Archívum: Treatments

napszemüveg átalakítás

Szemüveg, napszemüveg átalakítás

Sokszor hozza úgy az élet, hogy egy-egy szemüveg, napszemüveg, csak átalakítás után lesz valóban hasznos, az igényeinknek teljes mértékben megfelelő. Legtöbbször ez a kedvenc napszemüvegünk esetén jön szóba, amikor szeretnénk, hogy az ne csak a napfénnyel szemben állja a sarat, hanem az éleslátásban is segítsen minket. De akár olyan is előfordulhat, hogy egy napszemüveg keretét szeretnénk felhasználni, és sima, színtelen lencsét tetetni bele.

A Rapidus Optikában minden lehetséges!

Az itt elérhető összes napszemüveg megmunkálható, lehet dioptriás lencsét rendelni a keretbe, illetve lehetőség van eleve dioptriás napszemüveglencse rendelésére is. Egy ténylegesen napszemüveg sötétségű szemüveglencse fantasztikusan kényelmes érzést tud biztosítani viselőjének.

Akár nagyobb bázisgörbületű lencsék esetén is lehetőségünk van arra, hogy ezt igényeljük. A ZEISS kínálatában elérhető a magasabb bázisgörbületű, dioptriás napszemüvegek választéka. Akár egy sportos, ívelt keretbe is lehetőség van dioptriás napszemüveglencsét tenni úgy, hogy a lencse nem lesz feszültséges, azaz nem szorul a keretben.

Mit jelent a „feszültséges” kifejezés?

Nem mindig látható ez a probléma, azonban a napszemüvegeknél általában szépen kivehető. Egy pici, hullámos rész van ilyenkor a keret széleinél a lencsén, ahol a keret a lencsével találkozik. Ez azt jelzi, hogy ott valóban feszül a lencse, és nem jól helyezkedik el a keretben. Ennek oka lehet a nem megfelelő bázisgörbület vagy lencseméret, csiszolási hiba, esetleg létrejöhet akkor is, amikor épp illesztik a keretbe a lencsét. Ezt a feszültséges állapotot nagyon szépen lehet orvosolni, kiküszöbölve az ilyen pici hibákat.

Fényre sötétedő lencsék – milyenre alakíthatjuk szemüvegünket?

Ma már nagyon változatos színekkel találkozhatunk a fényre sötétedő, dioptriás szemüveglencsék kínálatában. Már nem csak a klasszikus zöld, barna és szürke választható, hanem akár kék, tükrös, illetve egyéb színek is elérhetők. Ezen felül fantasztikusan felgyorsult a gyártók folyamatos fejlesztéseinek köszönhetően a lencsék reakcióideje, már tényleg pár másodperc alatt besötétednek, amikor szükség van erre. Ugyancsak egyre rövidebb idő alatt ki is világosodnak, amikor már nem éri UV a lencsét.

Léteznek kifejezetten olyan sötétedő lencsék, melyek az autó szélvédője mögött is sötétednek, hiába lett az összes autó szélvédője – újabb típusok esetén már az oldalsó ablak is – UV-szűrős. Ez természetesen főként azoknak ajánlott, akik sokat ülnek a volán mögött.

A fényre sötétedő lencséknek mindig van egy pici alapszínük, és innen indul a sötétedés. A ZEISS kínálatában elérhető az úgynevezett AdaptiveSun® technológiával készült lencse. Ez annyit takar, hogy a dioptriás napszemüveg egy 40%-os alapszínezettséggel rendelkezik, és ez sötétedik be 60-75%-ig. Ezt úgy képzelhetjük el, hogy ha egy világosabb barna lencsét erős napsütés ér, akkor az tovább képes sötétedni. Nagyon kedvelt megoldás ez, hiszen még picit borultabb időben is fel lehet tenni a szemüveget, és akkor is ellátja egy világosabb napszemüveg funkcióját. Ha közben szépen kisüt a nap, akkor pedig pillanatok alatt reagál, és besötétedik. Azzal számolnunk kell viszont, hogy az alapszín mindig megmarad, annál világosabb a lencse nem lesz.

Mobil szemészet és optika

Szemüveg, napszemüveg átalakítás, megmunkálás

Napszemüvegbe sima átlátszó dioptriás lencsét szeretnél, vagy fényre sötétedő lencsét, esetleg eleve dioptirás lencsével kérnéd?

Kapcsolat

Hívjon minket!

+36 70 7788-540

Küldjön üzenetet!

  ultrahangos szemüveg tisztítás

  Ultrahangos szemüvegtisztítás

  Amennyiben egy alapos tisztításnak szeretnénk kitenni szemüvegünket, akkor mindenképpen egy ultrahangos tisztításra vigyük el. A Rapidus Optika félévente, de évente legalább egyszer javasolja, hogy iktassunk be szemüvegünknél egy átvizsgálást, melyet érdemes egy ilyen tisztítással is megkoronázni.

  Hogyan zajlik az ultrahangos szemüvegtisztítás?

  Az ultrahang kirezegtet minden pici, apró, megült szennyeződést a szemüvegkeret összes részéből. Első lépésként a lencséket kiszedik a keretből, majd behelyezik az ultrahangos tisztítóba a keretet és a lencséket is. A szennyeződések az olyan apróbb részekből is távoznak, mint a keret orrtámaszai, de a csuklónál megült kosz is nagyon szépen eltávolítható az ultrahang segítségével.

  A tisztítás további pozitívumai

  Szemüvegünk egy ultrahangos tisztítás során akár olyan is lehet, mint új korában. Ezáltal növelhetjük az élettartamát is.

  A tisztítás minimális költséggel jár, ellenben felér egy teljes körű fertőtlenítéssel is, ami vírusos időszakokban például kifejezetten előnyös lehet. Ha egy szakember elvégzi az ultrahangos tisztítást, akkor biztosak lehetünk benne, hogy mind a lencse, mind a keret összes része teljesen tiszta, ezzel együtt pedig fertőtlenítve is lett.

  Mobil szemészet és optika

  Ultrahangos szemüvegtisztítás

  A szemüveg tisztítása utána, olyan lesz mint újkorában, és növeljük élettartamát.

