progresszív lencsék

Multifokális progresszív lencsék

A progresszív lencsék igen kedveltek a viselők körében, mivel a leggyakrabban használt mindhárom vizuális területre élesen láthatunk velük: Távolra – Munkához – Közelre. A lencse területén a dioptria felülről lefelé folyamatosan erősödik, így követve a szem alkalmazkodásának igényét. Minden eshetőségre felkészültünk: A minden igényt kielégítő ZEISS multifokális szemüveglencse palettánkból olyan különlegességeket is választhat, mint az extra gyors reakcióidejű PhotoFusion fényresötétedő szemüveglencsék, kontrasztfokozó polár lencsék, 100% UV szűrést biztosító vékonyított lencsék, a legújabb trendet követő tükrös felszínű, vagy kettős színezésű lencsék és az ívelt magas bázisgörbületű Sport szemüveglencsék.

Minden, amit tudnia kell

Tudjon meg többet a többfókuszú szemüveglencsékről

Szédülés, fejfájás, merev nyak, fáradtság, folyamatos botladozás a lépcsőn felfelé. A viselőktől rengeteg problémás történetet lehet hallani az új progresszív szemüvegekkel kapcsolatban. Emiatt azok, akik nem viseltek még progresszív szemüveget gyakran hezitálnak az első vásárlás előtt.

A progresszív szemüveg egyben nyújt megoldást több problémára

A progresszív szemüvegek gyártása mindig is különleges volt. A progresszív szemüveglencsék szemüvegcsere nélkül tesznek lehetővé zökkenőmentes, éles látást közelre és távolra is képugrás nélkül. A progresszív szemüveglencsék tehát egyedi optikai gyöngyszemek, gyártásukhoz kiemelkedő szakértelem, nagy mennyiségű optikai számítás és a viselő egyedi paramétereinek ismerete szükséges.

Általános szabály, hogy minél jobban figyelembe vesszük a progresszív szemüveglencse kialakításánál a viselő egyedi paramétereit, annál kényelmesebb és pihentetőbb látást fog nyújtani, így a megszokáshoz szükséges idő lerövidül.

A ZEISS pontosan ezért használja fel a szemüveglencse gyártása során a lehető legtöbb egyedi paramétert, mint például a viselő vizuális szokásait és a fejformájára vonatkozó adatokat. Ha személyre szabottan illeszkedik a viselőhöz, a progresszív szemüveg kimagasló viselési- és látáskomfortot nyújt. Néha azonban szükség van egy kis gyakorlásra ahhoz, hogy hozzászokjunk a progresszív szemüveghez.

A kimagasló minőség és az élvonalbeli innováció is visszaköszön minden ZEISS progresszív lencsénkben. Valamennyi lencséknket a tipikus ZEISS progresszív DNS jellemzi. A DNS-ben rejlő hat különleges jellemző teszi egyedivé és kényelmessé viselőjük számára a progresszív lencséinket.

Változó mérétű közeli decentrálás

A Carl Zeiss a progresszív lencséknél 1983-ban vezette be a távoli dioptria és az addíció függvénye alapján meghatározott, változó mértékű közeli decentrálást. Ennek eredménye az optimá is közeli rész, ami a kényelmes olvasást szolgája.

ZEISS precizitású freeform technológia

A Carl Zeiss a freeform technológia úttörője. Ezt a gyártási eljárást használjuk kivétel nélkül minden ZEISS progresszív lencsénél.  A ZOOM, más néven a ZEISS Optikai Optimalizáló Menedzsment, a progresszív lencsefelület rendkívül precíz, pontról pontra történő optimalizálását jelenti. Roppant fejlett optimalizáló programjainkkal több mint 40 OOO ponton számítva határozzuk meg egy progresszív lencse felületét. Számítógép támogatású hullámfront mérések által felügyelve, a ZOOM garantálja, hogy a viselő számára precízen helyezzük el a progresszív zónákat.

Horizontálszimmetria

A progresszív lencsék horizontálszimmetrikus kialakítása nem csak binokulárisan jobban kihasználható látóteret eredményez, hanem a két szem által külön-külön produkált monokuláris kép problémamentes, torzítás nélküli fúzióját is garantálja, ezzel biztosítva a természetes látást.

A magasabb rendű aberrációk minimalizálása

A minden részletre kiterjedő ZEISS design lehetővé teszi a nagy teljesítményű, kimondottan kevés magasabb rendű aberrációval rendelkező progresszív lencsék kifejlesztését. Az aberrációkat optimálisan korrigáljuk, így érünk el határtalan vizuális minőséget.

ZEISS standard paraméterek

Több milliónyi egyedi paramétert értékeltünk ki a személyre szabott progresszív lencsékről szerzett 12 évnyi tapasztalatunk során. Ez a tapasztalat és a tudományos kutatások során szerzett tudás biztosít számunkra egyedi rálátást a presbióp ügyfelek vizuális igényeire. Az eredmény minden egyes ZEISS progresszív lencsében megjelenik.

Egyedi ZEISS kialakítás

Minden ZEISS progresszív lencse kialakításánál ugyanazt az elvet követjük: a zónák közötti kényelmes átmenetet biztosító kiegyensúlyozott látómező, plusz az optikai és esztétikai jellemzők optimális egyensúlyának kombinációja.

Rapidus Optika

ZEISS Progressive lencsecsalád

ZEISS Progressive SmartLife Individual

Személyre szabott ZEISS lencse

ZEISS Progressive SmartLife vagy DriveSafe Individual lencse ajándék prémium márkás kerettel

Tovább
zeiss-smartlife akció

ZEISS SmartLife és OfficeLense

ZEISS SmartLife lencsék 30%, hozzá az OfficeLens lencsék 80% kedvezménnyel a Rapidus optikában!

Tovább
zeiss-smartlife

ZEISS SmartLife lencse

A ZEISS SmartLife lencséket úgy tervezték, hogy online és az offline életben tökéletes látást biztosítsanak.

Tovább
szemüveg vezetéshez

Szemüveg vezetéshez

Sokféle választási lehetőségünk van, melyek a fényviszonyoknak megfelelő segítséget adják

Tovább
ZEISS progressive classic

ZEISS Progressive Classic

A kimagasló minőség és az élvonalbeli innováció is visszaköszön minden ZEISS progresszív lencsénkben.

Tovább
ZEISS Progressive

ZEISS Progressive Individual

Természetes éleslátás valamennyi távolságban, az eddigi leginkább személyre szabott ZEISS lencsékkel.

Tovább