ZEISS Progressive Individual

12 márc
ZEISS Progressive

Természetes éleslátás valamennyi távolságban, az eddigi leginkább személyre szabott ZEISS lencsékkel

A Carl Zeiss Vision innovatív EyeFit technológiájával Ön most a progresszív lencsetípusokat is személyre szabottan kérheti, a rövidlátás korrekciójához – mintha csak egy személyre szabott öltönyt készíttetne.

“Az eddigi leginkább személyre szabott progresszív lencsék – mindez tényleg lehetséges?” csodálkozhatunk. Márpedig mindez a valóság. A lencsék történetében először, a viselőjük személyes vizuális viselkedése a közeli látás során fontos szempont ezen új progresszív lencsék konfigurációja során. Immáron garantálhatjuk Önnek, hogy sokkal több személyes vizuális paraméter kerül figyelembevételre a ZEISS által az Ön saját progresszív lencséinek legyártása során.

Kényelmesebbé válik az olvasás és nagyobb biztonságban érezheti magát vezetés közben

Mindez különösen fontos a progresszív lencsék esetében. Végül is, minden lencse elsődleges célja, hogy kiváló éleslátást biztosítson bármely távolságra (közelre, távolra és a közepes távolságoknál) egyetlen lencse segítségével. Ugyanakkor minden szem és minden egyes helyzet, amelyet tapasztalunk mindennapi életünk során, más és más, így nem biztos, hogy mindegyik progresszív lencsetípus alkalmas minden viselő számára. Minél jobban személyre szabott egy lencse és minél jobban igazodik személyünkhöz és személyes igényeinkhez, annál magasabb fokú kényelmet érhetünk el viselése során. Az új lencsékhez szükséges alkalmazkodási idő lecsökken, nem kell olyan gyakran mozgatnunk a fejünket és természetesebbé válik az éleslátásunk szélesebb skálán és minden távolságra. Segítségükkel újra kényelmessé válik az olvasás, magabiztosabbá válik az autóvezetés és a munkavégzés során felmerülő szemfáradtság is ritkább esetben fordul elő.

A ZEISS Progressive Individual megalkotása során a Carl Zeiss Vision fejlesztőmérnökei főként a progresszív lencse rövid távolságaira összpontosították a figyelmüket. A közelre látás problémája egyre gyakoribbá válik a negyven év felettiek számára.

Az internet, mobil- és okostelefonok, vagy autónavigációs rendszerek használatának gyors növekedése azt eredményezi, hogy mindennapi életünkben állandóan felváltva tekintünk rövidebb, közepes és nagyobb távolságokba. A progresszív lencséknek egyre magasabb igényeknek kell megfelelniük, különösen a közeli távolságokban történő használat esetén. Célunk, hogy lencséinkkel egy nyugodt, természetes éleslátást érjünk el minden helyzetben.

Egy további vonzó előny: a ZEISS új, progresszív lencséi pehelykönnyű súllyal büszkélkedhetnek. Az újfajta matematikai optimalizációs módszerek segítségével garantáljuk Önnek, hogy a lehetséges legvékonyabb ZEISS progresszív lencsét készítjük el az Ön számára.

Vessünk egy pillantást az előnyökre, amelyeket az Individual kínál Önnek:

 • Természetes, fókuszált látás bármely távolságra
 • Optimalizált közelre látás, személyre szabottan
 • Azonnali viselői tolerancia
 • Tökéletes választás a kényelmes éleslátáshoz
 • Optimális esztétikai megjelenés a vékony és könnyű lencséknek köszönhetően
ZEISS Progressive Individual

A közeli látótávolság személyesebbé tétele a ZEISS Progressive Individual technológiájának köszönhetően

Most először az Ön kezében a választás: optikusa segítségével saját személyes igényeihez igazíthatja a közelre látás korrekciójához használt progresszív lencséit. A ZEISS három különböző profilba sorolja a lakosság közelre látás terén megfigyelhető viselkedését, amelyek mindegyikére külön lencsetípust alkotott.

 1. Kiegyensúlyozott profil: az alap formatervezés mindazok számára, akiknek egy magas minőségű progresszív lencsére van szükségük a mindennapi viselés különböző helyzeteihez, valamint a lehető legjobb egyensúlyra az egyes látótávolságok között.
 2. Köztes profil: Ezt a típust kifejezetten azon szemüvegviselők számára alkottuk meg, akik gyakran váltogatják a közepes és nagyobb távolságokat napközben, pl. ha gyakran nézik a számítógép képernyőjét, vezetnek autót, vagy akik sportoláshoz szeretnék használni a progresszív lencséjüket. A közepes látótávolsági zóna akár 28%-al nagyobb, mint a kiegyensúlyozott típus esetében.
 3. Közeli profil: ha minden nap, hosszú periódusokban nézünk rövid távolságokba, ezt a típust javasoljuk. A közeli tartomány itt akár 60%-al nagyobb, mint a kiegyensúlyozott típusnál.

ZEISS Progressive Individual jellemzők

 • Csúcstechnológiájú, prémium kategóriás, műanyag, progresszív lencsecsalád.
 • A felület kialakítása teljesen személyre szabott, a lencsét a vevő adataihoz igazítva egyedileg gyártjuk le.
 • Hullámfront technológia által több, mint 40.000 ponton számítva határozzuk meg minden egyes lencse felületét, ezáltal csökkentve a magasabb rendű aberrációkat, növelve a kontrasztot és színhelyességet, valamint elősegítve a tökéletes binokuláris egyensúlyt.
 • Lézergravírozott márkajel.
 • A viselő által elsődlegesen végzett feladatok alapján ,,Olvasó”, ,, Köztes” és ,,Kiegyensúlyozott” típusok közül választhat.
 • FreeForm technológia.
 • A csatornahossz 0,1 milliméterenként változtatható.
 • Az elérhető legélesebb és legtisztább látás.
 • Ingyenes Optima kidolgozás és egyedi vastagságcsökkentő prizma, mellyel akár 40%-os vastagságcsökkentés érhető el.
 • Azonnali spontán elfogadás, szinte nem kell megszokni.
 • Minden lencsébe max 5 egyedi karaktert tudunk gravírozni.
 • Természetes térérzékelés még dinamikus mozgás közben is.
 • 100% UV szűrés

Elérhető változatok:
– Műanyag alapanyagok: 1.5, 1.6, 1.67, 1.74
– Üveg: 1.6, 1.8
Fényre sötétedő változatban is, mind üveg, mind műanyag alapanyag esetén.