  Kapcsolat

  Hívjon minket!

  +36 70 7788-540

  Küldjön üzenetet!

   szemüveg beállítás

   Szemüveg beállítás, igazítás

   Nagyon fontos, hogy ne végezzünk otthon semmilyen szemüveg beállítást vagy igazítást! Keressük fel inkább a Rapidus Optikát, ahol a keretet egyénileg állítják be a viselő fejére! Hiszen erre konkrét tréninget tartanak a látszerész iskolában, tehát egyáltalán nem egy házilag elvégezhető feladat.

   Miket vesznek figyelembe egy szemüvegkeret választása, majd beállítása során?

   A viselő arcformája mellett az egyéb anatómiai adottságait is figyelembe kell venni. Keretválasztás során is elengedhetetlen szempont, hogy az megfelelően illeszkedjen majd. Ezen felül természetesen a dioptria mértéke, illetve maga a lencse is döntő szerepet játszik a keret kiválasztása során. Ezt követően történik maga a beállítás.

   Ennek során személyre szabják a szárhosszakat, hogy azok kényelmesek legyenek majd a füleknél, és megfelelően tartsák a keretet, hogy ne tudjon lecsúszni. Megnézik, hogy az adott keretet fülre, vagy koponyára kell-e igazítani, majd a szükséges beállítást elvégzik. Rendbe teszik az orrtámaszokat, és azokat is beállítják. Amennyiben valakinek kicsit vastagabb az orra, akkor kicsit nyitni kell a papucsokon, hogy kényelmesebb legyen a szemüveg viselése. Ha valakinek viszont nagyon keskeny az orrcsontja, akkor pedig összébb kell zárni az orrtámaszokat. Egymáshoz közel ülő szemek esetén dönteni kell a papucsokon.

   Számtalan apró, pici és finom mozdulat van tehát, melyek segítségével állítani lehet a kereten ahhoz, hogy azok minél kényelmesebbek legyenek.

   Hogyan történik a keretek beállítása? Miért ne álljunk neki otthon?

   A műanyag keretek szárát általában melegítéssel tudják fülre vagy koponyára igazítani. Ehhez egy hőlégfúvós keretmelegítőt alkalmaznak. Sok vásárló ezt látva azt gondolja, hogy ha esetleg szükség lesz rá, akkor majd otthon a hajszárító segítségével állít a kereten. Ezt szigorúan tilos megtenni! Egyrészt egy ilyen művelet során nem tudjuk maradéktalanul elvégezni a beállítást mi magunk, másrészt pedig a műanyag nagyon könnyen eléghet és felhólyagosodhat a túl meleg levegőtől. Ez természetesen nem szép látvány, és utólag már nem orvosolható. Így bárki, aki ilyenhez folyamodik, megbánja, hiszen ráadásul ez nem egy garanciális probléma, a szóban forgó keretről le kell mondanunk.

   Mit tegyünk akkor pontosan?

   Ha valami nem kényelmes, nyom, szorít vagy lecsúszik, akkor keressük fel a Rapidus Optikát, hogy pár perc alatt szakértő kezek állítsák be a keretünket. Erre ráadásul még időpontot sem kell kérnünk, hiszen az Optika mindig soron kívül foglalkozik a vásárlókkal, ha keretbeállításról van szó.

   Az a biztos, ha szakértő segítséget választunk. Már csak azért is, mert ha egy ilyen állítás során történik valami a kerettel, például eltörik, akkor minden esetben biztosított a háttér, hogy megfelelő alkatrészt tudjunk rendelni. Ha ugyanez a vásárló kezében történik, akkor szakszerű intézkedés hiányában nem valószínű, hogy a gyártó biztosít hozzá keretet. Ellenkező esetben, szakszerű beállítás mellett viszont minden esetben segít a gyártó.

   Mobil szemészet és optika

   Szemüveg beállítás, szemüvegkeret igazítás

   A szemüveg beállításást minden esetben bízza szakemberre, még akkor is, ha egyszerűnek tűnik!

   Kapcsolat

   Hívjon minket!

   +36 70 7788-540

   Online adatlap szemüvegjavításhoz

   blankGyorsan és egyszerűen kitölthető online adatlap szemüveg javításhoz, feltölthető fényképekkel, melyre 24 órán belül ajánlatot adunk!

   Adatlap kitöltése

   karcos szemüveg

   Karcos szemüveg javítása

   Több ok is vezethet ahhoz, hogy a szemüveg lencséje karcos lesz. Ilyen esetekben lehetséges, hogy eszünkbe jut: talán egy polírozás segíthetne rajta? A válasz egyértelmű: nem! Az optikában ugyanis nem létezik olyan fogalom, hogy polírozás. Hiszen egy ilyen művelettel a lencse veszítene a dioptria-értékéből, emellett pedig maga a réteg is a polírozás áldozatául esne.

   De akkor mégis mit tehetünk a karcos lencsével?

   Karcos lencsék javításánál egyetlen egy megoldás van, méghozzá a lencse cseréje. Ilyenkor természetesen első lépésként felülvizsgálják, hogy mi okozta a karcot. Ez lehet például egy külső mechanikai úton keletkezett karc, hirtelen magas hő okozta rétegkárosodás, ugyanakkor az is lehetséges, hogy tulajdonképpen rétegkopással van dolgunk. Utóbbi esetében le kell ellenőrizni, hogy ez minőségbeli probléma miatt lehetséges, vagy ugyancsak valamilyen külső tényező váltotta ki: mechanikai sérülés, hő, gőzök vagy gázok okozhatták-e a réteg kopását.

   A lencsegyártók különböző, kifejezetten erre kifejlesztett eszközökkel be tudják vizsgálni, hogy pontosan mi okozhatta a lencse vagy réteg sérülését. Ezek után, a hivatalos lencsegyártói szakvélemény alapján aztán elválik, hogy a karcos lencse javítása garanciális keretek között történhet, vagy sem. Amennyiben igen, úgy a gyártó küldi majd az új lencsét. Okozott kár esetén viszont a vásárlónak el kell döntenie, hogy szeretne-e új lencsét rendelni.

