Szemüveglencse felületkezelések

Szemüveglencsék totális egyénre szabása rétegekkel

21 márc
szemüveg felületkezelések

Ismerjük meg, milyen szemüveglencse felületkezelések léteznek!

A tökéletes szemüveg egyrészt természetesen éles látást biztosít, mellette pedig kényelmes, és nyilvánvalóan saját stílusunkat tükrözi. A különböző felületkezelések olyan rétegeket varázsolnak ezen felül a lencsékre, hogy azok ténylegesen hozzánk és mindennapjainkhoz igazodjanak. Ezek a bevonatok növelik a lencsék élettartamát is. Egyszerre nyújtanak így extrákat, védelmet, komfortot és divatos megjelenést. De pontosan milyen rétegeket lehet kérni a szemüveglencsére, és melyik mire jó?

Felületkeményítés

Talán érdemes a felületkeményítéssel kezdeni, hiszen a szemüveglencsék a mindennapi használat során néha szélsőséges igénybevételnek vannak kitéve. Ezzel együtt, hosszabb viselést követően már szakszerű tisztítás mellett is elkerülhetetlenek a törlési nyomok és karcolások. A ZEISS DuraVision® rétegre a valaha volt legkeményebb bevonatként tekinthetünk. Lencsénket ellenállóbbá teszi a karcolások és sérülések ellen. Tisztítása is könnyedebb, hiszen a szennyeződésekkel szemben is erősebben tartja magát a különösen sima és kemény felület.

UV védelem

Már nagyon sok szemüveglencse eleve UV elnyelő anyagból készül, amennyiben nem ilyenről van szó, akkor kérhetünk rá UV bevonatot. Ez talán magyarázatra sem szorulna, miért is olyan jó. Hiszen az UV még borúsabb napokon is jelen van, mégsem védjük egyfolytában szemeinket tőle, pedig az igen nagy veszélyt jelent mindig. A szóban forgó bevonat folyamatosan kiszűri a káros UV-sugarakat, így egész napos védelmet nyújt szemeinknek. A ZEISS éppen ezért már minden színtelen lencsét eleve UV-védelemmel lát el.

Színezett lencsék

Amennyiben igényünk van rá, kérhetünk színezést is lencsénkre. Ennek nem csupán a divathoz van köze, bár kétségtelenül stílusosak is. Sokkal inkább segítséget jelent a színes lencse, ha életmódunk, munkánk, vagy éppen a sportos tevékenységünk megkívánja ezt. Különböző színek passzolnak például a havas tájban űzött sportokhoz, vagy a teniszezéshez, de ugyancsak változik mindez, ha valaki sofőrködik, és munkáját tenné könnyebbé egy színes réteggel. Ezen felül különböző szembetegségekhez is társíthatnak ajánlott színeket, de akár szervi vagy pszichés problémák kezelésében is alkalmazhatók.

rapidus optika

Kékfényszűrős felület

Nem is lehetne mással folytatni a sort, mint a kékfényszűrő réteggel, mely ugyan nem jelent kék bevonatot természetesen, mégis a külső felülete kicsit lilásabb árnyalatú lehet, hiszen több kék fényt ver vissza, mint más lencse. Ez a réteg elsősorban kényelmet biztosít mindazoknak, akik napi szinten 6-8 órát töltenek digitális eszközök előtt. Sokkal kevésbé kell így számolni a szemek fáradtságával egy melós nap után, és még a szürkehályog kialakulásának esélye is csökken. A ZEISS BlueGuard® alapanyag pontosan így csökkenti a szem digitális terhelését, a káros kékfény hatékony kiszűrésével.

Tükröződéscsökkentő réteg

A tükröződéscsökkentő, más néven antireflex bevonat a lencse felszínén keletkező tükröződéseket csökkenti, így biztosítva sokkal tisztább és komfortosabb látást. Számítógépes munka esetén is ajánlott, hiszen még kényelmesebbé teszi a munkát, elkerülhető segítségével a fejfájás és a szem kiszáradása is. Szintén jól jöhet egy ilyen réteg, amikor például éjszaka is sokat vezetünk, ugyanis csökkenti a reflektorok zavaró hatását, látásunk így tisztább, élesebb lesz.

Felületkezelés autóvezetéshez

Vannak olyan autóvezetéshez kifejlesztett rétegek, melyek minimális alapszínnel rendelkeznek, és legfontosabb tulajdonságuk, hogy csökkentik a fényszórók által kibocsátott fényt. A ZEISS DrieSafe® szemüveglencsék esetében kérhetjük például szemüvegünket színezéssel és polárszűrővel is. A speciális réteg javítja a kontrasztérzékelést, egyúttal az erős napfény, valamint a tükröződő felületek vakító fénye által okozott kellemetlenségeket is csökkenti.

Vízlepergető bevonat

Végül, de nem utolsó sorban a vízlepergető és szennyeződéstaszító bevonatról sem feledkezhetünk meg. Ez a réteg ugyancsak a szemüveglencse élettartamának növelésére szolgál. A lencse felületén a vízcsepp nem oszlik szét, hanem cseppformát vesz fel. Ezáltal könnyebben és gyorsabban le tud gördülni a lencse felületéről. A Zeiss lencsékre kérhető CleanCoat réteg szuper sima, és nem engedi, hogy akár a por, akár a szöszök lerakódjanak, ezért a lencse sokkal hosszabb ideig marad tiszta, ezzel együtt a tisztítása is könnyebb. Ezen felül természetesen vízlepergető tulajdonsága is tartósan tiszta látást biztosít.

Ahhoz, hogy a számunkra tökéletes szemüveglencsét – annak minden életünket könnyítő rétegével együtt – megtaláljuk, kérjük szakértő véleményét és segítségét. A Rapidus Optika kínálatában rengeteg megoldást találhatunk a fent említett variációkra, illetve azok kombinálásával tehetjük valóban egyedivé szemüvegünket.

fényre sötetedő szemüveg készítés

Szemüveg készítés

Rendkívül gyors, egyszerű, ámde annál látványosabb technikával Ön is részesülhet a tökéletesen illeszkedő, egyénre szabott felületkezeléssel ellátott szemüveg nyújtotta látásélményben. Napjaink egyik legmodernebb 3 dimenziós szemüveglencse és keret választó programjával a Zeiss iTerminal segítségével rendkívüli lehetőséget biztosítunk a szemüveg készítése során.

Nézze meg most futó kedvezményes szemüveg ajánlatunkat és kérjen időpontot optikánkba!