Optika mindig soron kívül foglalkozik a vásárlókkal, ha keretbeállításról van szó.

Az a biztos, ha szakértő segítséget választunk. Már csak azért is, mert ha egy ilyen állítás során történik valami a kerettel, például eltörik, akkor minden esetben biztosított a háttér, hogy megfelelő alkatrészt tudjunk rendelni. Ha ugyanez a vásárló kezében történik, akkor szakszerű intézkedés hiányában nem valószínű, hogy a gyártó biztosít hozzá keretet. Ellenkező esetben, szakszerű beállítás mellett viszont minden esetben segít a gyártó.

Mobil szemészet és optika

Szemüveg beállítás, szemüvegkeret igazítás

A szemüveg beállításást minden esetben bízza szakemberre, még akkor is, ha egyszerűnek tűnik!

Kapcsolat

Hívjon minket!

+36 70 7788-540

Online adatlap szemüvegjavításhoz

blankGyorsan és egyszerűen kitölthető online adatlap szemüveg javításhoz, feltölthető fényképekkel, melyre 24 órán belül ajánlatot adunk!

Adatlap kitöltése