   A karcos szemüveg elkerülése sok esetben lehetséges!

   Először is, nagyon fontos, hogy a szemüveglencséket megfelelően tisztítsuk. Sajnos elég gyakori eset, hogy a vásárlók nincsenek tisztában azzal, mit is jelent ez pontosan. A nem megfelelő szemüvegtisztítási kultúra pedig rengeteg bajt eredményezhet. A Rapidus Optika minden egyes esetben teljes körű tájékoztatást nyújt az új szemüveg-tulajdonosoknak, hogy hogyan és milyen tisztítószerekkel kell majd karbantartani a lencséket.

   A szemüveget mindig nedves állapotban, megfelelő szemüvegtisztító spray-vel és mikroszálas törlőkendővel lehet tisztítani. Ezen kívül szóba jöhet még a ZEISS által kifejlesztett, előre csomagolt nedves tisztító kendő is, ami nem tartalmaz alkoholt és kifejezetten műanyag lencséknél lehet alkalmazni. Itt fontos megjegyezni, hogy a műanyag lencse kiemelt figyelmet igényel, ugyanis általában az összes, boltban kapható tisztítószer, nedves kendő mind tartalmaz alkoholt, és döntő többségben üveg lencsékre vannak kifejlesztve. Ha mégis ilyet alkalmazunk műanyag lencsénkre, akkor a réteg „bepókhálósodik”, és könnyen le is kopik. Ilyen esetekre pedig egyetlen lencsegyártó sem vállal garanciát.

   Másodsorban pedig óvnunk kell szemüvegünket minden olyan külső tényezőtől, ami lehetséges károkat okozhatna. Beszélhetünk itt a főzés közben keletkező gőzökről, a forró sütő kinyitásáról, a nyáron forró autóban hagyott szemüvegről, vagy épp az otthoni, csavarhúzós szemüvegjavításról.

   Mobil szemészet és optika

   Karcos szemüveg bevizsgálása, szemüveglencse csere

   A lencse cserét minden esetben bízza szakemberre, még akkor is, ha egyszerűnek tűnik!

   Kapcsolat

   Hívjon minket!

   +36 70 7788-540

   Online adatlap szemüvegjavításhoz

   blankGyorsan és egyszerűen kitölthető online adatlap szemüveg javításhoz, feltölthető fényképekkel, melyre 24 órán belül ajánlatot adunk!

   Adatlap kitöltése

   optikai szakszerviz szemüveglencse csere

   Szemüveglencse csere

   Amennyiben történik valami lencsénkkel, és csak a csere jöhet szóba, akkor érdemes megnézetni szemüvegkeretünket, alkalmas-e arra, hogy új lencsét helyezzenek bele. Akkor is felmerülhet a szemüveglencse csere, ha változik a dioptriánk. Egy jó állapotban lévő keretnél mindenképpen jól járhatunk ezzel a megoldással. Viszont tudnunk kell azt is, hogy a Rapidus Optika minden esetben úgy végez lencsecserét, hogy a hozott keretre nem vállal felelősséget.

   Szemüveglencsék cseréje hozott keretben

   Ez egyértelműen egy költséghatékony megoldás, hiszen, még ha a keret nem is új, de a lencsét ki lehet cserélni egy új, aktuális dioptriára. Első lépésként megvizsgálják nekünk, hogy milyen állapotban van a használt keretünk.

   Mi állhat a művelet útjába?

   Egy műanyag keretnél például fontos, hogy nincs-e eloxidálódva. Amennyiben esetleg fehéredik valahol a műanyag, az ugyanis erre utal. Egy ilyen régebbi keret esetében már nem biztos, hogy az bírni fogja a melegítést, a megmunkálást, illetve az új lencse betételét.

   Ezen felül a hajszálrepedések, hajszáltörések sem láthatók a kereten belül. Ezek mind a megmunkálás során szoktak megmutatkozni. A műanyag keretet fel kell melegíteni ahhoz, hogy munkálható legyen. Ezek után már a lencse kipattintásakor eltörhet a keret, amennyiben van valamilyen belső sérülése. Mindezek persze az esetek döntő többségében nem fordulnak elő, azonban jó, ha tudunk róla.

   Milyen lehetőségeket ad a szemüveglencse csere?

   Nagyon jó döntésnek bizonyul felhasználni a régi keretünket akár egy tartalék szemüvegnek. Egyértelmű, hogy a vásárló számára előnyös, ha a tartalékszemüveghez nem kell beruházni egy új keretre, mégis lesz egy jó dioptriával, egy új lencsével elkészült szemüvege. Ez lehet akár egy tartalék olvasó, vagy vezető szemüveg is. A jó állapotú, régi keret pedig nem vész kárba. Emellett természetesen a lencse karcolódása miatt is dönthet úgy a vásárló – amennyiben nem garanciális keretek között történik a lencsecsere, hogy adott keretbe új lencsét rendel magának.

   Mobil szemészet és optika

   Szemüveglencse csere

   A lencse cserét minden esetben bízza szakemberre, még akkor is, ha egyszerűnek tűnik!

   Kapcsolat

   Hívjon minket!

   +36 70 7788-540

   Online adatlap szemüvegjavításhoz

   blankGyorsan és egyszerűen kitölthető online adatlap szemüveg javításhoz, feltölthető fényképekkel, melyre 24 órán belül ajánlatot adunk!

   Adatlap kitöltése

   orrtámaszok cseréje

   Orrtámaszok, papucsok cseréje.

   Milyen orrtámaszok léteznek, és hogyan állítják be azokat?

   Az orrtámaszok fém, damilos, illetve fúrt kereteken találhatók, más néven papucsoknak is nevezzük. Nagyon sok viselő vallja, hogy nem szereti a papucsos szemüvegeket, de igazából a legtöbb esetben ilyenkor nem is magával az orrtámasszal van a baj.

   Miért lehet kényelmetlen?

   Általában egyetlen kérdés elegendő a viselőtől ahhoz, hogy kiderüljön, kényelmetlennek érzi a papucsok felfekvését. Ez akkor fordulhat elő, ha azok nincsenek jól beállítva. A rosszul beállított papucs nagyon kellemetlen bemélyedést/bevágást tud az orrunkon okozni, ami akár fejfájást is eredményezhet hosszú távon.

