Most is monitor előtt ül?

17 okt
monitor előtt

Akkor szemeinek kell a segítség!

Ugyan a mai számítógépek, laptopok már egyáltalán nem mondhatóak olyan károsnak, mint régi elődeik, azonban a szemeinket még mindig ki tudja készíteni, ha egész nap a monitor előtt ülünk. Márpedig rengeteg olyan munkahely van, ahol muszáj így dolgoznunk. Mit tehetünk ebben az esetben, szemeink egészségének megőrzése érdekében?

Akármennyire is alacsony lehet a sugárzás mértéke, még akkor sem tesz jót szemünknek, ha hosszú órákon keresztül dolgozunk valamilyen monitor előtt. Mindenki tapasztalhatja egy idő után, hogy a szemei elfáradnak. Összemosódnak előttünk a betűk, könnyezünk, esetleg homályosan kezdünk látni még akkor is, ha betartjuk az előírt gyakoriságú és mennyiségű szünetet. Ez persze nem csoda, hiszen szemeink éppúgy képesek elfáradni, mint mi magunk. Amennyiben a fent említett, vagy egyéb tüneteket tapasztalunk munkánk során, biztosak lehetünk benne, hogy látószervünk segítségre szorul. 

monitor előtt

Olyan típusú cégek számára, melyeknek dolgozói egész nap a monitor előtt kénytelenek ülni munkájuk elvégzése érdekében, mindenképpen érdemes folyamatos szemészeti szűréseket igénybe venni. Ezen felül ajánlott védőszemüveggel ellátni az alkalmazottakat, hogy megelőzzük a problémákat. A Rapidus Optika mindkét opcióra tökéletes megoldásokat kínál.

A szemészeti szűrőbusz segítségével könnyebben és gördülékenyebben oldható meg a munkatársak vizsgálata. Egyrészt nem kell elmenni a munkahelyről, így nem okoz kiesést, illetve nem igényel megoldandó szervezést. Másrészt a mobil busznak köszönhetően teljes körű vizsgálatra van lehetőségünk, ahol bizony a védőszemüvegek is szoba kerülhetnek.

A számítógépes védőszemüveg több szempontból előnyös, és hatalmas segítséget jelent szemeinknek. Az enyhén színezett, kontrasztfokozó réteg segít, hogy szemeinknek kevésbé legyen megerőltető a monitor előtti munka. Ezen felül ezek a szemüvegek tükröződésmentesitő réteggel is rendelkeznek. Ez elősegíti, hogy megfelelően pihentetve legyen a szemünk, ezért sokkal kevésbé fárad el a nap végére.

Akár saját magunknak, akár a cégen belüli dolgozóknak szeretnénk kedvezni a védőszemüveggel, a Rapidus Optika mindenki számára kényelmes megoldásokat nyújt. Az egyénre szabott szemüvegek mellett választható tehát a szűrő busz adta fantasztikus lehetőség is, mely jócskán megkönnyíti dolgunkat. A gördülékeny vizsgálat, és a megfelelő védőszemüveg kiválasztása után biztos, hogy pihentebb és kevésbé igénybe vett szemek mosolyognak majd ránk.

Óvjuk szemeinket védőszemüveggel!

Sokat segíthet, amikor egész nap a monitor előtt ülünk!

Ugyan a mai számítógépek, laptopok már egyáltalán nem mondhatóak olyan károsnak, mint régi elődeik, azonban a szemeinket még mindig ki tudja készíteni, ha egész nap a monitor előtt ülünk.