Számítógépes védőszemüveg készítés

szamítógépes védőszemüveg rapidus optika

Cégünk élen jár abban, hogy személyre szabott, minden igényt kielégítő számítógépes védőszemüvegeket készítsen, amelyek megóvják munkatársai, alkalmazottai szemének épségét.

Míg ez pár évtizede még nem okozott gondot, ma már rengetegen vannak, akik munkájuk miatt minden nap hosszú órákon keresztül kénytelenek a monitor előtt ülni, a számítógép képernyőjét szemmel tartva, mely nem ritkán gondokhoz is vezethet. Olyan cégek számára, amelyeknek munkatársai monitor előtt végzik munkájukat, kiemelten ajánlott lehet a látásszűrések rendszeres elvégzése, és amennyiben szükséges, a megfelelő védőszemüvegek beszerzése.

szamítógépes védőszemüveg rapidus optika

A számítógép hatása a szemre

Számtalan körültekintő vizsgálat igazolta már, hogy a modern monitorok biztonságosak: nagyon alacsony vagy semmilyen káros sugárzást sem bocsátanak ki előírásszerű alkalmazás mellett.

Ugyanakkor ki ne tapasztalta volna hosszas számítógépezés után, hogy szemei fájnak, fáradtak, égnek, szúrnak vagy viszketnek? A látás elhomályosodik, a betűk összefolynak, esetenként kettős képek jelentkezhetnek.

Sokszor kísérheti a szemtüneteket a fej, a nyak, a kar vagy a hát fájdalma. Ezt a tünetegyüttest összefoglalóan a számítógép előtti munkavégzés okozta szindrómának (Computer Vision Syndrome, röviden CVS) nevezzük.

Speciális lencsék a monitor elé

Milyen paraméterekre kell figyelnünk, ha monitor szemüveget választunk?

A lencsegyártó cégeknél széles választéka érhető el az enyhén színezett, kimondottan monitor előtti munkára tervezett, kontrasztfokozó réteggel rendelkező szemüveglencséknek, amelyekkel a szem kevésbé fárad, mivel kevésbé is kell erőltetni.

Tükröződés, becsillanás elleni védelem: Az ilyen szemüvegek esetén a lencse mindkét oldalát tükröződésmentesítő réteggel vonjuk be, amely a szem pihentetésében segít. Így kiküszöbölhetjük a monitorról és a lencsékről tükröződő fényt, amely egyébként a szem fáradásához vezetne.

A színezett lencsék a hagyományos lencsékhez képest hatékonyabban képesek az UV-sugarak elnyelésére. A színezettség mértéke változhat, a gépelésre használatosak például világosabbak lehetnek. Leggyakrabban zöld vagy borostyánsárga árnyalatban készítjük őket.

Mobil szemészet és optika

Számítógépes védőszemüveg készítés

Személyre szabott, minden igényt kielégítő számítógépes védőszemüvegek készítse, amely megóvják munkatársai, alkalmazottai szemének épségét.

Kapcsolat

Hívjon minket!

+36 70 7788-540

Küldjön üzenetet!

  Most aktuális

  munkás munkavédelmi napszemüvegben és védősisakban

  Munkavédelmi napszemüveg?

  Nézzük, milyen védőszemüvegekről, illetve felületkezelésekről van szó, ami megfelel ennek az elnevezésnek.

  Read More
  fogorvosi védőszemüveg loupe

  Fogászati védőszemüveg

  A legtöbb fogászati védőszemüveg olyan kialakítással rendelkezik, hogy tökéletes kényelmet garantáljon.

  Read More
  orvos védőszemüvegben egy kémcsövet néz

  Orvosi védőszemüveg

  Rengeteg kritériumnak kell megfelelnie egy orvosi védőszemüvegeknek, A jó védőszemüveg ismérvei

  Read More