   Viszont, amennyiben helyesen beállítják nekünk, utána már nagyon szépen felül, és akár kényelmesebb is lehet, mint egy jó műanyag keret orr része.

   Milyen orrtámaszok léteznek?

   Kétféle papucs közül lehet választani, az egyik a pattintós, a másik pedig a csavaros. Ezen belül vannak szilikon légpárnás papucsok, melyek még puhábbak, és még komfortosabb viseletet biztosítanak. Amennyiben egy nagyobb drioptriájú szemüvegről van szó, akkor az nehezebb is. Ilyen esetekben légpárnás szilikon papucsot érdemes a szemüvegre helyezni, ezáltal egy nagyon puha érzéssel illeszkedik az orra.

   Időnként mindenképp javasolt a cseréjük

   Az orrtámaszok idővel elhasználódnak. Mivel érintkeznek a bőrünkkel, akár az izzadságunk is lecsapódhat rajtuk. Ha valaki erőteljesebben izzad, akkor a papucs kis csavarja bezöldülhet, ahol érintkezik a verejtékcseppekkel. Emiatt az egész orrtámasz zölddé válhat, ami nem egy szép látvány.

   A leggondosabb tisztítás mellett is érdemes fél, de legalább egyévente kicserélni őket, hogy mindig friss és tiszta papucsok legyenek keretünkön. A Rapidus Optikában erre is van lehetőségünk, minimális költséggel. Amennyiben cserére kerül sor, fontos, hogy a szakember felismerje, hogy melyik típusú papucsról van szó. Mindig a megfelelő módon a megfelelő új papucsot kell a szemüvegkeretre illeszteni, ezért se álljunk otthon neki a műveletnek!

   Mobil szemészet és optika

   Szemüvegkeret orrtámasz, papucs cseréje.

   A cserét minden esetben bízza szakemberre, még akkor is, ha egyszerűnek tűnik!

   Kapcsolat

   Hívjon minket!

   +36 70 7788-540

   Online adatlap szemüvegjavításhoz

   blankGyorsan és egyszerűen kitölthető online adatlap szemüveg javításhoz, feltölthető fényképekkel, melyre 24 órán belül ajánlatot adunk!

   Adatlap kitöltése

   Szárcsere csavarcsere

   Szárcsere, csavarcsere, csavarok pótlása

   Szemüvegkeret szárcsere, hiányzó csavarok pótlása a Rapidus Optika látszerész mestere által Budapest belvárosában. A szárcserénél sokaknak eszébe juthat, hogy majd saját maguk megoldják ezt a műveletet otthon, ezért fontos kiemelni: ne tegyük ezt, inkább vigyük hozzáértő szakemberhez! Ugyanis akármennyire egyszerűnek tűnhet a feladat, rengeteg buktatót rejthet.

   Milyen szárak léteznek, és milyen problémáink lehetnek velük?

   Alapvetően kétféle szemüvegkeret szárat különböztetünk meg: a rugós, illetve a sima szárat. Az első esetén legtöbbször a rugós zsanér szokott kitörni, melynek az a funkciója, hogy a frontrészt a szárhoz csatlakoztassa. Hozzáértő kezek számára könnyűnek mondható ez a feladat, hiszen a szakember rendelkezik a speciális csavarokkal, eszközökkel, de egyébként egy kissé bonyolultabb és több időt vehet igénybe ez a szárcsere. Viszont, a megfelelő rugós csavar zsanérba illesztése után már újra működik is a rugós szárú keret.

   Ezen felül bármilyen problémánk van a szárral, rendelhetünk a gyártótól eredeti szárat. Amennyiben az már nem áll rendelkezésre, akkor utángyártott rugós szárak közül választhatunk, melyek már igen nagy választékban elérhetők.

   A sima szár tekintetében már egy fokkal könnyebb a javítás. A problémás szárat egyszerűen eltávolítják a csavar kiszedésével, majd a megfelelő, új szár hozzáillesztése után behelyezik a csavart. A szemüvegkeret pedig újra tökéletesen működik.

   Mi a helyzet a csavarokkal?

   Ezek a kicsi csavarok igencsak sok méretben fordulnak elő. Egyáltalán nem mindegy, hogy hány mm vastagságú csavart alkalmazunk egy-egy keret esetében. Ha valamelyik túlságosan feszíti a zsanért, az nem lesz jó, ugyanígy az sem, amelyik kisebb és elforog benne. Ami túl hosszú, nincs lecsípve, az veszélyes és kényelmetlen is lehet. Belekaphatunk kézzel, vagy akár meg is karcolhatja arcunkat a szemüveg felvétele közben.

   Pontosan ezért fontos, hogy minden esetben a megfelelő méretű csavarokkal történjen a keret javítása, illetve a fent felsorolt apró részletekre is maradéktalanul figyelni kell. Éppen ezért ne álljunk neki otthon! A Rapidus Optikában mindenre figyelnek, és szakértő kézzel orvosolják kereteinket.

   Mobil szemészet és optika

   Szárcsere, csavarok pótlása

   A szemüvegkeret szárcseréjét minden esetben bízza szakemberre, még akkor is, ha egyszerűnek tűnik a probléma!

   Kapcsolat

   Hívjon minket!

   +36 70 7788-540

   Online adatlap szemüvegjavításhoz

   blankGyorsan és egyszerűen kitölthető online adatlap szemüveg javításhoz, feltölthető fényképekkel, melyre 24 órán belül ajánlatot adunk!

   Adatlap kitöltése

   Szemüvegkeret javítás

   Szemüvegkeret javítás

   Szemüvegkeret javítás a Rapidus Optika látszerész mestere által Budapest belvárosában. Az elállítódott vagy meghajlott, megrepedt vagy törött szemüvegkeret javítását, hiányzó csavarok pótlását, alkatrészek cseréjét mindenképpen szakemberre bízza! Sőt még akkor is érdemes behoznia szemüvegét, ha a szemüvegkeret helyreállíthatatlanul megsérült, hiszen drága szemüveglencsénket meg tudják menteni az esetek többségében.

