Olcsó napszemüveg? Inkább ne!

29 ápr
olcsó napszemüveg

Többet árthat, mint használ!

Egy korábbi cikkünkben arról írtunk, hogy a jó idő beköszöntével mennyire fontos a napszemüvegek viselése. Sokan csak divatból hordják őket, mások főként azért, mert nem szeretnek hunyorogni az erős napfényben. Nem is gondolnánk, hogy a napszemüvegek mennyi mindentől képesek megóvni ezen felül szemeinket. De sajnos nem minden esetben.

A párszáz forintért, tényleg inkább csak divatos kiegészítőként kapható napszemüvegek egy része sajnos inkább többet árthat, mint használ. Viselésük ugyan könnyíti a dolgunkat, és jobban is láthatunk a segítségükkel. Azonban ezek egy része nem rendelkezik olyan fény elleni védelemmel, mely valóban nagy szolgálatot tenne a szemeknek az UV sugarak ellen. Sőt! Hatásukra a szemek megnyugodnak, a szembogár kitágul, a fény nagyobb területen jut a szembe, még nagyobb veszélybe sodorva ezzel látásunkat.

De mire is képesek azok a bizonyos UV sugarak? A nagy mennyiségű ultraibolya sugárzás lassan és fájdalommentesen rombol, tehát sok esetben nem is tesszük felelőssé a látásromlásért. Strandokon, különösen a vízben és persze a havas tájakon ez még jobban fokozódik a visszaverődés miatt. Ilyenkor valóban csak a napszemüveg mentheti meg szemeinket a káros sugaraktól. Nélküle kialakulhat szürkehályog, kúszóhályog, homályos látás egy időre, enyhe gyulladás is. Ez azt jelenti, hogy rövid-, de sajnos hosszútávú gondokat is eredményezhet, ha nem védjük a naptól szemeinket.

Ugyancsak fontos megemlíteni a makula degenerációt, melynek kialakulásában is nagy szerepe lehet, ha folyamatos sugárzásnak vannak kitéve szemeink. Amennyiben pedig fennáll ez a betegség, akkor nem csak ajánlott, hanem szinte kötelező egy jó napszemüveg viselése. Ezzel enyhíthetők a látást zavaró fények okozta további kellemetlenségek.

napszemüveg

Bármi is legyen az indokunk a viselésére, semmiképp sem szabad tehát félvállról vennünk, milyen napszemüveget is választunk magunknak. Fontos, hogy ne csak esztétikailag nyerje el tetszésünket, hanem olyan fényszűrővel legyen ellátva, mely valóban megvédi szemeinket az UV fénnyel szemben. Emellett fontos a lencse mérete is. Minél nagyobb, annál jobb, és a hajlított ív is sokat jelenthet szemeinknek.

A Rapidus Optikában csakis olyan napszemüvegek között válogathatunk, melyek tökéletesen megfelelnek a fent leírt kitételeknek. Emellett nem csak védik szemeinket a káros sugaraktól, hanem minden formában kombinálhatjuk is őket, attól függően, mire szeretnénk használni. Legyen szó sportról, elegáns megjelenésről vagy éppen mindennapi használatról.

Napszemüveg vásárlás

Dioptriás és fényre sötétedő lencsék

Minőségi általános és dioptriás napszemüvegek, fényre sötétedő lencsék széles választékban a Rapidus Optikában. Látogasson el üzletünkbe és készíttesse el egyedi napszemüvegét. Védekezzen Ön is a káros napsugarak ellen!

Napszemüveg vásárlás

Dioptriás és fényre sötétedő lencsék

Minőségi általános és dioptriás napszemüvegek, fényre sötétedő lencsék széles választékban a Rapidus Optikában. Látogasson el üzletünkbe és készíttesse el egyedi napszemüvegét. Védekezzen Ön is a káros napsugarak ellen!