Szemüvegkeret javítás

Szemüvegkeret javítás

Szemüvegkeret javítás a Rapidus Optika látszerész mestere által Budapest belvárosában. Az elállítódott vagy meghajlott, megrepedt vagy törött szemüvegkeret javítását, hiányzó csavarok pótlását, alkatrészek cseréjét mindenképpen szakemberre bízza! Sőt még akkor is érdemes behoznia szemüvegét, ha a szemüvegkeret helyreállíthatatlanul megsérült, hiszen drága szemüveglencsénket meg tudják menteni az esetek többségében.

Milyen keretekre milyen technikát alkalmaznak?

Fém és titán keretek forrasztása

A fém, illetve titán kereteket forrasztásos technikával orvosolják. Ezek közül a titán szemüvegkeret forrasztása nagyon speciális, ezért igen kevés szakember vállalja. A Rapidus Optikában viszont erre is van lehetőség, ahogy természetesen a sima fém keret forrasztására is.

Muszáj tisztában lennünk azzal, hogy bármelyik résznél törik el a szemüvegkeret – akár a front résznél, akár a zsanérnál, akár csuklóban, vagy a lencse karimájánál – forrasztás után már nem lesz 100%-os kötésű. Viszont, amennyiben a keret egyébként még jó állapotban van, akkor minden esetben érdemes megpróbálni a forrasztást. Az így megjavított keretünket használhatjuk aztán tartalék szemüvegként, de gyors megoldásnak is tökéletes lehet. Ár-érték arányban mindenképpen kedvezőbb, mint egy komplett, új szemüveg.

Találkozni sajnos olyan megoldással, amikor titán keretre nem titánium alapanyagot forrasztanak. Sajnos ilyenkor ez a keret már tönkremegy, és utólag sem lehet lekapargatni róla a forrasztást, így nem is lehet újra javítani. Titán keretet csak és kizárólag titán anyagú forrasztással lehet orvosolni.

Műanyag szemüvegkeretek javítása

Műanyag keretek esetében nem jöhet szóba a forrasztás. A ragasztás esetlegesen működhetne, viszont nagyon ritka az olyan optikus, aki ezt elvállalná. Ez ugyanis egy igen összetett dolog. A műanyag azon a részen, ahol meg lenne ragasztva, nagyon megkeményedne, emiatt nem is javasolt ez az eljárás. A Rapidus Optikában inkább a megfelelő alkatrészek rendelését javasolják, amennyiben eltörik a műanyag. Ha a gyártónál esetleg már nincs lehetőség ugyanolyan modellű alkatrész megrendelésére, akkor általában egy utángyártott alkatrésszel tudják cserélni a sérült részeket.

Mobil szemészet és optika

Szemüvegkeret javítás

A szemüvegkeret javítását minden esetben bízza szakemberre, még akkor is, ha egyszerűnek tűnik a probléma!

Kapcsolat

Hívjon minket!

+36 70 7788-540

Online adatlap szemüvegjavításhoz

Gyorsan és egyszerűen kitölthető online adatlap szemüveg javításhoz, feltölthető fényképekkel, melyre 24 órán belül ajánlatot adunk!

Adatlap kitöltése