   Milyen keretekre milyen technikát alkalmaznak?

   Fém és titán keretek forrasztása

   A fém, illetve titán kereteket forrasztásos technikával orvosolják. Ezek közül a titán szemüvegkeret forrasztása nagyon speciális, ezért igen kevés szakember vállalja. A Rapidus Optikában viszont erre is van lehetőség, ahogy természetesen a sima fém keret forrasztására is.

   Muszáj tisztában lennünk azzal, hogy bármelyik résznél törik el a szemüvegkeret – akár a front résznél, akár a zsanérnál, akár csuklóban, vagy a lencse karimájánál – forrasztás után már nem lesz 100%-os kötésű. Viszont, amennyiben a keret egyébként még jó állapotban van, akkor minden esetben érdemes megpróbálni a forrasztást. Az így megjavított keretünket használhatjuk aztán tartalék szemüvegként, de gyors megoldásnak is tökéletes lehet. Ár-érték arányban mindenképpen kedvezőbb, mint egy komplett, új szemüveg.

   Találkozni sajnos olyan megoldással, amikor titán keretre nem titánium alapanyagot forrasztanak. Sajnos ilyenkor ez a keret már tönkremegy, és utólag sem lehet lekapargatni róla a forrasztást, így nem is lehet újra javítani. Titán keretet csak és kizárólag titán anyagú forrasztással lehet orvosolni.

   Műanyag szemüvegkeretek javítása

   Műanyag keretek esetében nem jöhet szóba a forrasztás. A ragasztás esetlegesen működhetne, viszont nagyon ritka az olyan optikus, aki ezt elvállalná. Ez ugyanis egy igen összetett dolog. A műanyag azon a részen, ahol meg lenne ragasztva, nagyon megkeményedne, emiatt nem is javasolt ez az eljárás. A Rapidus Optikában inkább a megfelelő alkatrészek rendelését javasolják, amennyiben eltörik a műanyag. Ha a gyártónál esetleg már nincs lehetőség ugyanolyan modellű alkatrész megrendelésére, akkor általában egy utángyártott alkatrésszel tudják cserélni a sérült részeket.

   Mobil szemészet és optika

   Szemüvegkeret javítás

   A szemüvegkeret javítását minden esetben bízza szakemberre, még akkor is, ha egyszerűnek tűnik a probléma!

   Kapcsolat

   Hívjon minket!

   +36 70 7788-540

   Online adatlap szemüvegjavításhoz

   blankGyorsan és egyszerűen kitölthető online adatlap szemüveg javításhoz, feltölthető fényképekkel, melyre 24 órán belül ajánlatot adunk!

   Adatlap kitöltése

   szemvizsgálat látásvizsgálat rapidus optika

   Szemvizsgálat

   Látásellenőrzés modern eszközökkel, akár mobilisan

   Vizsgálatainkat az elérhető legmodernebb eszközökkel végezzük mind optikai üzletünkben Budapest szívében, mind azokon a helyszíneken, melyekre munkatársaink kiszállnak elvégezni a szűréseket. A szűrést nemcsak az Optika falai között, hanem akár olyan helyszíneken is elvégezzük, ahol nem alakítható ki telepített vizsgáló, hiszen egy, a legmagasabb szakmai elvárásoknak megfelelő mobil szűrőbusszal is rendelkezünk. Fényt derítünk minden korábban észrevétlen látáshibára, a korábbi korrekcióhoz képes fellépő változásokra. Nem látsz közelre vagy távolra? A Rapidus Optika személyre szabottan készült szemüvegei megoldást jelentenek a problémádra.

   Látásvizsgálat, látásellenőrzés, szemvizsgálat?
   Szemüveg vagy szemüveglencse?

   Bármilyen szolgáltatásra is legyen szükséged, mi a lehető legnagyobb odafigyeléssel állunk a rendelkezésedre!
   Szeretnél többet megtudni a látásodról, vizsgálatainkról vagy szolgáltatásainkról? Rád vár a Rapidus Optika Blog!

   Időpontfoglalás

   Kérjük, hogy szemvizsgálatra minden esetben legyenek kedvesek időpontot egyeztetni!
   Hívjon minket, vagy küldjön üzenetet weboldalunk segítségével vizsgálati időpont egyeztetése miatt.

   Online időpontfoglalás

   Rendelési idő

   Hétfő – péntek: 10:00-18:00 | optometrista-kontaktológus
   Szombat: 10:00-14:00 | optometrista-kontaktológus

   Szakorvosi vizsgálatunk jelenleg szünetel

   Telefon: 06 70 7788-540

   Rendelési idő

   Hétfő – péntek: 10:00-18:00 | optometrista-kontaktológus
   Szombat: 10:00-14:00 | optometrista-kontaktológus

   Szakorvosi vizsgálatunk jelenleg szünetel

   Telefon: 06 70 7788-540
   Rapidus Optika

   Szemvizsgálat árak

   Standard látásvizsgálat

   • Optometrista látásvizsgálat
   • Komputeres és hagyományos látásellenőrzés
   • Szemüveg felírás
   • Kontaktlencse illesztés
   • Szemfenék vizsgálat
   • Szín- és térlátás vizsgálat
   • Tanácsadás a Rapidus Optika szakértelmével

   15.000 Ft

   Pro látásvizsgálat

   • Optometrista látásvizsgálat
   • Polateszt – a kétszemes együtt látás vizsgálata.
   • Komputeres és hagyományos látásellenőrzés
   • Szemüveg felírás
   • Kontaktlencse illesztés
   • Szemfenék vizsgálat
   • Szín- és térlátás vizsgálat
   • Tanácsadás a Rapidus Optika szakértelmével

   18.000 Ft

   Szemész szakorvosi vizsgálat

   • Szemész szakorvosi látásvizsgálat
   • Komputeres és hagyományos látásellenőrzés
   • Szemüveg felírás
   • Kontaktlencse illesztés
   • Szemfenék vizsgálat
   • Szín- és térlátás vizsgálat
   • Tanácsadás a Rapidus Optika szakértelmével

   18.000 Ft

   Komplett szemüveg vásárlása esetén, a törzsvásárlói hűségkártyával rendelkező vásárlóinknak a teljes szemvizsgálat árát jóváírjuk, melyet a következő vásárlás során lehet felhasználni!

