Dioptriás munkavédelmi szemüveg készítés

munkavédelmi szemüveg rapidus optika

Magas minőségű dioptriás védőszemüvegek

A szemet a munkahelyi kockázatok számos fajtája ellen szükséges speciális védőszemüveggel megóvni. A megfelelő védőszemüveg a mechanikai, optikai, por, gáz, gőz, illetve vegyszerek okozta károsodások ellen is teljes védelmet nyújt.

A dolgozónak természetesen nem csak védenie kell a szemét, tökéletesen is kell látnia, hogy megfelelően végezhesse munkáját. A hagyományos dioptriás szemüvegek ugyanakkor nem használhatóak együtt a védőszemüvegekkel kényelmesen – erre a problémára szolgálunk megoldással magas minőségű korrekciós és dioptriás védőszemüvegeinkkel.

Védelmet nyújt és javítja a látást

Az, hogy milyen lencsetípusokat és konstrukciókat tudunk ajánlani, elsősorban a szem látásproblémájának jellegétől függ. Készíthetünk egyfókuszú, bifokális vagy akár multifokális lencséket, igény szerint különböző rétegzésekkel és színezéssel ellátva, műanyag vagy edzett üveg alapanyagokból.

A kivitelezésre kedvező és rugalmas megoldásokat kínálunk, melyeket helyszínen egyeztetve, az Ön egyéni igényeihez mérten bocsátunk rendelkezésére.

A dioptriás védőszemüvegeknek nem csak hatékonyan kell fokozniuk a látásélményt, egyben meg kell felelniük a szabványoknak és előírásoknak is, ezért ezen termékeinket a legnagyobb gonddal és szakértelemmel készítjük. Választékunkban megtalálhatóak a Carl Zeiss, az Infield, az UVEX és az Univet cégek által forgalmazott és készített dioptriás védőszemüvegek. Ezek a csúcsminőségű termékek mind rendelkeznek az Európai Uniós Notifikált Tanúsító Szervezet által kiállított, magyar EK típustanúsítvánnyal. A termékek lencsetípustól függően maradéktalanul megfelelnek a vonatkozó S, vagy F munkavédelmi szabványoknak.

Mitől lesz megfelelő minőségű egy védőszemüveg?

Az S vagy F munkavédelmi szabványoknak megfelelő egyszerű vagy dioptriás munkavédelmi szemüvegek mechanikai védelmet is nyújtanak. Ez azt jelenti, hogy képesek megóvni a szemet akár egy 12 m/s (S) vagy 45 m/s (F) sebességgel becsapódó, 6 milliméter átmérőjű acélgolyótól is.

Ahogyan a monitor előtti munkához gyártott védőszemüvegek, úgy más típusú munkavédelmi szemüvegek esetén is használunk különféle színezett lencséket.

Hagyományos használatra egyszerű színtelen látómező színt használunk, míg ha arra van szükség, hogy a dolgozó szürkületben, éles fények hiányában is kifogástalanul lásson, sárga lencsét alkalmazunk. Az enyhén sötétített lencsék akkor optimálisak, ha a munkavállaló beltéren és kültéren egyszerre dolgozik, azaz a fényviszonyok gyakran változnak. Az enyhén sötétített lencse segíti a szemet az alkalmazkodásban és jó látási viszonyokat biztosít ilyen esetben is. Ha az erős fény ellen akarjuk védeni a szemet, tükrös lencsét használunk, általában sárga vagy kék színben, amely kiváló látásviszonyokat biztosít a viselő számára, ám az erős, zavaró fényt visszaveri. A többféle árnyalatban is elérhető sötétített lencsék éles állandó fényben használatosak, gyakorlatilag napszemüvegként. Mindezek mellett speciális esetekben zöld vagy barna, sötétebb lencséket is alkalmazhatunk, amelyek képesek a viselőt megóvni a fokozott fényvédelmet megkívánó alkalmazások során, mint amilyen például a hegesztés.

A szemüveget szükség esetén többféle védőbevonattal is elláthatjuk. Ezek közül a leggyakoribban a karcmentesítő bevonat – amely a szemüveg élettartamát növeli meg elsősorban -, illetve a páramentesítő bevonat – amely a látásélményt segít magas szinten tartani azáltal, hogy meggátolja a pára lecsapódását a szemüveg felületén.

Mobil szemészet és optika

Dioptriás munkavédelmi szemüveg készítés

A kivitelezésre kedvező és rugalmas megoldásokat kínálunk, melyeket helyszínen egyeztetve, az Ön egyéni igényeihez mérten bocsátunk rendelkezésére.

Kapcsolat

Hívjon minket!

+36 70 7788-540

Küldjön üzenetet!  Most aktuális

  alkalmazottak szemvizsgálata

  Az együttműködés előnyei

  Az alkalmazottak szemvizsgálata nem olyan kézenfekvő szolgáltatás, vezetők...

  Tovább
  szűrőbusz

  Szemüveg cégek számára

  Új szemüveget szeretnél? Mi az, amit a jó szemüveg kiválasztásáról tudni k...

  Tovább
  munkavédelmi szemüvegek

  Munkavédelmi szemüvegek

  Saját dioptriád mellett speciális lencsékkel és speciális keretben segítik...

  Tovább