Munka vagy hobbi?

06 máj
fúrás védőszemüveg

Minden esetben védeni kell szemeinket!

Rengeteg olyan munkahely van, ahol előírás a védőszemüveg viselése. Ezek általában valamilyen erős mechanikai vagy kémiai hatást hivatottak kivédeni. Nélkülük iszonyúan nagy veszélynek lennének kitéve szemeink, amit senki és semmilyen munkaadó nem engedhet meg magának. De mi van akkor, ha valamilyen hobbirol van szó?

Sokaknak olyan szeretett szabadidős tevékenységük van, melyek szintén fokozott figyelmet igényelnek szemeik védelmét tekintve. Bármilyen kinti vagy benti munka, barkácsolás, hegesztés, fúrás, permetezés, esetleg kertépítés közben használt, veszélyesebb szerszámok esetében nem feledkezhetünk meg a megfelelő védőszemüvegről sem. Nem szabad ezt kicsit sem félvállról venni, ugyanis elég egyetlen rossz mozdulat, egy szerencsétlen pillanat, ami akár egész látásunkat is fenyegetheti.

Hogy megelőzzük a bajt, minden egyes esetben be kell szereznünk elsőként a megfelelő védőfelszerelést. Bármennyire is úgy gondoljuk, hogy hamar végzünk a feladattal, vagy úgysem történik semmi gond, sajnos mindig számolnunk kell azzal, hogy mégis. Utólag pedig már hiába keseregnénk. A védőfelszerelés egyik fő eleme tehát a védőszemüveg. De mi van akkor, ha emellett alapból is szemüvegesek vagyunk? Kettőt tegyünk egymásra? Akkor viszont biztos, hogy kényelmetlen lesz és lehetséges, hogy nem is fogunk jól látni így. Ez pedig újabb veszélyeket hozhat magával.

hegesztés védőszemüveg

Az optimális megoldás – akár a munkánkról, akár a hobbinkról van szó – a dioptriás védőszemüveg. Ez minden esetben személyre szabva, az egyéni látás korrigálását, illetve a pontos tevékenységi kört figyelembe véve készül el. Nem mindegy ugyanis, hogy vegyi anyagoktól, hőtől vagy éppen erős mechanikai hatásoktól szeretnénk megóvni szemeinket.

A Rapidus Optika széles kínálatának köszönhetően biztosan megtaláljuk azt a védőszemüveget, mely számunkra tökéletes segítséget nyújt majd. Az itt elkészült, teljes mértékben ránk szabott, dioptriás védőszemüveg segítségével biztosak lehetünk abban, hogy bármilyen tevékenységet is végzünk, szemeinkkel nem történhet semmi baj.

Védőszemüveg készítés

Szemészeti látásvizsgálattal

Kerülje el szemeinek külső hatás általi sérülés veszélyét. Kérjen szakértő kollégáinktól segítséget, amennyiben munkavédelmi tevékenységéhez keres szemüveget.

Védőszemüveg készítés

Szemészeti látásvizsgálattal

Kerülje el szemeinek külső hatás általi sérülés veszélyét. Kérjen szakértő kollégáinktól segítséget, amennyiben munkavédelmi tevékenységéhez keres szemüveget.