   Szemüvegfelírás

   A távollátás vagy rövidlátás a megfelelő dioptriájú szemüveggel könnyedén orvosolható. A dioptria megállapítására csak egy egyszerű és fájdalommentes szemvizsgálat elvégzésére van szükség. Ha vizsgálatra érkezel fontos, hogy előtte 24 óráig ne viselj  kontaktlencsét, hiszen ez befolyásolhatja az eredményeidet.

   Ha szemüveget viselsz, hozd mindenképpen magaddal, hogy ez alapján is pontosabb képet kapjunk a látásodról. Amennyiben van rá lehetőséged, korábbi szemvizsgálati leleteidet is szívesen fogadjuk, ezekből fontos információkra tehetünk szert.

   Optometrista szakemberek és szemészek végzik el a látásellenőrzést, így biztos lehetsz benne, hogy a legjobb kezekbe kerülsz.

   Objektív és szubjektív látásvizsgálat eredményei alapján pontosan meghatározzuk, milyen dioptriájú lencsékre lesz szüksége páciensünknek. Az új szemüveglencse kiválasztása a látásellenőrzés során kapott információk és a páciens korábbi tapasztalatai, valamint egyedi igényei alapján történik meg, ezt követően adunk árajánlatot. A szemvizsgálat után a szemüveglencsére és annak bevonataira, illetve a szemüvegkeretre kerül a hangsúly. A szemüveg a jövendőbeli viselője elvárásai alapján és a mi optikai szakértelmünk segítségével készül el tökéletesen.

   Kontaktlencse illesztés

   Fontos, hogy a kontaktlencse lényege maga a kényelem – éppen ezért a lencsének mindig pontosan illeszkednie kell a szemre, hogy a mindennapokban komfortosan, észrevétlenül viselhesse. Ennek érdekében kontaktlencse illesztést végzünk a páciensnek pontosan megfelelő korrekciót és a biomikroszkópos vizsgálatot követően. Felillesztjük a megfelelő méretű lencsét, fél óra elteltével pedig ellenőrizzük az illeszkedést, a látás élességét és a szem esetleges negatív reakcióit.

   A tökéletes lencse megtalálása után az optika kényelmében megtanítjuk arra, hogyan helyezze be és távolítsa el a lencsét, így üzletünkből már úgy fog távozni, hogy rutinosan végzi el ezt a korábban körülményesnek látszó feladatot. Tanácsokkal szolgálunk a lencseápolás legmegfelelőbb módjait illetően is, hogy minél hosszabb ideig élvezhesse a kontaktlencse előnyeit és megóvhassa szeme egészségét.

   Természetesen ezután is odafigyelünk pácienseinkre, szemük állapotát rendszeres kontrollok által óvjuk. Kettő- és négy héttel az első lencse illesztését követően ellenőrizzük, panaszmentesen megy-e a viselés, ezt követően pedig időről időre térítésmentesen ellenőrizzük látását.

   Egy év elteltével újabb teljes szemvizsgálat javasolt, ami előtt a kontaktlencsét le kell venni. Lágyat 1 nappal, keményet legalább egy héttel előtte.

   Szemfenékvizsgálat

   A legfontosabb vizsgálati módszer, amelynél a szem belsejét és a szemfenék állapotát tisztázó szemtükrözést végzünk. A szemfenéki erek eltérései alapján az egész szervezet kisérhálózatának állapotára lehet következtetni cukorbetegség, magas vérnyomás, általános érelmeszesedés esetén.

   A szemfenék vizsgálat minden szemészeti panasz esetén indokolt, különösen fontos lehet, ha

   • a beteg szemfájdalmat érez
   • a látásélességében (rövid és távollátásban) változás következik be
   • mással nem magyarázható fejfájása van
   • agynyomás fokozódás gyanúja áll fenn (elsősorban daganat vagy agyér keringési zavar miatt)

   Szürkehályog szűrés

   A szürkehályog a szem egy olyan megbetegedése, amely jellemzően idős korban alakul ki, és általában a szemlencse maradandó elhomályosulásához vezet. Eredete többféle lehet, előfordulhat sérülésből eredő vagy veleszületett hajlam eredményeképpen kialakuló, illetve fizikai vagy kémiai behatások miatt megjelenő szürkehályog is.

   A páciensek úgy érzékelik a tünetek első megjelenésekor, mintha homályos ablakon keresztül látnák a világot, a színeket egyre fakóbbnak látják, szürkületkor egyre rosszabbul látnak. Egyre nagyobb dioptriájú szemüveget igényelnek, akár kettős látás, erős fény hatására káprázás jelentkezhet. A szakértői diagnózis felállítása ugyanakkor nagyon fontos, mert ezen tünetek más típusú szembetegség jelenlétét is jelezhetik. A pontos diagnózis és a további teendők tehát csakis látásvizsgálat útján határozhatóak meg.

   Zöldhályog (Glaucoma) szűrés

   A zöldhályog (glaukóma) nem gyógyítható, ám kezelhető betegség, így ma már megelőzhető az általa okozott látásromlás, vakság is, ha időben azonosítják. A probléma korai felismerése a látásellenőrzés alatt kulcsfontosságú (a látásellenőrzés során erre különösen odafigyelünk), a modern technológia által pedig, számítógépes látásvizsgálataink útján akár minimális kis elváltozások esetén is képesek vagyunk felismerni a szem ezen betegségét.

   A zöldhályog a negyven év feletti korosztály mintegy két százalékát érinti. Gyakran előfordul, hogy a családon belül halmozottan jelentkezik, ezért érdemes a betegek családtagjait is mielőbb alapos látásvizsgálatnak alávetni. Azoknak, akiknél fennállnak az alábbi rizikótényezők, érdemes kiemelten figyelniük esetleges látással kapcsolatos panaszaikra:

   • emelkedett vagy ingadozó szemnyomás, szűk szemfenéki érhálózat,
   • családtagok körében előforduló zöldhályog,
   • idősebb életkor.

