Dioptriás munkavédelmi szemüveg készítés

munkavédelmi szemüveg rapidus optika

Munkavédelmi szemüveg készítés

Ha a munkavállaló szemsérülést szenved, annak oka lehet a nem megfelelő munkavédelmi eszközök használata. Sajnos sokan nem is gondolnak a szem védelmének fontosságára a munkahelyen. A munkavédelmi szemüveg megakadályozhatja, hogy például egy építkezés során idegen repülő tárgyak vagy törmelékek károsítsák a látást, de hegesztés, karbantartás és egyéb veszélyes munkák során is megvédik szemünket. Ezen felül a védőszemüvegek vegyi anyagok elleni védelemre is tökéletesen alkalmasak lehetnek.

Magas minőségű dioptriás védőszemüvegek

Ne hagyatkozzon saját vényköteles szemüvegére, hogy megvédje szemét a sérüléstől. A hibátlanul kivitelezett védőszemüveg viselése segít megelőzni az összes lehetséges veszélyt. A szemet a munkahelyi kockázatok számos fajtája ellen szükséges speciális védőszemüveggel megóvni. A megfelelő védőszemüveg a mechanikai, optikai, por, gáz, gőz, illetve vegyszerek okozta károsodások ellen is teljes védelmet nyújt.

A dolgozónak természetesen nem csak védenie kell a szemét, tökéletesen is kell látnia, hogy megfelelően végezhesse munkáját. A hagyományos dioptriás szemüvegek ugyanakkor nem használhatóak együtt a védőszemüvegekkel kényelmesen – erre a problémára szolgálunk megoldással magas minőségű korrekciós és dioptriás védőszemüvegeinkkel.

A jó védőszemüveg nemcsak megfelelő viselet, de tökéletes védelmet is nyújt a szemek számára. Először is a legfontosabb a munkakörülmények alapos kivizsgálása és a veszélyforrás meghatározása. A megfelelő védőszemüveg megtalálásához figyelembe kell venni a munkaállomás körülményeit: a fényviszonyokat, a helyi viszonyokat (beltéri vagy kültéri) és a hőmérsékletet. Az eszközök kiválasztásakor és gyártásuk során természetesen a törvényi előírásokra is kötelezően oda kell figyelni!

Munkavédelmi szemüveglencse – védelmet nyújt és javítja a látást

Az, hogy milyen lencsetípusokat és konstrukciókat tudunk ajánlani, elsősorban a szem látásproblémájának jellegétől függ. Készíthetünk egyfókuszú, bifokális vagy akár multifokális lencséket, igény szerint különböző rétegzésekkel és színezéssel ellátva, műanyag vagy edzett üveg alapanyagokból. A dioptriás védőszemüvegeknek nem csak hatékonyan kell fokozniuk a látásélményt, egyben meg kell felelniük a szabványoknak és előírásoknak is, ezért ezen termékeinket a legnagyobb gonddal és szakértelemmel készítjük.

A kivitelezésre kedvező és rugalmas megoldásokat kínálunk, melyeket helyszínen egyeztetve, az Ön egyéni igényeihez mérten bocsátunk rendelkezésére.

Mechanikai védelmet nyújt

A minőségi munkavédelmi szemüvegek mechanikai védelmet is nyújtanak. Kizárólag a megfelelő címkével ellátott szemüvegek alkalmazhatók védőszemüvegként. A mechanikai szilárdságot a szemüveg lencséjén és keretén egyaránt osztályozzák.

Vegyszerek elleni védelem

A veszélyes anyagok gyulladást okozhatnak, olyan állapotot idézhetnek elő, amely során a szem megduzzad és elvörösödik, valamint homályos látást okozhat. Fontos, hogy szemei a védőszemüveg biztonságában legyenek, mert ezek csökkentik az allergiás reakció kockázatát.

Szűri a káros fényeket

A védőszemüveg megóvhatja a szemét a magas fényerő káros hatásaitól. Ezek a zavaró és káros fények sokféle formában vehetnek minket körül munkavégzésünk és mindennapi feladataink során. A munkavédelmi eszközök használata, a védőszemüveg viszont segít megóvni látását ezektől az erős fényforrásoktól.

Megfelel az ízlésnek és testreszabható

A munkavédelmi szemüveg is lehet divatos, ami tükrözheti a viselő személyiségét. Sokan azért nem alkalmazzák a munkavédelmi eszközök ezen változatát, mert úgy érzik, hogy korlátozottak a stílusbeli lehetőségek. Holott manapság már széles márkaválaszték és testreszabott keretek közül választhatunk.

