Sportolás szemüvegben

31 okt
sportszemüveg

A kényelem és az éleslátás egyaránt fontos

Bár előző cikkünkben pont arról volt szó, hogy a sportolás tekintetében sokszor a kontaktlencse a legegyszerűbb választás, vannak olyan mozgásformák, melyek megkövetelik a szemüveg viselését. Ez mindig valamilyen védelmi célból lehetséges. Beszélhetünk akár csak a napsugarak ellen nyújtott biztonságról is, de természetesen sok sportágat űznek eleve védőszemüvegben.

Ilyen lehet például a biciklizés, a síelés, a korcsolyázás, de beszélhetünk akár a vízi sportokról is. Természetesen a sor itt még korántsem ér véget. A védőszemüveges mozgásformák esetében ugyanúgy fontos, hogy a tevékenység közben jól lássunk. Hiszen saját és mások testi épsége is függhet ettől. Nem beszélve arról, hogy a kitűzött útvonal követéséhez is elengedhetetlen az éleslátás.

Sportoláskor pont az a lényeg, hogy átszellemülhessünk, kiengedjük a gőzt, befelé fordulhassunk. Vagy éppen beindulhasson az igazi versenyszellem, a küzdelem és a hajtás. Pontosan ezért igazán fontos, hogy ne a szemüveg kényelmetlenségén, vagy éppen a homályos látáson múljon az, hogy a felemelő és szükséges sportélmény megvalósulhat-e vagy sem.

sportszemüveg, védőszemüveg

A Rapidus Optika széleskörű segítséget nyújt a dioptriás sportszemüvegek készítésében is. Akár csak a nap elleni védelemhez kell a szemüveg, akár kifejezetten egy-egy sportághoz tartozó védőszemüvegről van szó, a számunkra megfelelő dioptriás lencsét kaphatjuk bele. Így biztosak lehetünk benne, hogy sportolásunk tökéletes látással és védelemmel biztosított.

A kifogástalan szemüveg elkészítésekor rengeteg tényezőre odafigyelnek, melyek mind azt a célt szolgálják, hogy a legnagyobb komfortot kapják meg szemeink. Így a folyamatos mozgás sem szabhat gátat a szemüveg viselésének. Az ugyanis professzionális illeszkedéssel marad majd a helyén. Emellett a szemüveg kerete, és maga a lencse anyaga is ellenáll majd a sportolás közben, természetesen előforduló izzadás hatásainak. Ezen felül a tökéletes térlátás, valamint a különböző fény- és fizikai hatások elleni védelem is kiemelt szerepet kapnak egy ilyen sportszemüveg elkészítésekor.

Viselése garantálja, hogy csak a mozgásra és annak élményére, valamint önmagunkra figyelhessünk. Emellett csökken a balesetveszély, szemeink nem fáradnak el és így teljesítményünk is jóval kiegyensúlyozottabb lesz.

Válasszon tökéletes szemüveget sportoláshoz is!

Védelem és igazi sportélmény biztosítása szemüvegeinkkel.

Sportoláskor pont az a lényeg, hogy átszellemülhessünk, kiengedjük a gőzt, befelé fordulhassunk, vagy éppen beindulhasson az igazi versenyszellem, a küzdelem és a hajtás. Pontosan ezért igazán fontos, hogy ne a szemüveg kényelmetlenségén, vagy éppen a homályos látáson múljon az, hogy a felemelő és szükséges sportélmény megvalósulhat-e vagy sem.