   Az általános betegségek vagy rizikófaktorok szintén hajlamosíthatnak szürkehályogra:

   • érszűkület
   • magas vérnyomás
   • cukorbetegség
   • dohányzás és alkoholfogyasztás.

   Optikai üzletünkben és telepített vizsgálóinkban, valamint mobil szűrőbuszunkon is érintés nélküli (non-contact) zöldhályog szűrési technikát alkalmazunk. Oldalunkon többet is megtudhatsz ezekről az általános betegségekről.

   CFF vizsgálat

   A centrális fúziós frekvencia (CFF) vizsgálat a látóideg esetleges károsodásának felfedésére szolgál a szemvizsgálat során. Neurológiai betegségek (például sclerosis multiplex) esetén e vizsgálat során eltérés észlelhető.

   A szemorvos a vizsgálat során mintegy 30 centiméter távolságra egy folyamatosan világító fénypontot mutat fel. A betegnek akkor kell jeleznie, ha ez a fény nem egybefüggően világít, hanem vibrálni kezd, majd ugyanezt fordítva, azaz jeleznie kell, amikor a megszűnik a vibrálás, és már állni látja a fényt.

   Színlátás vizsgálat

   A színlátással kapcsolatos panaszokat jellemzően veleszületett betegségek okozzák, de esetenként szerzett okai is lehetnek az ilyen jellegű zavaroknak.

   A látásellenőrzés és vizsgálat során képeket mutatnak a betegnek, melyek azonos világosságú, de eltérő színű kis körökből állnak. Az egészséges színlátási problémákkal nem küzdő szem számára a háttérből betűk, számok vagy alakok rajzolódnak ki, a színtévesztők azonban ezeket csak részben vagy egyáltalán nem látják.

   Lang Teszt

   A teszt során azt állapítjuk meg, a páciens egészséges térlátással rendelkezik-e. A vizsgálatot akár egészen kis gyermekeken is kockázatok és probléma nélkül elvégezhetjük. A gyermek térlátását azzal vizsgáljuk, hogy a térből különböző mértékben kiemelkedő ábrákat mutatunk neki.

   Fontos számunkra az, hogy a szemüveg és a szemüveglencse minden elvárásodnak tökéletesen megfeleljen, ezért komplex szolgáltatással vár téged a Rapidus Optika Budapest belvárosában!

   Mobil szemészet és optika

   Szemvizsgálat

   Vizsgálatainkat az elérhető legmodernebb eszközökkel végezzük mind belvárosi üzletünkben, mind mobil szűrőbuszunk segítségével.

   Kapcsolat

   Hívjon minket!

   +36 70 7788-540

   Foglalj időpontot online!

   Most aktuális

   dolgozói szemuvegek

   Szemészeti szűrővizsgálat a Rapidus Optikával: Kényelem és Hatékonyság

   A céges látásvizsgálatot szűrőbuszunknak köszönhetően bárhol lebonyolíthatjuk. De miért az ősz a legalkalmasabb erre?

   Tovább
   lány ajándék szemüvegben karácsonyi háttérrel

   Ünnepi ajándék a Rapidustól

   Vásároljon a Rapidus Optikában bármilyen komplett szemüveget december 20-ig és legyen szerencsés nyertes.

   Tovább
   páramentes védőszemüvegben és egy párás védőszemüvegben két ferfi egymás mellett

   Páramentes védőszemüveg

   A legjobb eredményhez szükséges egy felületkezelés, és akkor garantáltan páramentes lesz a védőszemüveg.

   Tovább
   szemüveg készítés szemüveg javítás optika

   Szemüveg készítés

   Látásélmény egyénre szabva – ZEISS iTerminal segítségével

   Napjaink egyik legmodernebb 3 dimenziós szemüveglencse és keret választó programja a Zeiss iTerminal, mely rendkívüli lehetőségeket biztosít a szemüveg készítése során. Csupán 5 percet vesz igénybe a vizsgálat és máris láthatjuk az eredményt!

   Az iTerminal rendszer egyszerre ad tanácsot a megfelelő lencse és a legjobb keret kiválasztásához, segít abban, hogy tökéletes pontossággal felmérjük az Ön tekintési szokásait, és megmutassuk az egyes lencse változatok által nyújtott látásélmények közötti különbségeket.

   Napjainkban a szemüveglencsék széles választéka áll rendelkezésünkre. A megfelelő szemüveglencse kiválasztásánál érdemes figyelembe venni az igénybe vehető felületkezeléseket is, melyek erősítik a lencsét, javítják a hatásfokát. Tehát még tökéletesebb látásélményt biztosítanak.

   Előfordult már, hogy szemüvegkeret próba közben nem látott elég élesen a döntéshez?

   Nagyon fontos, hogy a keret passzoljon hozzánk. Nem csupán az elképzeléseink, hanem a divat, a saját stílusunk és persze adottságaink is mérvadók ebben. Az interaktív bemutató programjával úgy érezheti, mintha csak egy tükör előtt próbálná fel a különféle kereteket. Ha nem tudja eldönteni, melyik szemüvegkeret lenne a legmegfelelőbb, az Önről készült képet hazaviheti családtagjainak, vagy elküldheti e-mailen barátainak, akik így segíteni tudják a döntéshozatalban.

   Rendkívül gyors, egyszerű, ámde annál látványosabb technikájával Ön is részesülhet a tökéletesen illeszkedő szemüveg nyújtotta látásélményben.

   Hűségkártyával rendelkezők részére

   Kedvezményes ajánlatok

   Multifokális szemüveg készítés

   Kedvezménnyel 46.990 Ft-tól

   lány multifokális szemüvegbenA multifokális szemüveget akkor ajánljuk, ha a közeli és a távoli korrekciót is igényeljük, így egy szemüveggel meg tudjuk oldani a problémát. A progresszív, vagy multifokális szemüvegek a legkorszerűbb típusú lencséket tartalmazzák, és a kínálat igen széles palettán mozog. Léteznek általános és speciális célra ajánlott típusok (pl. képernyő előtti munkához, autóvezetéshez), amelyek természetesen árban és kialakításukban is különböznek egymástól.

