Ha sérül a szem

01 febr
szem sérülése

A legijesztőbb problémacsoport

A szem és látás problémáit típusok szerint boncolgató cikksorozatunk végéhez értünk. Az utolsó részben az egyik legrettegettebb lehetőségről lesz szó egy kicsit bővebben. Ez nem más, mint a szemek külső hatás általi sérülései. Mondhatnánk, hogy ezek azok a problémák, melyeket nem tudunk kivédeni, vagy megelőzni. De biztos, hogy ez így van?

Ha valamilyen balesetet szenvedünk, az mindig hirtelen jön. Felkészülni az ilyen nem várt pillanatokra szinte lehetetlen. De a legtöbb szemünket érintő, lehetséges sérülés ellen bizony tudunk tenni! A megelőzés ebben az esetben sokkal fontosabb, mint a kialakult baj orvoslása. Utóbbi ugyanis sajnos sokszor már egyáltalán nem lehetséges. De nézzük is meg, milyen hatások ellen kell védeni szemeinket.

A szem sérülése lehet mechanikai, vegyi, elektromos, illetve sugárzás általi. Akár munkavégzés alatt, akár valamilyen szabadidős tevékenység közben történik velünk valamilyen nem várt baleset, egy életre viselhetjük annak következményeit. Ezek pedig sajnos nagyon sokszor tragikusnak mondhatók. Éppen ezért, ha csak minimálisan is nagyobb esélye van bármilyen balesetnek, jobban tesszük, ha megelőzzük a bajt.

Gondoljuk át, milyen anyagokkal és milyen mozgásban végezzük az adott tevékenységünket. A legtöbb, ilyen szempontból veszélyes munkahelyen természetesen előírás a munkavédelmi szemüveg használata. De ne feledjük ezt akkor sem, ha szabadidős tevékenységet űzünk, vagy valamilyen extrém, szemeink szempontjából fokozott figyelmet igénylő hobbinak hódolunk. Ahogy sportolás közben védjük a fejünket, könyökünket, vagy épp térdünket, úgy szemeinkről sem szabad megfeledkeznünk. Védőszemüveg használatával mindkét esetben elkerülhető a szem sérülése.

védőszemüveg

Ugyanez vonatkozik arra is, ha sok digitális eszköz vesz minket körül. Bár ebben az esetben nem hirtelen balesetről van szó, látásunkat tekintve “csendes gyilkosként” viselkedhetnek ezek is, ha nem óvjuk szemünket. Ne csak akkor eszméljünk fel, ha már észrevehető és zavaró jelei vannak a látásromlásnak!

Bármilyen élethelyzet teszi tehát szükségessé, óvjuk szemeinket védőszemüveggel! A Rapidus Optika kifejezetten azokra is gondol, akik már alapvetően rászorulnak a látás segítésére. Dioptriás sport-, és védőszemüvegeik segítségével azok is kényelmes megoldást találhatnak, akik a hétköznapokban is szemüveget kell, hogy viseljenek. Akármilyen konstrukcióról is legyen szó, itt mindenki személyre szabott megoldást kaphat. Ezt bizony a cikksorozat többi részében is megemlített problémák esetén is kijelenthetjük, amennyiben a látás élessége segítségre szorul.

Védőszemüveg, sportszemüveg és számítógépes szemüveg készítés

Szemészeti látásvizsgálattal

Kerülje el szemeinek külső hatás általi sérülés veszélyét. Kérjen szakértő kollégáinktól segítséget, amennyiben munkavédelmi, sport vagy digitális tevékenységéhez keres szemüveget.

Védőszemüveg, sportszemüveg és számítógépes szemüveg készítés

Szemészeti látásvizsgálattal

Kerülje el szemeinek külső hatás általi sérülés veszélyét. Kérjen szakértő kollégáinktól segítséget, amennyiben munkavédelmi, sport vagy digitális tevékenységéhez keres szemüveget.