Munkavédelmi szemüveg kínálatunk

Választékunkban megtalálhatóak a Carl Zeiss, az Infield, az UVEX és az Univet cégek által forgalmazott és készített dioptriás védőszemüvegek. Ezek a csúcsminőségű termékek mind rendelkeznek az Európai Uniós Notifikált Tanúsító Szervezet által kiállított, magyar EK típustanúsítvánnyal. A termékek lencsetípustól függően maradéktalanul megfelelnek a vonatkozó S, vagy F munkavédelmi szabványoknak.

Mitől lesz megfelelő minőségű egy védőszemüveg?

Az S vagy F munkavédelmi szabványoknak megfelelő egyszerű vagy dioptriás munkavédelmi szemüvegek mechanikai védelmet is nyújtanak. Ez azt jelenti, hogy képesek megóvni a szemet akár egy 12 m/s (S) vagy 45 m/s (F) sebességgel becsapódó, 6 milliméter átmérőjű acélgolyótól is.

Ahogyan a monitor előtti munkához gyártott számítógépes védőszemüvegek, úgy más típusú munkavédelmi szemüvegek esetén is használunk különféle színezett védőszemüveg lencséket.

Hagyományos használatra egyszerű színtelen látómező színt használunk, míg ha arra van szükség, hogy a dolgozó szürkületben, éles fények hiányában is kifogástalanul lásson, sárga lencsét alkalmazunk. Az enyhén sötétített lencsék akkor optimálisak, ha a munkavállaló beltéren és kültéren egyszerre dolgozik, azaz a fényviszonyok gyakran változnak. Az enyhén sötétített lencse segíti a szemet az alkalmazkodásban és jó látási viszonyokat biztosít ilyen esetben is. Ha az erős fény ellen akarjuk védeni a szemet, tükrös lencsét használunk, általában sárga vagy kék színben, amely kiváló látásviszonyokat biztosít a viselő számára, ám az erős, zavaró fényt visszaveri. A többféle árnyalatban is elérhető sötétített lencsék éles állandó fényben használatosak, gyakorlatilag napszemüvegként. Mindezek mellett speciális esetekben zöld vagy barna, sötétebb lencséket is alkalmazhatunk, amelyek képesek a viselőt megóvni a fokozott fényvédelmet megkívánó alkalmazások során, mint amilyen például a hegesztés.

A szemüveget szükség esetén többféle védőbevonattal is elláthatjuk. Ezek közül a leggyakoribban a karcmentesítő bevonat – amely a szemüveg élettartamát növeli meg elsősorban -, illetve a páramentesítő bevonat – amely a látásélményt segít magas szinten tartani azáltal, hogy meggátolja a pára lecsapódását a szemüveg felületén.

Mobil szemészet és optika

Munkavédelmi szemüveg készítés

A kivitelezésre kedvező és rugalmas megoldásokat kínálunk, melyeket helyszínen egyeztetve, az Ön egyéni igényeihez mérten bocsátunk rendelkezésére.

Kapcsolat

Hívjon minket!

+36 70 7788-540

Küldjön üzenetet!

  Most aktuális

  védőszemüveg használata

  Miért fontos a védőszemüveg?

  A munkahelyi baleseteknek körülbelül 20%-át a szemeket ért sérülések teszi...

  Read More
  irodai szemüveg

  Irodai dolgozó szemüveg

  Milyen előnyei vannak a számítógépes védőszemüvegnek? Még nincs késő, ha ő...

  Read More
  alkalmazottak szemvizsgálata

  Az együttműködés előnyei

  Az alkalmazottak szemvizsgálata nem olyan kézenfekvő szolgáltatás, vezetők...

  Read More
  szűrőbusz

  Szemüveg cégek számára

  Új szemüveget szeretnél? Mi az, amit a jó szemüveg kiválasztásáról tudni k...

  Read More
  munkavédelmi szemüvegek

  Munkavédelmi szemüvegek

  Saját dioptriád mellett speciális lencsékkel és speciális keretben segítik...

  Read More
  számítógépes-védőszemüveg

  Számítógépes védőszemüvegek

  Egy irodában a munkatársak átlagosan napi 8-10 órát töltenek a monitor elő...

  Read More