FreeForm technológia

Ami a szemüvegnek „lelket” ad

07 febr
freeform technológia

A mai szemüvegek már nem csupán azt a célt szolgálják, hogy segítségükkel jobban lássunk. Hanem egyszerűen tökéletesre képesek emelni látásunkat, beleértve azt is, hogy maximálisan személyre szabottan teszik mindezt. Ezek a személyes tárgyaink már teljes mértékben értünk vannak, és talán nem túlzás, ha kijelentjük: szinte lelkük van.

De hogy is lesz egy eszközből egyszerre a legnagyobb segítségünk, a legjobb barátunk és mindennapjaink elhagyhatatlan társa? A válasz egy olyan technológiai vívmányban rejlik, mely lehetővé teszi, hogy egy teljesen személyre szabott, saját igények és paraméterek alapján kialakított szemüvegünk lehessen. Ez a FreeForm technológia.

Ez a fajta digitális felületkialakítás – szemben a régebbi, hagyományos módszerrel – rengeteg előnnyel jár. Egyrészt feleslegessé váltak a különböző szerszámkészítések, melyek nem kis költséget jelentettek. Helyükbe ugyanis számítógépes vezérlés lépett.

3 dimenziós lencsefelszín

A FreeForm technológiának köszönhető az is, hogy a marási folyamatok sokkal kifinomultabbak lettek, a precíz felületkialakítás pontról pontra történik. A lencsefelszín kivitelezése már három dimenzióban történik ahelyett, hogy csak vízszintes és függőleges tengelyek mentén zajlana. A technológia segítségével rendkívül finom felületet lehet létrehozni, mindezt abszolút személyre szabott paraméterekkel.

Az egyéni viselési paraméterek között már nem csak a dioptriáról, az átmérőről és a vastagságra vonatkozó adatokról beszélünk. Személyes stílusunk és igényeink is teret kapnak a szemüveglencse kialakításakor. Ma már ezzel az eljárással készült progresszív lencsék mellett lehetőségünk van arra is, hogy divatnak tökéletesen megfelelő, akár napszemüvegünkbe vagy valamely sport modellbe kérjük FreeForm technológiával előállított lencsét. Ez pedig tényleg garantálja számunkra, hogy teljesen egyéni igényeinkre szabott szemüveget viselhessünk nap, mint nap, bármilyen körülmények között.

Belényi Bea

FreeForm technológiával gyártott szemüvegajánlatunk

A Freeform technológiával gyártott multifokális lencséhez műanyag vagy fém szemüvegkeretet választhat. Az elkészült szemüveg esztétikus megjelenést biztosít és minden távolságra éleslátást nyújt majd.

Multifokális szemüveg 29.990 Ft