Szemüveg, napszemüveg átalakítás

napszemüveg átalakítás

Sokszor hozza úgy az élet, hogy egy-egy szemüveg, napszemüveg, csak átalakítás után lesz valóban hasznos, az igényeinknek teljes mértékben megfelelő. Legtöbbször ez a kedvenc napszemüvegünk esetén jön szóba, amikor szeretnénk, hogy az ne csak a napfénnyel szemben állja a sarat, hanem az éleslátásban is segítsen minket. De akár olyan is előfordulhat, hogy egy napszemüveg keretét szeretnénk felhasználni, és sima, színtelen lencsét tetetni bele.

A Rapidus Optikában minden lehetséges!

Az itt elérhető összes napszemüveg megmunkálható, lehet dioptriás lencsét rendelni a keretbe, illetve lehetőség van eleve dioptriás napszemüveglencse rendelésére is. Egy ténylegesen napszemüveg sötétségű szemüveglencse fantasztikusan kényelmes érzést tud biztosítani viselőjének.

Akár nagyobb bázisgörbületű lencsék esetén is lehetőségünk van arra, hogy ezt igényeljük. A ZEISS kínálatában elérhető a magasabb bázisgörbületű, dioptriás napszemüvegek választéka. Akár egy sportos, ívelt keretbe is lehetőség van dioptriás napszemüveglencsét tenni úgy, hogy a lencse nem lesz feszültséges, azaz nem szorul a keretben.

Mit jelent a „feszültséges” kifejezés?

Nem mindig látható ez a probléma, azonban a napszemüvegeknél általában szépen kivehető. Egy pici, hullámos rész van ilyenkor a keret széleinél a lencsén, ahol a keret a lencsével találkozik. Ez azt jelzi, hogy ott valóban feszül a lencse, és nem jól helyezkedik el a keretben. Ennek oka lehet a nem megfelelő bázisgörbület vagy lencseméret, csiszolási hiba, esetleg létrejöhet akkor is, amikor épp illesztik a keretbe a lencsét. Ezt a feszültséges állapotot nagyon szépen lehet orvosolni, kiküszöbölve az ilyen pici hibákat.

Fényre sötétedő lencsék – milyenre alakíthatjuk szemüvegünket?

Ma már nagyon változatos színekkel találkozhatunk a fényre sötétedő, dioptriás szemüveglencsék kínálatában. Már nem csak a klasszikus zöld, barna és szürke választható, hanem akár kék, tükrös, illetve egyéb színek is elérhetők. Ezen felül fantasztikusan felgyorsult a gyártók folyamatos fejlesztéseinek köszönhetően a lencsék reakcióideje, már tényleg pár másodperc alatt besötétednek, amikor szükség van erre. Ugyancsak egyre rövidebb idő alatt ki is világosodnak, amikor már nem éri UV a lencsét.

Léteznek kifejezetten olyan sötétedő lencsék, melyek az autó szélvédője mögött is sötétednek, hiába lett az összes autó szélvédője – újabb típusok esetén már az oldalsó ablak is – UV-szűrős. Ez természetesen főként azoknak ajánlott, akik sokat ülnek a volán mögött.

A fényre sötétedő lencséknek mindig van egy pici alapszínük, és innen indul a sötétedés. A ZEISS kínálatában elérhető az úgynevezett AdaptiveSun® technológiával készült lencse. Ez annyit takar, hogy a dioptriás napszemüveg egy 40%-os alapszínezettséggel rendelkezik, és ez sötétedik be 60-75%-ig. Ezt úgy képzelhetjük el, hogy ha egy világosabb barna lencsét erős napsütés ér, akkor az tovább képes sötétedni. Nagyon kedvelt megoldás ez, hiszen még picit borultabb időben is fel lehet tenni a szemüveget, és akkor is ellátja egy világosabb napszemüveg funkcióját. Ha közben szépen kisüt a nap, akkor pedig pillanatok alatt reagál, és besötétedik. Azzal számolnunk kell viszont, hogy az alapszín mindig megmarad, annál világosabb a lencse nem lesz.

Mobil szemészet és optika

Szemüveg, napszemüveg átalakítás, megmunkálás

Napszemüvegbe sima átlátszó dioptriás lencsét szeretnél, vagy fényre sötétedő lencsét, esetleg eleve dioptirás lencsével kérnéd?

Kapcsolat

Hívjon minket!

+36 70 7788-540

Küldjön üzenetet!