Szemüveglencse csere

optikai szakszerviz szemüveglencse csere

Amennyiben történik valami lencsénkkel, és csak a csere jöhet szóba, akkor érdemes megnézetni szemüvegkeretünket, alkalmas-e arra, hogy új lencsét helyezzenek bele. Akkor is felmerülhet a szemüveglencse csere, ha változik a dioptriánk. Egy jó állapotban lévő keretnél mindenképpen jól járhatunk ezzel a megoldással. Viszont tudnunk kell azt is, hogy a Rapidus Optika minden esetben úgy végez lencsecserét, hogy a hozott keretre nem vállal felelősséget.

Szemüveglencsék cseréje hozott keretben

Ez egyértelműen egy költséghatékony megoldás, hiszen, még ha a keret nem is új, de a lencsét ki lehet cserélni egy új, aktuális dioptriára. Első lépésként megvizsgálják nekünk, hogy milyen állapotban van a használt keretünk.

Mi állhat a művelet útjába?

Egy műanyag keretnél például fontos, hogy nincs-e eloxidálódva. Amennyiben esetleg fehéredik valahol a műanyag, az ugyanis erre utal. Egy ilyen régebbi keret esetében már nem biztos, hogy az bírni fogja a melegítést, a megmunkálást, illetve az új lencse betételét.

Ezen felül a hajszálrepedések, hajszáltörések sem láthatók a kereten belül. Ezek mind a megmunkálás során szoktak megmutatkozni. A műanyag keretet fel kell melegíteni ahhoz, hogy munkálható legyen. Ezek után már a lencse kipattintásakor eltörhet a keret, amennyiben van valamilyen belső sérülése. Mindezek persze az esetek döntő többségében nem fordulnak elő, azonban jó, ha tudunk róla.

Milyen lehetőségeket ad a szemüveglencse csere?

Nagyon jó döntésnek bizonyul felhasználni a régi keretünket akár egy tartalék szemüvegnek. Egyértelmű, hogy a vásárló számára előnyös, ha a tartalékszemüveghez nem kell beruházni egy új keretre, mégis lesz egy jó dioptriával, egy új lencsével elkészült szemüvege. Ez lehet akár egy tartalék olvasó, vagy vezető szemüveg is. A jó állapotú, régi keret pedig nem vész kárba. Emellett természetesen a lencse karcolódása miatt is dönthet úgy a vásárló – amennyiben nem garanciális keretek között történik a lencsecsere, hogy adott keretbe új lencsét rendel magának.

Mobil szemészet és optika

Szemüveglencse csere

A lencse cserét minden esetben bízza szakemberre, még akkor is, ha egyszerűnek tűnik!

Kapcsolat

Hívjon minket!

+36 70 7788-540

Online adatlap szemüvegjavításhoz

blankGyorsan és egyszerűen kitölthető online adatlap szemüveg javításhoz, feltölthető fényképekkel, melyre 24 órán belül ajánlatot adunk!

Adatlap kitöltése