Látszerészmester mindent ment!

A Rapidus Optika mindent helyrehozó szolgáltatásai

17 jan
szemüveg beállítás

Bármilyen baleset is történik szemüvegünkkel, ne dobjuk a kukába azonnal! De ne is essünk neki a javításnak, mondjuk pillanatragasztóval! Inkább csemegézzünk a Rapidus Optika mindenféle sérülésre segítséget nyújtó szolgáltatásai közül, ahol látszerészmestertől kaphatunk szakavatott megoldásokat!

Akár kisebb, akár nagyobb bajról van szó, érdemes minden esetben szemüveg szakszervizbe vinni bajba jutott szemüvegünket. Így lehetséges, hogy akkor is megmenthető, ha laikusként úgy látjuk, már nincs mit tenni. Viszont egyszerűbbnek tűnő esetekben is jobb döntés, ha nem mi állunk neki a javításnak, hiszen több kárt okozhatunk ezzel.

Ha a lencsével van probléma

Karcos, vagy berepedt lencse esetén csak a szemüveglencse cseréje jöhet szóba. Az viszont már egyáltalán nem mindegy, hogy ez garanciális keretek között történhet-e vagy sem. Éppen ezért, ha nem tudjuk pontosan, mi eredményezhette a bajt, érdemes bevinni szemüvegünket, hogy a kifejezetten erre a célra kifejlesztett eszközökkel bevizsgáltassák a gyártóval a lencsénket. Abban az esetben, ha mi okoztuk a kárt, akkor is dönthetünk úgy, hogy a keretet megtartjuk – amennyiben alkalmas rá -, és új lencsére cseréljük a sérültet.

Kényelmetlenségek a keret körül

Ahhoz, hogy a szemüvegünk kényelmes és teljes mértékben minket kiszolgáló legyen, elengedhetetlen, hogy a keret beállítása megfelelő legyen. Ehhez azonban precíz mozdulatokra és persze eszközökre van szükség, ezért, ha bármilyen kényelmetlenséget érzékelünk, inkább adjuk a feladatot a látszerészmester kezébe! Ugyancsak ronthat a komfortérzeten, ha a papucsok nem megfelelően fekszenek az orrnyergen. A Rapidus Optikában ezeket szintén tökéletesre tudják állítani nekünk. Ezen felül természetesen a cserében is tudnak segíteni, amennyiben arra van szükség. Az orrtámaszok ugyanis idővel elhasználódnak. Amennyiben rendszeres karbantartással jutalmazzuk szemüvegünket, ez könnyen kiderülhet.

Szárcsere csavarcsere
orrtámaszok cseréje

Egyéb cserék, pótlások és javítások

Amennyiben ki kell cserélni a szemüvegkeretünk szárát, illetve a hozzá tartozó csavarok bármelyikét, szintén fontos, hogy ne álljunk neki otthon! Ezekhez a műveletekhez mindenképpen speciális eszközök és megfelelő méretű csavarok kellenek. Ha szemüvegkeretünk egyéb sérüléseket szenvedett, akkor szó lehet forrasztásról – fém és titán keretek esetén -, vagy műanyag keret tekintetében az alkatrészek megfelelő cseréjéről. Mindezek mellett természetesen az is előfordulhat, hogy a szemüvegkeret már menthetetlen. Ilyenkor viszont a lencsét még lehetséges, hogy fel lehet használni egy új kerettel, tehát mindenképpen érdemes megmutatni ebben az esetben is a látszerészmesternek.

A karbantartás kiemelten fontos

Ahhoz, hogy szemüvegünk élettartamát megnöveljük, nem elegendő, hogy megfelelően tisztítjuk. A rendszeres felülvizsgálat és karbantartás fantasztikus eredményeket ér el ebben. Ezeken az alkalmakon átnézik az egész szemüveget, nincs-e valamilyen gond vele, ami a fent említett problémákhoz vezethet rövidtávon. Az ultrahangos tisztítás pedig szinte újjá varázsolja szemüvegünket, egyben fertőtleníti is annak minden részét.

Szemüveg javítás látszerészmester által

Bármi is történik szemüvegünkkel, inkább ne nyúljunk hozzá! A javítást minden esetben bízzuk szakemberre, még akkor is, ha egyszerűnek tűnik a probléma!

Történt valami a szemüvegével?

Hívjon minket!