Orvosi védőszemüveg

Kritériumok és kényelmi szempontok

21 márc
orvos védőszemüvegben egy kémcsövet néz

Számos olyan munkahely létezik, melyeknél előírás a munkavédelmi szemüveg viselése. Ezekben az esetekben több olyan veszély fenyegetheti szemünket, melyeket szükséges kivédeni ahhoz, hogy ne érhesse valamilyen baleset őket. Külön figyelmet igényel az orvosi védőszemüveg, hiszen rengeteg kritériumnak szükséges megfelelnie az adott terméknek.

Milyen veszélyek fenyegetik egy orvos szemét?

Az egészségügyben dolgozók szemét gyakran fenyegeti különböző váladékok lehetséges spriccelése, mely akár teljesen hirtelen is jelentkezhet. Ez nem csupán a komfortzóna határait súrolja erősen, de hatalmas veszélyt is jelenthetne, amennyiben nem visel az orvos megfelelő védőfelszerelést, ezen belül védőszemüveget. Hiszen bármilyen fertőzés könnyen terjedhet a szemen keresztül is.

Ugyancsak sorra kell itt vennünk a vegyi anyagok fröccsenését is, hiszen rengeteg különböző gyógyszerészeti készítménnyel dolgoznak az orvosok nap mint nap. Ezek szembe kerülése pedig sok esetben járna további kellemetlenséggel. Szót kell ejtenünk még a lehetséges sugárzások okozta problémák kiküszöböléséről is, amennyiben valaki ilyen egészségügyi területen tevékenykedik.

A jó orvosi védőszemüveg ismérvei

A fent említett lehetséges kellemetlenségek és veszélyek elhárításán túl egy jó orvosi védőszemüvegnek a kényelmet is garantálnia kell. Viselése közben nem akadályozhatja az egészségügyben dolgozó munkáját, ezért például nagyon fontos a párásodás elleni védelem biztosítása. Ugyancsak elengedhetetlen, hogy karcmentes legyen, hiszen nem zavarhatja semmi a látását munkája során.

A fizikai, kémiai, illetve egyéb külső hatások mellett természetesen az egyik leghangsúlyosabb pont a biológiai veszélyek elleni védelem. A megfelelő orvosi védőszemüveg fizikai gátat jelent a különböző vírusokkal és baktériumokkal szemben, ráadásul azt is megakadályozza, hogy véletlenül hozzáérjünk szemünkhöz, mellyel szintén fertőzésnek tehetnénk ki őket.

Orvosi loupék és fejlámpák – tökéletes látás, kiegészítők segítségével

Az orvostudományban dolgozók számára sokszor további segítségre van szükségük ahhoz, hogy az apró részleteket, anatómiai felépítéseket megfelelő nagyításban, emellett tökéletes optikai minőségben láthassák. Erre nyújtanak megoldást az orvosi nagyítók, más néven loupék, melyek precíz munkavégzést tesznek lehetővé például a fogászat, a sebészet, a fül-orr-gégészet, vagy éppen a hajbeültetés területén.

Ugyanezt a célt szolgálják az orvosi fejlámpák, melyek még inkább megkönnyítik a szakemberek munkáját. A ZEISS által gyártott orvosi nagyítók például olyan LED-es megvilágítással felszerelt vizualizációs eszközök, melyek tökéletes képtisztaságot és mélységélességet biztosítanak ahhoz, hogy a teljes kezelési területet pontosan és kifogástalanul láthassa viselőjük.

Ezek a kiegészítők teljesen személyre szabva, az egyéni igényeknek, paramétereknek és munkakörülményeknek megfelelően készülnek. A Rapidus Optikában lehetőség van ajánlatot kérni ilyen típusú termékekre is, melyek aztán rendelésre érkeznek az üzletbe.

Az orvosi védőszemüveg kiválasztása

Ahhoz, hogy a számunkra legtökéletesebb orvosi védőszemüveget tudjuk kiválasztani magunknak, figyelembe kell venni a saját munkaterületünk sajátosságait. Nem ugyanolyan termékre van szüksége például egy sebésznek, mint egy mentősnek, de egy fogászati rendelőben is másfajta védőszemüvegre lehet szükség. Amennyiben látásunk is korrekcióra szorul, a dioptriás változat a legjobb döntés.

Kiegészítők

Sok esetben a maximális védelem érdekében szükség van arra, hogy a védőszemüveget további védőfelszerelésekkel kombináljuk. Ilyen lehet például az orvosok által szinte levehetetlennek minősülő maszk, illetve az arcvédő pajzs. Nagyon fontos, hogy a védőszemüveg ne nehezítse meg ezek viselését, komfortosan illeszkedjen a tulajdonosához, teret adva ezzel a többi kiegészítőnek.

Magas minőségű orvosi védőszemüveg kínálatunk

Rapidus Optika

Kulcsfontosságú, hogy egyéni igények felmérésével, illetve a saját adottságok figyelembevételével készüljön az orvosi védőszemüveg. A Rapidus Optikában minden egyes szempontot figyelembe véve kapunk segítséget, hogy a számunkra legoptimálisabb védőszemüveggel tudjuk végezni munkánkat.

Sürgős ajánlatra van szüksége?

Hívjon minket!

Orvosi védőszemüveg készítés