Munkavédelem és éleslátás egyben

10 júl
munkavédelmi szemüveg rapidus optika

Védőszemüvegek akár dioptriás kivitelben is

Nagyon sok olyan munka létezik, melyeknél előírás egyes munkavédelmi felszerelések használata. Nem is kétség, hogy az egyik leginkább fontos része ennek a legtöbb esetben a munkavédelmi szemüveg viselése. De mi van akkor, ha a látásunkkal nincs éppen minden rendben?

Aki szemüveget hord a mindennapi életben is, annak ebben az esetben szintén nagyon fontos, hogy jól lásson. Hiszen hogyan is lehetne kifogástalanul dolgozni, vagy egyáltalán bármilyen munkát végezni, ha közben nem látja az ember pontosan és tisztán, hogy mit is csinál. Most lehetséges, hogy rengetegen elképzelik, ahogy a meglévő, hétköznapokon hordott szemüvegre még egy védőszemüveg is rákerül. Ez azonban nem csak kényelmetlen, hanem sok esetben egyáltalán nem kivitelezhető megoldás lenne. Higgyük el, erre van már sokkal jobb módszer!

Mint ahogyan a napszemüveget sem kell a rendes szemüvegére rátennie már annak, aki éleslátás mellett óvni szeretné látószervét a napsugaraktól. A dioptriás munkavédelmi szemüvegek professzionális segítséget nyújtanak abban, hogy a védelem mellett látásunk is tökéletes lehessen. Így nem kell tartanunk attól, hogy a munkavégzéssel járó, esetleges balesetek veszélyeztetnék szemeink világát, emellett pedig látásunk sem lesz akadályoztatva.

Legyen szó a porról, gőzről vagy éppen különböző gázokról, a megfelelő védőszemüveg mindezek ellen pajzsként viselkedik. Mint ahogyan az eltérő mechanikai-, illetve optikai hatások, vagy vegyszerek okozta károsodások tekintetében is. A Rapidus Optika rendkívül kimagasló kínálata között olyan dioptriás munkavédelmi szemüvegeket találhatunk, melyek nem csak az említett kritériumoknak, hanem látásunk szempontjából is megfelelnek.

Mivel minden munkának megvannak a saját adottságai, ezért természetesen nem mindegy, hogy pontosan milyen védőszemüvegre van szükségünk. A Rapidus Optika által kínált szemüvegek lencsetípustól függően, maradéktalanul megfelelnek a vonatkozó munkavédelmi szabványoknak. Attól függően, hogy pontosan milyen hatások ellen szeretnénk fellépni, többféle védőbevonat is rendelkezésünkre áll a szemüveg kialakításakor. Ez lehet karcmentesítő vagy páramentesítő bevonat. Emellett nagymértékű segítséget nyújt, hogy többféle árnyalat és sötétítés között válogathatunk. Hiszen nem mindegy, hogy állandó, vagy éppen fokozott fényhatásoknak vannak kitéve szemeink. Ezen felül természetesen személyre szabott segítséget kapnak szemeink is. Így a dioptriás munkavédelmi szemüvegeknek köszönhetően biztosak lehetünk abban, hogy semmi baj nem érheti szemeinket, emellett pedig éles marad látásunk is.

További információk

Munkavédelmi szemüveg készítés

A szemet a munkahelyi kockázatok számos fajtája ellen szükséges speciális védőszemüveggel megóvni. A megfelelő védőszemüveg a mechanikai, optikai, por, gáz, gőz, illetve vegyszerek okozta károsodások ellen is teljes védelmet nyújt.