Páramentes védőszemüveg

Mutatjuk a megoldást!

13 jún
páramentes védőszemüvegben és egy párás védőszemüvegben két ferfi egymás mellett

A pára rendkívül bosszantó jelenség lehet a hétköznapi tevékenységeink közben is, amennyiben szemüveget viselünk. Fokozottan igaz ez arra, amikor munkavégzéskor vagy éppen sportolás közben gátolja az éles látásunkat, hiszen ez nem csak zavaró, hanem egyben veszélyes is lehet. Márpedig ezekben a helyzetekben a kötelező védőszemüveget véletlenül sem szabad levenni. Inkább más megoldást kell keresni a párásodás ellen!

Mi is az a párásodás?

Akkor beszélünk párásodásról, amikor a levegőben található víz lecsapódik egy felületen. Ennek mértéke attól függ, mennyire nagy a páratartalom a levegőben. A kicsapódás pedig a hőmérsékletkülönbségek hatására jön létre. Amennyiben ez a felület a szemüvegünk vagy védőszemüvegünk lencséjét jelenti, elég nagy kellemetlenségeket okozhat ez a fizikai folyamat. Ilyenkor ahelyett, hogy jól és élesen látnánk, a lecsapódott pára megakadályozza ezt. Mindez hivatásunk elvégzése közben igencsak veszélyes is lehet, mindamellett gátolja a folyamatos és hatékony munkát. Sportoláskor pedig szintén nagy kockázatot jelent, ha esetleg percekig nem látunk tisztán, akár le is kell venni és törölgetni szemüvegünket, hogy ismét átlássunk rajta.

Milyen esetekben gyakori a párásodás?

Ahogy fentebb is írtuk, egyrészt a levegő páratartalma, másrészt a hőmérsékletkülönbség szükséges ahhoz, hogy páralecsapódás fenyegesse szemüvegünk lencséjét. Amikor maszkot kell viselnünk – például orvosok esetén –, azonnal párásodhat a védőszemüveg lencséje, ahogy levegőt veszünk alatta. Ahhoz, hogy a kellemetlen pára kiüljön szemeink elé, elegendő csupán olyan helyiségben tartózkodnunk, ahol nagyobb a páratartalom. Az izzadással járó sportok tekintetében szintén könnyen párásodhat szemüvegünk felülete, illetve akkor is, amikor különböző hőmérsékletű helyiségek között mozgunk.

Páramentes védőszemüvegek nyújtotta kényelem

Amennyiben bármelyik csoportba is tartozunk a fent említett lehetőségek közül, és szeretnénk, ha a pára nem jelentene veszélyt teljesítményünkre, akkor kérjük védőszemüvegünket párásodást gátló kivitelezésben! A legjobb eredményhez szükséges egy felületkezelés, melyen, ha szemüvegünk lencséje átesik, akkor garantáltan tiszta lesz a látásunk viselése közben. Ehhez azonban a szemüveghez alkalmazni kell egy speciális törlőkendőt is, mely egész napos védelmet nyújt a kellemetlen párával szemben a lencsénk felületén.

Egyéb esetben páramentesítő szettet is igénybe lehet venni, amely egy páramentesítő spray-ből és egy kifejezetten ehhez alkalmazható törlőkendőből áll. A spray bármilyen optikai felülethez, így a védőszemüvegünk lencséihez is nyugodtan használható, és legalább 72 órán át megakadályozza a párásodást.

Magas minőségű munkavédelmi szemüveg készítés

Rapidus Optika

Kulcsfontosságú, hogy egyéni igények felmérésével, illetve a saját adottságok figyelembevételével készüljön a munkavédelmi szemüveg. A Rapidus Optikában minden egyes szempontot figyelembe véve kapunk segítséget, hogy a számunkra legoptimálisabb szemüveggel tudjuk végezni munkánkat.

Sürgős ajánlatra van szüksége?

Hívjon minket!

Orvosi védőszemüveg készítés