Miért fontos a védőszemüveg?

Szemünk épsége kiemelt figyelmet kell, hogy kapjon!

23 jan
védőszemüveg használata

Egyes munkaterületek olyan veszélyeket jelentenek szemünk számára, melyekkel szemben mindenképpen védelmet kell nyújtanunk nekik. Amennyiben nem megfelelő a munkavédelmi felszerelés – melynek központi része a munkavédelmi szemüveg is -, akkor meglehetősen csúnya és maradandó sérüléseket is szenvedhetünk.

Ezeknek a munkahelyi baleseteknek még mindig körülbelül 20%-át a szemeket ért sérülések teszik ki, ami rendkívül nagy arány. Annak ellenére ugyanis, hogy az előírások szerint a munka típusának megfelelő védőszemüveget kell viselni, sajnos sokan nem kezelik kellő odafigyeléssel ezt a részletet. Nem beszélve arról, ha esetleg nem a munkahelyen, hanem valamilyen szabadidős tevékenység – legyen az hobbi vagy épp a kert saját rendezése – közben jelentkezik a védőszemüveg hiánya.

Milyen tényezők fenyegetik szemünket?

Munkavédelmi szemüveg viselése nélkül a szemünket érhetik külső mechanikai sérülések, amikor például idegen test kerül a szembe. Amennyiben olyan helyen dolgozunk, ugyancsak ki lehet téve szemünk vegyi ártalmaknak – savak, lúgok, gőzök és gázok által -, melyek már rövid időn belül, kis mennyiségben is maradandó károkat okozhatnak a szaruhártyán. Ezeken kívül veszélyeztethetik szemünk világát még a különböző sugárzások, valamint az extra hőhatás is. Mindezek kiküszöbölésére és kiszűrésére az adott viszonyoknak megfelelő, teljesen személyre szabott védőszemüveg az egyetlen megoldás.

Amikor a látás is korrigálásra szorul

Mivel sokan alapjában véve is szemüvegesek, mert látásuk csupán valamilyen korrekcióval lesz éles, akkor felmerülhet a kérdés, hogyan viseljenek védőszemüveget. A válasz egyszerű, hiszen a dioptriás védőszemüvegek teljesen egyénre szabva oldják meg ezt a problémát. Nem kell két szemüveget viselni egymáson, hiszen az egyrészt igen kényelmetlen lenne, másrészt a védelmi funkciót sem tudná betölteni maradéktalanul. A Rapidus Optikában elérhető, magas minőségű dioptriás védőszemüvegek tökéletes látást biztosítanak, ami elengedhetetlen a kifogástalan munkavégzéshez, ezzel együtt pedig óvják szemünket a fenyegető kockázatoktól is.

munkás színezett védőszemüvegben

Szemészeti szűrés helyben

Ahogy fentebb említettük, a legtöbb olyan munkahelyen, ahol szemünk épsége veszélyeztetett, előírás a megfelelő munkavédelmi szemüveg viselése. Ahhoz, hogy a dolgozók a számukra legjobb védőszemüveget használják – akár dioptriás változatban is -, elengedhetetlen a rendszeres szemészeti szűrés, illetve a védőszemüvegek állapotának felülvizsgálása. Mindez kényelmesen és gyorsan lebonyolítható a Rapidus Optika szemészeti szűrőbuszának segítségével, mely helyben garantálja a vizsgálatokat. Ez a vizsgálat átfogó és teljes értékű, ezen felül a busz látszerész bemutatóhelyiséggel is rendelkezik, így akár több száz termék közül válogathat mindenki azonnal.

Mobilszűrés, mobilszemészet, szűrőbusz munkahelyi látásvizsgálat

Magas minőségű dioptriás védőszemüveg kínálatunk

Rapidus Optika

Az S vagy F munkavédelmi szabványoknak megfelelő egyszerű vagy dioptriás munkavédelmi szemüvegek mechanikai védelmet is nyújtanak. Ez azt jelenti, hogy képesek megóvni a szemet akár egy 12 m/s (S) vagy 45 m/s (F) sebességgel becsapódó, 6 milliméter átmérőjű acélgolyótól is.

Ahogyan a monitor előtti munkához gyártott számítógépes védőszemüvegek, úgy más típusú munkavédelmi szemüvegek esetén is használunk különféle színezett védőszemüveg lencséket.

Sürgős ajánlatra van szüksége?

Hívjon minket!

Dioptriás védőszemüveg készítés, kitelepülés szűrőbusszal országosan