   Kedvezményünk során a FreeForm technológiával gyártott lencséhez szabadon választhat alap/basic keretet – mely lehet fém vagy műanyag – valamint ajándék tokkal kedveskedünk hozzá.

   Exelens MultiMate Fit szemüveg

   Prémium multifokális szemüveg kedvezménnyel 97.990 Ft

   férfi multifokális szemüvegbenMindenki életében eljön az idő, amikor észreveszi, hogy már nem lát olyan élesen, mint eddig.  Szemeink teljesen természetes idősödési folyamatára, az egyik legsokoldalúbb segítséget a MultiMate Fit multifokális szemüveglencse jelentheti, hiszen rengeteg előnyével garantál komfortos látásélményt. Digitális fitnesz minden távolságra!

   Kedvezményünk során a FreeForm technológiával gyártott lencséhez szabadon választhat alap/basic keretet – mely lehet fém vagy műanyag – valamint ajándék tokkal kedveskedünk hozzá.

   Egyfókuszú szemüveg készítés

   egyfókuszú szemüvegAz egyfókuszú szemüveget akkor ajánlunk, ha a távolra még nem igényel korrekciót, viszont közelre már nem lát megfelelően szemüveg nélkül. Ilyen esetben egy olvasószemüveget kap, ellenkezőleg pedig távollátó szemüveget. Bármely korosztály számára lehet egyfókuszú szemüveget készíteni, bár sok esetben nem ez a legideálisabb megoldás. Az egyfókuszú lencsék a természetes látást hangsúlyozzák és az alábbi látáshibákat korrigálják: rövidlátás, távollátás, szemtengelyferdülés, presbyopia (öregszeműség).

   Dioptriás napszemüveg készítés

   dioptriás napszemüvegAz egyfókuszú lencsével ellátott szemüveg a leggyakrabban előforduló látásproblémákra adnak megoldást. Legyen szó rövidlátásról vagy távollátásról, mindenképpen jó választás.. Az elkészült dioptriás napszemüveg a természetes látást hangsúlyozzák, miközben hódolhatunk a divatnak, és szemeinket megvédjük a káros UV sugaraktól.

   A dioptriás napszemüveg választható szürke, barna vagy zöld lencsével, és szabadon választhat alap/basic keretet – mely lehet fém vagy műanyag – valamint ajándék tokkal kedveskedünk hozzá.

   Fényre sötétedő szemüveg készítés

   fényre sötetedő szemüveg készítésAz egyfókuszú fényre sötétedő lencsével készült szemüvegek amellett, hogy korrigálják a rövid vagy éppen a távollátást, mindig a természetes látást hangsúlyozzák. Most jelentős kedvezménnyel, illetve további ajándék kiegészítőkkel kínáljuk a komplett fényre sötétedő szemüveget, szürke vagy barna kivitelben. A lencse már tartalmazza a karcolódás- és tükröződéscsökkentő réteget, valamint az UV védelmet.

   Az egy pár fényre sötétedő, felületkezeléssel ellátott lencséhez fém, illetve műanyag alap/basic keretet választhatunk, valamint ajándék kiegészítőként egy szemüvegtok és törlőkendő teszi teljessé a kedvezményes csomagunkat.

   Fényre sötétedő multifokális szemüveg készítés

   fényre sötétedő szemüvegA fényre sötétedő szemüveg kiváló minőségű karcolódás- és tükröződéscsökkentő réteggel ellátott, fényre sötétedő multifokális lencsével készítjük el, mely barna vagy szürke színben rendelhető. Elkészült szemüvege esztétikus megjelenést fog biztosítani és alkalmazkodik a változó fényviszonyokhoz, valamint minden távolságra éleslátást nyújt.

   A FreeForm technológiával gyártott lencséhez szabadon választhat alap/basic keretet – mely lehet fém vagy műanyag – valamint ajándék tokkal kedveskedünk hozzá.

   Dioptriás védőszemüveg készítés

   dioptriás védőszemüveg készítésA szemet a munkahelyi kockázatok számos fajtája ellen szükséges speciális védőszemüveggel megóvni. A megfelelő védőszemüveg a mechanikai, optikai, por, gáz, gőz, illetve vegyszerek okozta károsodások ellen is teljes védelmet nyújtanak.

   Látásproblémák esetén optikánkban magas minőségű korrekciós és dioptriás védőszemüvegek találhatóak készleten és rendelhetőek nagyobb tételben is. Szemészeti szűrőbuszunk segítségével cégek, szervezetek számára házhoz visszük a látásvizsgálatot és az elkészült védőszemüvegeket.

   Dioptriás sportszemüveg készítés

   sportszemüveg készítésAz éles látás, az optimális védelem, a kényelmes illeszkedés és a maximális tartósság a legfontosabb jellemzői egy minőségi sportszemüvegnek. A keretben lévő polikarbonát (törhetetlen) lencsék megvédhetik a szemet sportolás közben, szemben a kontaktlencsékkel.

   A dioptriás sportszemüveg készítés során a lencse akár színtelen változatban vagy dioptriás napszemüvegként is kérhető, ezek nagy ütközési ellenállással rendelkeznek és könnyűek. Széles skálája elérhető a lencsetípusnak polarizált, bifokális, progresszív és fényre sötétedő kivitelben is.

   Mobil szemészet és optika

   Szemüveg készítés

   Az iTerminal rendszer egyszerre ad tanácsot a megfelelő lencse és a legjobb keret kiválasztásához, segít abban, hogy tökéletes pontossággal felmérjük az Ön tekintési szokásait.

   Kapcsolat

   Hívjon minket!

   +36 70 7788-540

   Foglalj időpontot online!

   Szemüveg javítás

   Cégünk nem csak új kereteket készít, akkor is segítünk, ha a régi kerettel adódik probléma. Javítószolgáltatásaink közé tartoznak:

   • Ultrahangos szemüveg tisztítás.
   • Fémbõl készült szemüveg keretek forrasztása, javítások, papucs és orr-nyereg csere.
   • Csavarpótlás.
   • Archoz történõ igazítás